Colaps „textilist” cu 13 zile înainte primul meci oficial!

Mihai Andries 15 Aug. 2013, 23:21 Campionat
Colaps „textilist

Chiar dacă a trecut examenul Comisiei de Recurs (reunită în regim de urgență marți) și a fost inclusă în campionatul 2013-2014 al Ligii a II-a, UTA trece în continuare prin momente critice. Speranța ca echipa să fie salvată de un potent om de afaceri piteștean s-a risipit la fel de repede precum a apărut, iar Giovanni Catanzariti nu mai știe încotro s-o apuce. Creditarea de 250 de mii de euro a lui Adrian Marțian e ca un ghimpe în coasta italianului, aceasta fiind și cauza pentru care tranzacția cu Atletico a căzut până în acest moment, iar singura variantă plauzibilă în acest punct fiind declanșarea insolvenței.

Marțian nu realizează momentul critic

A trecut o săptămână de la întâlnirea de la Continental la finalul căreia Adrian Marțian se angaja să preia clubul din mâinile lui Giovanni Catanzariti și a-l pune – în sfârșit – pe linia de plutire, însă nu s-a întâmplat asta. Omul de afaceri clujean nu a mai ajuns în orașul nostru, ia legătura tot mai rar cu „oficialii” din Calea Aurel Vlaicu, nefiind conectat deloc la problemele grave de la UTA. De fapt, prietenul lui Adrian Mutu nici nu a conștientizat cât de aproape a fost gruparea pe care, conform actelor, o deține în proporție de 80% de a nu fi înscrisă la startul noii ediții de campionat. Mai mult, Marțian crede, sau cel puțin așa declară, că cei 6000 de euro achitați de Giovanni Catanzariti din propriul buzunar pentru a trece de ciurul Comisiei de Recurs a FRF au ieșit din vistieria clubului. „Au mai rămas bani de la televiziune, știam că trebuie plătiți. Am ținut mereu legătura cu Giovanni”, susține finanțatorul. Italianul zâmbește amar când aude așa ceva, dar și când a aflat că așa-zisul său partener va reveni – fie vorba – de abia săptămâna viitoare la Arad. „Marți sau miercuri semnăm actele. Preiau clubul și gata. Știu că e târziu din punct de vedere sportiv, că nu prea avem echipă, dar asta e. Am avut și eu problemele mele…”, ne-a comunicat Marțian. Bineînțeles, acesta încă mai contează pe ajutorul financiar și logistic (împrumutul a cel puțin 5 fotbaliști de la Ajaccio) a lui Alain Orsoni.

Țucudean și Atletico, varianta ideală

Este clar că Atletico nu se abate de la oferta de 525 de mii de euro făcută acum o lună de zile pentru preluarea clubului UTA, sumă în care nu intră și creditarea de 250 de mii de euro a lui Marțian. Conducerea grupării „galben-negre” nu este de acord nici măcar cu plata eșalonată (50 de mii de euro odată la 6 luni de zile) a datoriei către Marțian, însă aceasta s-ar putea declara din nou interesată de gruparea „textilistă” în momentul în care e declanșată insolvența. Creditările ar dispărea cu acordul lui Catanzariti, principalul finanțator al clubului de-a lungul anilor, iar din acel moment să-și asume termenele de plată a restului datoriilor conform legii insolvenței. Financiar, nu ar fi niciun risc, însă și pe plan sportiv varianta poate fi considerată ideală. Jucătorii pregătiți de la UTA Bătrâna Doamnă ar trece in corpore în eșalonul secund, iar cu câteva întăriri prin părțile esențiale, lotul ar putea supraviețui la finalul stagiunii. Totul e ca Giovanni Catanzariti să ia odată taurul de coarne și să fixeze o întâlnire cu absolut toate cărțile pe față cu Marius Țucudean. Dacă nici la finalul acesteia răspunsul omului de afaceri arădean e negativ, drumul în pustietate poate continua. Iar finalul va fi, după toate probabilitățile, tragic.

Ajutor de la Joița?

Fiindcă situația din Calea Aurel Vlaicu e cu adevărat disperată, Giovanni Catanzariti a reluat din nou „pista Joița”. Impresarul a dat lovitura cu 5-6 jucători în Liga 1, în special la Astra Ploiești și, teoretic, ar putea fi interesat și dispus financiar să se implice la UTA. Acest lucru s-ar putea întâmpla tot cu clubul intrat deja în insolvență, iar ajutorul lui Mihai Joița cu niște fotbaliști francezi ar veni ca o mănușă la  cât de subțire e lotul în momentul de față. Impresarul e plecat la Barcelona în aceste zile și ar putea veni la Arad pentru o discuție la începutul săptămânii viitoare.

Antrenamente facultative, piteștenii – ca și pierduți

Pe acest fond de instabilitate la nivel de conducere, echipa, sau, mai bine spus, „piesele” adunate ad-hoc din diferite zări, este ca și destrămată. Fără antrenori, jucătorii care încă se mai prezintă la antrenamente în Calea Aurel Vlaicu se pregătesc facultativ. De obicei, o ședință improvizată de pregătire constă în exerciții în sala de forță, plus alergări de anduranță și câteva sprinturi pe iarba de pe „Francisc Neuman”. Cum lucrurile nu s-au rezolvat nici acum, ultimii trei foști piteșteni rămași la Arad sunt pe cale să semneze și ei cu alte grupări. Monel Cîrstoiu va alege CSM Râmnicu Vâlcea, acolo unde-l reîntâlnește pe Briceag, iar Ivănică și Ion ar putea fi colegi cu Gligor, Siminic, Ignea, Pavel sau Drăghici, la Slatina. UTA debutează oficial pe 28 august, în turul patru al Cupei României – Timișoareana.

 

Sursa: SportArad

Mihai Andries 15 Aug. 2013, 23:21 Campionat
Pe aceeași temă