UTA, din nou pe jar

23 Mar. 2009, 13:09 Seria 2
UTA, din nou pe jar

De câteva zile liniștite a avut parte UTA după extrem de zbuciumatul început al săptămânii trecute, când a fost la câteva ore de retrogradarea în Liga III, la masa verde, datorită restanțelor către unii foști jucători. Miercurea trecută, cu dificultate, Bătrâna Doamnă a efectuat plăți în valoare de 43.000 de euro către șase jucători, banii fiind aduși în principal de președintele Comitetului Director, Giovanni Catanzariti, dar și de omul de afaceri Marius Èšucudean.

 

Acum, UTA trăiește din nou periculos: trebuie să facă rost de circa 40.000 de euro până marți. Altfel, va fi neprogramată pentru confruntarea cu FCM Târgoviște și apoi va ajunge direct în Liga a III-a, fără a mai avea dreptul să-și dispute meciurile rămase. De această dată, cei aproximativ 40.000 de euro ar trebui direcționați spre Cristian Todea, Ionuț Bălan, Cosmin Pașcovici, Claudiu Pascariu și Adrian Drida. Primii doi au de încasat, împreună, circa 30.000 de euro – sub forma unor salarii neplătite în perioada septembrie 2008 – februarie 2009, însă sumele au fost renegociate.

 

Jucătorii, după ce și-au redus pretențiile, au oferit, până acum, două amânări, pe care oficialii clubului UTA n-au reușit să le respecte datorită lipsei lichidităților. Din acest motiv, memoriile lor au ajuns în faza de execuție, ceea ce înseamnă că UTA ori face, până marți, dovada plăților, ori va fi neprogramată pentru meciul cu FCM Târgoviște, ceea ce presupune automat și retrogradarea în Liga a III-a.

 

Oficialii clubului arădean sunt deja în fibrilații, în ideea de-a identifica sursa banilor necesari. Deocamdată nu există resurse și nici promisiuni legate de o eventuală sponsorizare sau chiar un împrumut. Sandu Ion s-a mărginit, cel puțin deocamdată, să rezolve grava problemă Steaua, să ofere antrenori, jucători și autocar echipei, în timp ce la acțiunea de săptămâna trecută au participat, după cum spuneam, Giovanni Catanzariti și Marius Èšucudean.
 

UTA primește încasările meciului România U21 – Andorra U21

 

Sâmbătă, stadionul Francisc Neuman va găzdui un meci oficial internațional, între reprezentativele de tineret ale României și Andorrei. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 18, în cadrul preliminariilor Campionatului European de fotbal. FRF a stabilit un preț unic pentru bilete: 5 lei, indiferent de zonele din stadion, iar încasările vor rămâne clubului UTA.

 

Nagy: „Am pierdut pentru că le-am făcut cadouri”
 

 

Roland Nagy, care n-a mai stat pe banca UTA-ei din cauza problemelor pe care clubul arădean le are cu Ionuț Chirilă, consideră că Bătrâna Doamnă ar fi putut să obțină măcar un punct la Pitești. UTA a pierdut cu 2-0 confruntarea cu Internațional, prin două goluri primite în minutele 47 și 57. „Pentru noi, speranțele s-au năruit în minutul 47, când am început să facem greșeli. Am pierdut acest joc după ce am făcut adversarilor două cadouri. Sunt convins că puteam mai mult. După ce am primit primul gol, jocul a fost la discreția gazdelor însă pînă în minutul 47 piteștenii nu ne-au surprins cu nimic. Toate meciurile care vor urma sunt grele pentru noi”, a spus Nagy.

Stoica: „Rezultat echitabil, UTA nu ne-a pus probleme”

 

Ștefan Stoica, antrenorul echipei Internațional Curtea de Argeș, s-a declarat mulțumit doar de rezultat, jocul lăsând de dorit din punctul de vedere al tehnicianului. „Am obținut o victorie foarte importantă. Am făcut o primă repriză foarte, foarte slabă. Am avut și probleme medicale în această săptămână din cauza unei gripe, iar jucătorii nu s-au putut antrena. Scorul final este echitabil. UTA nu ne-a pus mari probleme. În prima repriză au stat bine în teren”, a declarat Ștefan Stoica, care a răbufnit în pauza meciului. Atunci, antrenorul și-a certat dur jucătorii, vocea sa auzindu-se din vestiarul echipei Internațional.

 

Articol scris de Șebastian Șiclovan

 

23 Mar. 2009, 13:09 Seria 2
Pe aceeași temă