UTA, în alertă

10 Jul. 2009, 12:16 Seria 2
UTA,** în alertă

După oficializarea sponsorizării pentru UTA în valoare de 500.000 de euro pentru sezonul viitor al Ligii a II-a din partea Universității Vasile Goldiș, conducătorii Bătrânei Doamne au intrat în acțiune. Conform anunțului făcut de rectorul UVVG, Aurel Ardelean, UTA va intra în posesia a 200.000 de euro în cursul săptămânii viitoare, banii având o destinație clară: plata datoriilor clubului-fanion al Aradului către stat.

 

Numai că cei 200.000 de euro pe care UVVG îi oferă UTA-ei ca sponsorizare, nu ajung, datoriile Bătrânei Doamne către stat fiind de 240.000 de euro. Prin urmare, oficialii clubului arădean sunt în priză, pentru a identifica cei 40.000 de euro care lipsesc, dorința lor fiind de-a achita datoriile către stat în cursul săptămânii viitoare, imediat după ce sponsirizarea din partea Universității Goldiș intră în contul clubului. 

 

Având în vedere o discuție a președintelui UTA-ei, Giovanni Catanzariti cu omul de afaceri Sandu Ion, care a promis 100.000 de euro clubului în cazul în care se găsesc și alte societăți comerciale sau persoane fizice care să contribuie la plata datoriilor către stat, prima încercare a utiștilor îl vizează pe proprietarul SC PAB România. Oricum, acesta este legat de UTA, mulți dintre actualii componenți ai lotului fiind sub contracte cu Gloria Arad, club care îi aparține.

 

 

Lotul pentru cantonament se decide sâmbătă seara

Pe de altă parte, UTA își continuă seria antrenamentelor începute luni, iar sâmbătă seara se va trage prima linie, urmând să fie conturat lotul cu care se va pleca duminică în cantonament. Până atunci, staff-ul tehnic al Bătrânei Doamne, compus din Ionuț Popa, Roland Nagy, Dan Stupar și Dan Țapoș, stă cu ochii pe cei 35-40 de fotbaliști care compun lotul lărgit, în ideea de-a efectua o primă triere. Ionuț Popa a anunțat că va duce la Moneasa 25-26 de jucători, motiv pentru ca unii se vor despărți chiar în această săptămână de UTA.

 


Antrenamente combinate

 

Joi, UTA a avut parte de două ședințe de pregătire. Prima, cea de dimineață, a fost extrem de solicitantă, fiind una pur fizică. În cursul după-amiezii s-au organizat din nou jocuri între echipe formate din componenții lotului lărgit, ideea fiind ca toți să poată fi observați. Același program va fi și vineri, în timp ce sâmbătă Ionuț Popa a programat o serie de teste fizice. Apoi, principalul Bătrânei Doamne va decide componența lotului care va pleca la Moneasa, pentru cantonament, în cursul zilei de duminică.

 

 

Ionuț Popa nu renunță: vrea 2-3 jucători experimentați

Nu toți dintre jucătorii care se pregătesc acum cu UTA au parte de emoții în ceea ce privește perioada de probe care se desfășoară în prezent. Portarii Bujor, Bălgrădean și Bordea vor rămâne în continuare în lot. De asemenea, jucători precum Polgar, Toc, Mutulescu, Pocuca, Roman, Gornic, Copil, Chindriș. Purece, Țucudean, Leucuța, Edson, Nădăban, Fritea, Drida, Pascariu sau Riviș n-au cum să rateze, în mod normal, prezența în lotul Bătrânei Doamne, însă orice este posibil în acest moment, mai ales că Ionuț Popa nu renunță la ideea de-a alcătui o echipă care să se bată pentru partea superioară a clasamentului, chiar pentru promovare. Se lucrează la completarea lotului, se caută jucătorii în rândul divizionarelor B și chiar A, pentru a se obține un plus de experiență într-un lot dominat de juniori ori de jucători sub 20 de ani.

 

Țucudean, Chindriș și Purece ratează cantonamentul

Până în 22 iulie, tehnicienii UTA-ei nu-i vor avea la dispoziție pe trei dintre juniorii lotului. Țucudean, Chindriș și Purece se află în pregătiri cu lotul național de juniori U19. Reprezentantiva derulează un stagiu de pregătire pentru preliminariile care încep în toamna acestui an. Ionuț Popa a încercat să scurteze prezența la lot a celor trei fotbaliști arădeni, însă de această dată n-a avut succes. Astfel că Țucudean, Chindriș și Purece vor rata stagiul centralizat pe care UTA îl va efectua la Moneasa.

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

10 Jul. 2009, 12:16 Seria 2
Pe aceeași temă