UTA a scăpat de depunctare în cazul în care promovează în Liga 1, iar amenda i-a fost redusă. Unde au întâmpinat probleme arădenii

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2016, 22:51 Actualizat: 27 May. 2016, 22:52 Seria 2
UTA a scăpat de depunctare în cazul în care promovează în Liga 1, iar amenda i-a fost redusă.  Unde au întâmpinat probleme arădenii

Conform așteptărilor, Comisia de Apel pentru Acordarea Licenței Cluburilor din cadrul Federației Române de Fotbal a admis apelul făcut de UTA privind neîndeplinirea în totalitate a criteriilor impuse de organismul condus de Viorel Duru. Nu e o victorie totală a arădenilor și asta pentru că penalitatea de 50 de mii de lei pentru neîndeplinirea cerințelor minime referitoare la sectorul juvenil, adică numărul insuficient de jucători crescuți în propria ogradă, se păstrează.

În schimb, conform informării primite pe adresa clubului, forul amintit anulează penalitatea de 70.000 de lei pentru neîndeplinirea cerințelor minime în ceea ce privește criteriile referitoare la personal (n.a. ar fi vorba despre un atestat ce-i lipsea lui Dorel Cura ca și angajat al departamentului responsabil cu securitatea), dar și deducerea a 3 (trei) puncte din clasamentul Ligii 1 ediția 2016-2017, în cazul criteriilor restanțelor financiare. În acest ultim caz, ar fi fost vorba despre un salar restant către Francisc Tisza, care – bineînțeles – a fost achitat.

Până una alta, vorbim despre o ipoteză în cazul promovării pe scena primului eșalon. Sâmbătă, la finalul partidei de la Brașov, am putea vorbi mai aplicat dacă UTA câștigă, iar Gaz Metan pierde la Mioveni.

Inițial, instanța de fond a Comisiei de Licențiere a dictat o penalizate de 6 puncte pentru Rapid București, UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare și 120.000 de lei amendă, iar Dunărea Călărași o penalitate sportivă de 100.000 de lei. Toate aceste trei cluburi din Liga 2 au făcut apel. Chindia, de exemplu, n-a întâmpinat nicio problemă în a-și lua licența.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2016, 22:51 Actualizat: 27 May. 2016, 22:52 Seria 2
Pe aceeași temă