UTA are probleme

16 Apr. 2009, 13:43 Seria 2
UTA are probleme

Suspendarea lui Nădăban și forma oscilantă a unor componenți ai lotului pot provoca schimbări masive în primul 11 pentru meciul de sâmbătă cu ACU.

UTA are destule semne de întrebare legate de primul 11 pe care îl va folosi în confruntarea de sâmbătă, cu CSU „Vasile Goldiș”. Suspendarea lui Nădăban pentru cumul de cartonașe și forma slabă a unor componenți ai lotului redeschide lupta pentru titularizare pe anumite posturi.  Practic, în acest moment doar câțiva dintre utiști pot fi siguri că au locurile asigurate în echipa de start, iar linia de mijloc se poate schimba aproape în întregime față de ultimul joc.
 

 

Nu se anunță schimbări în poartă sau în defensivă
 

Portarul Marius Mârne nu are o concurență foarte serioasă în acest moment, deși are colegi talentați, dar tineri. Bujor nu-i poate amenința deocamdată postul de titular, deși a demonstrat că poate reprezenta o alternativă, în timp ce Bodea, care urmează să împlinească 16 ani reprezintă o variantă pentru viitorul ceva mai îndepărtat.  Și componenții liniei defensive par liniștiți. Cel puțin Bogdan Toc și Cosmin Văsâie n-ar trebui să aibă motive de îngrijorare. Pentru Toc, alternativa este Olariu, în timp ce Văsâie nici nu are un concurent direct, a doua eventuală soluție pentru postul de fundaș stânga urmând să provină dintr-o improvizație: Ghindaru, Fritea sau Gavrilă.  Momentan, Pașcovici, dincolo de antecendentele sale, ori conflictele pe care le-a avut care i-au atras antipatii, rămâne numărul unu al defensivei. Și croatul Predrag Pocuca pare în formă, însă atât în cazul lui, cât și a lui Pașcovici pot interveni schimbări în cazul în care vor greși. Acum însă, aproape sigur tehnicienii UTA-ei vor miza pe cuplul Pocuca-Pașcovici pentru axul central al defensivei.
 


Semne de întrebare pentru flancul drept
 

Suspendarea lui Nădăban pentru meciul cu CS Universitatea provoacă destule bătăi de cap antrenorilor. Nădăban nu trece printr-o formă grozavă, așteptările vizavi de el sunt mari, însă ultimele evoluții i-au asigurat prezența în echipa de start. În amicalul de marți, Ionuț Popa și Roland Nagy l-au încercat pe Andrei Militaru pe postul de mijlocaș dreapta, dar jucătorul adus de la Gloria Arad n-a impresionat, deși s-a străduit. O surpriză legată de postul de mijlocaș dreapta ar putea fi furnizată de Norbert Polgar. Reprimit în lotul Bătrânei Doamne după „evadarea-Chirilă”, dar încă nelegitimat, Polgar ar putea să aibă drept de joc până la ora meciului cu CS Universitatea. În testul de marți, cu Sânandrei, Polgar a evoluat ca mijlocaș pe banda dreaptă și n-a făcut-o chiar rău. Ar fi mai soluții pentru flancul drept, însă ele depind de modul în care tehnicienii vor pregăti meciul, Drida mai putând evolua în locul lui Nădăban, dar asta în cazul în care nu i se va rezerva un post în zona centrală a liniei de mijloc sau în atac.
 


„Mijlocul” – ce complicații!
 

Nici mijlocașii centrali nu sunt bătuți în cuie. Ionuț Popa și Roland Nagy i-au testat până acum pe Mutulescu și Lee Won ca închizători. Ambii au evoluat oscilant, cum era de așteptat, mai ales că în discuție este un post delicat, iar după ultimele meciuri nu se arată în formă. Totuși, ținând cont că Lee Won a fost șters în meciul cu Arieșul Turda, este posibilă revenirea lui Mutulescu ca mijlocaș central defensiv. Pentru postul de mijlocaș central ofensiv luptă Fritea, Georgiu și Copil, cu mențiunea că și Drida sau Mitu s-ar putea implica în această „luptă”, dar prezența lor în linia de mijloc depinde tot de modulul tactic. Teoretic, Georgiu (pentru jocul modest din meciul cu Arieșul Turda) și Copil (pare fragil deocamdată, vine după o perioadă de inactivitate care i-a provocat o uriașă scădere de formă și tonus) au șanse mai mici să prindă un loc în primul 11 pentru meciul de sâmbătă, motiv pentru care Fritea este favoritul pe hârtie, deși postul său de bază este cel de mijlocaș stânga. Fritea a revenit la antrenamente după ce la meciul cu Turda a acuzat o indispoziție de moment, provocată de-o stare generală proastă. Acum pare în regulă, antrenându-se normal. O altă variantă demnă de luat în calcul ar fi Lee Won, care se pliază atât pe cerințele postului de mijlocaș central defensiv, cât și pe cel de mijlocaș central ofensiv, însă prezența lui în teren depinde de forma în care se va afla. Flancul stâng al liniei de mijloc pare rezervat lui Jăpălău, cel puțin deocamdată. Așadar, destule probleme pentru Bătrâna Doamnă înaintea meciului de sâmbătă cu CS Universitatea în ceea ce privește componența liniei de mijloc.
 

 

Atacul depinde de sistemul de joc: Țucudean-Drida sau Țucudean-Mitu
 

Deocamdată e greu de anticipat formula cu care va juca UTA în compartimentul ofensiv, deoarece tehnicienii utiști nu par hotărâți asupra sistemului de joc. În ultimele două meciuri, Ionuț Popa a ales un modul tactic bazat pe un singur vârf împins – George Țucudean, a cărui susținere trebuia să vină, dar venit, dinspre linia de mijloc. La Salonta, UTA a fost dispusă în sistemul 4-1-4-1, în timp ce în meciul cu Arieșul Turda, arădenii au utilizat o formulă 4-4-1-1, cu Țucudean vârf retras și Drida în spatele lui, ca liant între atac și mijloc. În amicalul cu Viitorul Sânandrei, antrenorii Bătrânei Doamne au testat atât o formulă cu un vârf împins și unul retras (Țucudean – Mitu; Țucudean – Drida), cât și una cu doi atacanți (Țucudean – Edson), motiv pentru care e greu de anticipat asupra căreia se vor opri. Totuși, având în vedere că UTA joacă în deplasare, că CS Universitatea este favorita meciului și că – foarte probabil – utiștii se vor mulțumi și cu un punct, este posibil ca varianta cu un vârf împins și unul retras să fie adoptată (deși nu pare potrivită echipei), caz în care în spatele lui Țucudean și-ar putea face apariția Drida sau Mitu. În ceea ce-l privește pe Edson, există șanse să-și facă revenirea pentru UTA într-un meci oficial chiar în partida cu CS Universitatea, dar nu din primul minut, portughezul mai având de recuperat din punct de vedere fizic.
 

 

articol scris de Sebastian Șiclovan
 

16 Apr. 2009, 13:43 Seria 2
Pe aceeași temă