UTA a rămas în 15 jucători

22 Jul. 2009, 11:57 Seria 2
UTA a rămas în** 15 jucători

 

Situația Bãtrânei Doamne s-a tensionat. Având în vedere cã la mijloc sunt orgolii, de ambele pãrți, orice este posibil în urmãtoarele ore sau zile, dar clubul e prins la mijloc și trebuie sã aștepte un deznodãmânt fãrã sã-l poatã influența prea mult.

 

 

Rãzboiul psihologic dintre omul de afaceri Sandu Ion și autoritãțile locale a devenit total marți dimineațã, când clubul Gloria Arad și-a cerut înapoi, oficial, în scris, jucãtori oferiți gratis Bãtrânei Doamne. Conform unei adrese a Gloriei Arad, jucãtorii Bujor, Bãlgrãdean, Toc, Copil, Purece, Chindriș, Þucudean, Sãlãjan și Ștreangã trebuie sã se prezinte înapoi, la Gloria Arad. Ei aparțin, într-un fel sau altul, grupãrii arãdene de Liga a III-a, care este controlatã de omul de afaceri Sandu Ion.

 

Decizia vine ca urmare a rãcirii relațiilor dintre omul de afaceri Sandu Ion și PDL Arad, în urma unor contre. Atacat, la sfârșitul sãptãmânii trecute, într-un ziar local controlat de PDL în care nu s-a scris numele lui Sandu Ion de peste un an, proprietarul SC PAB Romania a decis sã-și retragã jucãtorii de UTA. Conform informațiilor noastre, decizia nu este una finalã, însã rãmâne de vãzut ce va urma și mai ales cum vor reacționa autoritãțile locale, deoarece momentul este delicat, lotul Bãtrânei Doamne fiind redus numeric cu trei sãptãmâni înainte de startul noului sezon al Ligii a II-a

 

Pleacã și jucãtorii aduși pe filiera Liberty
De asemenea, și cei doi jucãtori aduși de UTA de la Liberty Oradea, via Sandu Ion, vor fi redirecționați, astfel cã fundașul central Yanchuk și atacantul Gadio Demba El Hadji vor pãrãsi și ei lotul UTA-ei, cel puțin deocamdatã. Automat, nici aducerea la Arad a mijlocașului Andrei Coroian în cazul în care transferul acestuia la Juventus Torino nu se mai realizeazã, nu mai este de actualitate.

 

Giovanni mai sperã.
Președintele clubului UTA, Giovanni Catanzariti a reacționat imediat dupã ce documentul prin care Gloria Arad își retrage jucãtorii a fost înregistrat la secretariatul Bãtrânei Doamne. Italianul a mers direct la Sandu Ion, încercând sã-l convingã sã revinã asupra deciziei, însã n-a reușit nimic. Catanzariti a declarat pentru observator.info: „Acum (n.r. ieri, în jurul prânzului) am ieșit de la Sandu Ion. Este în continuare supãrat și a spus cã nu își schimbã decizia. El mi-a spus cã lucrurile rãmân așa. Eu mai încerc sã-l conving sã se rãzgândeascã, primarul la fel, dar pe de altã parte începem sã cãutãm alți jucãtori, nu trebuie sã rãmânem descoperiți. Încã nu știm cu exactitate ce va urma”.

 

Și-a luat jucãtorii
Lucrurile sunt destul de complicate. Sandu Ion și-a retras jucãtorii de la UTA, însã ca sã-i pãstreze mai are de plãtit pentru ei. Omul de afaceri trebuie sã achite în câteva zile, pânã în 31 iulie 2009, suma de 140.000 de euro cãtre Atletico Arad, pentru a-i pãstra în proprietate pe cei nouã jucãtori. A plãtit deja pentru ei, la începutul acestui an, 150.000 de euro, urmeazã a doua ratã scadentã peste câteva zile și rãmâne de vãzut dacã o va achita. Dacã nu o plãtește, iar jucãtorii revin clubului Atletico, este de așteptat ca ei sã fie din nou direcționați spre UTA, însã nimic nu e sigur la aceastã orã. Teoretic, este destul de greu de crezut cã dupã ce-a plãtit 150.000 de euro pentru fotbaliști, ar urma sã renunțe la ei, dar misterul se va spulbera probabil în câteva zile

 

În ceea ce privește miezul disputei, Ionuț Popa rãmâne la distanțã, așa cum am subliniat: „Nu știu ce naiba se întâmplã, habar n-am și nici nu vreau sã sã mã bag. N-am idee dacã la mijloc sunt jocuri sau rãzboaie psihologice, este posibil. Ce știu este cã Sandu Ion s-a supãrat dupã acel articol. Mi-a spus cã dupã acel articol el nu mai are ce sã discute cu primarul și atât. Nu mi-a dat oferit alte explicații. Cel mai ușor mi-ar fi sã nu mã bag și sã mã retrag, pentru cã dupã cum decurg lucrurile, impresia este cã nu se poate face treabã, dar am decis sã lupt în continuare cu armele pe care le avem”, a continuat Ionuț Popa.

