Strigăt de ajutor de la Brăila: „Salvați 100 de ani de tradiție fotbalistică!”. Dacia Unirea e aproape de colaps

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 18:21 Diverse
Strigăt de ajutor de la Brăila:
  • „Salvați 100 de ani de tradiție fotbalistică!” este apelul disperat făcut de conducerea echipei Dacia Unirea Brăila. Printr-o scrisoare deschisă, clubul explică demersurile făcute către autoritățile locale pentru susținerea financiară a echipei. Până acum, Consiliul Județean nu a alocat niciun leu clubului de fotbal din Liga 2. Consilierul județean Florin Cîrligea, fost finanțator al formației, este ferm convins că Dacia Unirea se va desființa dacă nu primește ajutor financiar din partea autorităților locale.


În această săptămână, clubul de fotbal Dacia Unirea a dat publicității „O scrisoare deschisă”, prin care face un apel disperat către oficialitățile locale, dar și către potențialii sponsori care pot veni cu soluții financiare, ca echipa fanion a orașului să se mențină în Liga a 2-a. Un campionat 2018 – 2019 la finalul căruia Dacia Unirea ar urma să sărbătorească 100 de ani de la înființare.

Prin această scrisoare clubul de fotbal clasat înaintea etapei a 8-a a Ligii 2 pe penultimul loc în clasament încearcă să clarifice problema finanțării echipei. Sunt explicate pe larg demersurile făcute către autoritățile locale, demersuri care la Consiliul Județean, până în acest moment, potrivit celor menționate de clubul de fotbal, nu au avut niciun rezultat.

Consiliul Director al Daciei Unirea, prin acest ultim strigăt de ajutor, încearcă să salveze echipa de la desființare. „Din păcate pentru clubul nostru, pentru suporterii fotbalului brăilean și pentru tradiția acestui fenomen, întârzierea finanțării din partea Consiliului Județean în acest an, ne pune din nou într-o situație extrem de dificilă, aproape de colaps. ACS Dacia Unirea Brăila face încă o dată un apel oficial către autorități, către reprezentanții mediului de afaceri, către iubitorii fotbalului, de a veni alături de noi pentru a găsi împreună o soluție de a salva cei 100 de ani de tradiție fotbalistică brăileană”, se specifică în comunicatul clubului.

Vă reamintim că și consilierul județean PNL Brăila Florin Cîrligea a comentat recent acest subiect, vădit îngrijorat de riscul major ca echipa de fotbal Dacia Unirea să se desființeze dacă nu primește ajutor financiar din partea autorităților locale. Asta, după ce la Consiliul Județean s-au respins toate proiectele depuse de club pentru finanțare. Cîrligea consideră că autoritățile trebuie să ia în calcul o asociere pe modelul HC Dunărea.

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a punctat că este deschis dialogului privind o eventuală asociere, dar numai dacă se vor implica și celelalte părți, și a invitat Clubul ca în 2019 să vină la finanțare cu un proiect bine făcut și legal. La rândul său, primarul Marian Dragomir a anunțat că nu ia în calcul o asociere, dar a subliniat că își concentrează eforturile pe reabilitarea Stadionului Progresul.

Întreaga „Scrisoare deschisă” publicată de conducerea clubului Dacia Unirea Brăila o puteți citi AICI.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Dacia Unirea Brăila joacă în etapa a 8-a a Ligii 2 meciul de la București cu Metaloglobus. Apoi, marți, de la ora 21:30, organizează la Galați, pe stadionul Oțelul, jocul din 16-imile Cupei României cu Dinamo, fiindcă arena din Brăila nu dispune de instalație de nocturnă.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 18:21 Diverse
Pe aceeași temă