„UTA e mai valoroasă decât Alba din 2009, dar a avut ghinionul să dea peste Bistrița și Poli”

10 May. 2012, 14:22 Seria 2

Printre foștii elevi pe care Adrian Falub i-a reîntâlnit în Calea Aurel Vlaicu este și Ionuț Bălan, ambii colaborând în ligile doi și întâi la Unirea Alba Iulia. Cel puțin în sezonul promovării, fostul dinamovist a fost titular la echipa din Cetatea Unirii, cel mai des ca mijlocaș dreapta.

La UTA, Bălan nu-și prea își găsește locul în primul „unsprezece”. „Poate nu sunt în cea mai bună formă, sper să prind iar un post de titular și să demonstrez că merit să rămân acolo. Sunt liniștit, încerc să mă antrenez cât mai bine și îmi aștept rândul. Când joci mai puțin bine sau nu dai randamentul scontat, se spune că nu mai poți. Eu cred că fizic stau bine și de aici pleacă totul. Forma sportivă vine de la sine”, precizează experimentatul utist, care a făcut și o comparație între fosta și actuala echipa cu care a atacat promovarea în Liga 1: „UTA de acum e mai valoroasă decât echipa Alba Iuliei ce a promovat în 2009. Dar, atunci, Unirea nu a avut o serie atât de grea. Acum, UTA a avut ghinionul să dea peste Bistrița și Poli, echipe ce nu au retrogradat pe teren și, practic, au avut loturi și mentalitate de Liga 1. În alte condiții, UTA ar fi promovat fără probleme, așa, însă, seria s-a dezechilibrat”.

Totuși, Bălan mai speră că actuala stagiune să se încheie cu o promovare pe malul Mureșului. „Sper și îmi doresc să joc din nou cu UTA în prima ligă. Nu am vorbit cu Gio despre prelungirea contractului, dar am o clauză prin care, dacă promovăm, mi se prelungește automat înțelegerea”, a încheiat experimentatul fotbalist de bandă dreaptă.

Sursa: Sport Arad
Foto: Sergiu Daniel GIURGIU

10 May. 2012, 14:22 Seria 2
Pe aceeași temă