 

Prin urmare, Ionuț Popa va fi astãzi la stadion, așteptând revenirea din mini-vacanța de douã zile a jucãtorilor, și va relua antrenamentele. „O sã merg la stadion, o sã facem antrenament în formulã redusã deocamdatã și o sã încercãm sã aducem alți jucãtori cum putem, dacã problema nu se rezolvã și dacã jucãtorii de la Gloria-Atletico nu vor fi trimiși înapoi. UTA a luat un campionat cu 13 jucãtori, deci mergem mai departe. Sigur, nu se comparã valoarea celor de atunci cu a celor de acum, dar ne continuãm activitatea și vedem ce se întâmplã”, a încheiat Ionuț Popa.

 

Complicații greu de înțeles
În momentul de fațã, UTA este practic prinsã într-un duel al orgoliilor și nu prea are cum sã dezamorseze situația, în ciuda eforturilor disperate ale președintelui Giovanni Catanzariti.

 

Se știa cã Sandu Ion este un tip dificil, care-și schimbã deciziile des, în funcție de influențele pe care le recepționeazã de la cei din jurul sãu ori a toanelor de moment. A demonstrat-o de atâtea ori, atât înainte de perioada în care a colaborat cu Nicolae Bara, cât și în timpul „rãzboiului” cu acesta. Conducãtorii UTA-ei și oficialitãțile locale, în frunte cu primarul Falcã, au avut ocazia sã constate cât de dificile sunt discuțiile și negocierile cu Sandu Ion și cât de greu se poate ajunge la un acord final cu el. Și totuși au insistat de-a lungul verii sã rãmânã lângã UTA.

 

Din moment ce au decis sã-l includã în ecuația UTA-ei pentru noul sezon, dupã perfectarea parteneriatului CLM-UVVG-CJA, apelând la jucãtorii sãi, la autocarul pe care-l deține în proprietate și mizând pe sponsorizãri din partea lui în valoare de circa 250.000 de euro pentru noul campionat, e foarte greu de înțeles de ce nu au fãcut tot posibilul sã-l pãstreze alãturi. Sandu Ion urma sã ofere în aceastã sãptãmânã o sponsorizare în valoare de 100.000 de euro, bani din care s-ar fi plãtit diferența cãtre stat și UTA ar fi ajuns la zero cu datoriile, dar s-ar fi pus punct și litigiului cu Radovanovic, ceea ce ar fi deblocat transferurile. Apoi, pânã la finalul lunii, Sandu Ion urma sã devinã proprietarul celor nouã jucãtori de la Atletico Arad și sã-i ofere gratis UTA-ei, prin plata a încã 150.000 de euro. Prin urmare, în nici zece zile, UTA ar fi avut datoriile cãtre stat plãtite și putea sã acceseze banii CLM și CJA, circa 200.000 de euro, și-ar fi deblocat transferurile la FRF și ar fi primit gratis, sub contracte pe trei ani, nouã jucãtori, plus Apostol, plus Yanchuk, plãtiți tot de omul de afaceri.

 

În aceste condiții, un atac direct, dur, într-un ziar controlat de PDL pare stupid. Iar dacã orgoliile nu puteau fi ținute sub control, atacul putea fi mãcar amânat cu douã sãptãmâni, timp în care UTA ar fi avut de câștigat 100.000 de euro de la Sandu Ion, 200.000 de euro de autoritãți și 11 jucãtori sub contracte, legitimați, care nu mai puteau fi retrași atât de ușor, tot de la Sandu Ion. Plus un autocar. Dincolo de-o lipsã viziune, s-a demonstrat încã o datã cã UTA conteazã prea puțin atunci când în joc sunt orgolii și lupte politico-economice.

 

 

Ce jucãtori mai are UTA?

La UTA au mai rămas doar 15 jucători. Dacã pânã miercuri dimineațã nu se ajunge la un acord, la antrenamentul de astãzi, corpul tehnic al echipei îi va avea sub control pe urmãtorii jucãtori:

 

Portari: 0 (Bodea este plecat la lotul de juniori)
Fundași: 5 (Pocuca, Roman, Turcuș, Pascariu, Draia)
Mijlocași: 7 (Gâlcã, Apostol, Drida, Fritea, Nãdãban, Mutulescu, Polgar)
Atacanți: 2 (Edson, Leucuța).

Sursă: observator.info

22 Jul. 2009, 11:57 Seria 2
Pe aceeași temă