UTA, din nou în pericol să-l piardă pe Monac: „Nu am renunțat la gândul de a juca în Liga I”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2013, 16:29 Seria 2
UTA, din nou în pericol să-l piardă pe Monac:**

Fotbalistul cu cel mai mare potențial din lotul „Bătrânei Doamne” ar putea părăsi Aradul din vara lui 2014. Recent, chiar Eugen Trică declara despre Cristian Monac că-l vede un jucător de națională, însă primul pas ar fi un transfer în Liga 1. De fapt, e mai degrabă vorba despre o mutare la parametru 0 și asta pentru că mijlocașul ofensiv va intra în ianuarie în ultimele 6 luni de contract și, cel puțin deocamdată, nimeni nu i-a propus prelungirea.

Ținând cont și de situația dificilă, chiar critică prin care trece gruparea emblemă a Aradului, nu e de mirare că arădeanul dorește să dea curs ofertelor grupărilor din elită, care l-au dorit și în vara acestui an. „Se știe că am fost aproape să ajung la Vaslui și, pe undeva, îmi pare rău. Strict fotbalistic, aș fi avut condiții mai bune de pregătire, clubul era mai bine organizat și are aspirații mai mari. Cred că în subconștientul meu, am fost afectat de ratarea acestei mutări și poate nu am făcut un tur de campionat prea bun. Am fost și accidentat aproape o lună zile, iar acum se întrerupe campionatul”, a afirmat fotbalistul de 21 de ani, care a recunoscut că a fost luat de-o parte de Eugen Trică pentru o discuție lămuritoare. „M-a întrebat ce se întâmplă cu mine, de ce nu dau randament. I-am răspuns că, în mare măsură, accidentarea e de vină, acum nu pot decât să-i mulțumesc pentru că are din nou încredere în mine”, a adăugat Monac.

Într-adevăr, după mult timp, tânărul „textilist” a fost titular la Târgu Mureș și a evoluat destul de bine. „Nu am avut deloc probleme că am evoluat pe stânga, dimpotrivă, mă simt bine pe acea bandă. Sâmbătă, în repriza a doua, chiar am evoluat bine, ne-am creat multe ocazii și cred că am și fi marcat dacă meciul nu se întrerupea din cauza ceței”, consideră Cristi Monac, care nu a mai evoluat deloc duminică din motive medicale. „Am ieșit la încălzire, dar mi s-a umflat glezna și i-am spus antrenorului că mai bine optează pentru un fotbalist sută la sută apt. Erau 25 de minute de maxim efort, iar pe mine mă durea piciorul”, dezvăluie utistul motivul înlocuirii sale cu Apostu.

În fine, Monac ar vrea și nu prea să se întrerupă campionatul: „Vremea nu-ți mai permite să joci fotbal pe terenurile noastre, e mai bine că se amână meciurile cu Satu Mare și Mioveni. Pe de altă parte, eu mă simțeam în formă, cred că mi-aș fi ajutat echipa pe acest final de an”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Nov. 2013, 16:29 Seria 2
Pe aceeași temă