ACS Poli, aproape de colaps? Clubul a cerut intrarea în insolvență

Anda DELIU, Cristian Voicu 08 Aug. 2018, 15:39 Campionat
ACS Poli, aproape de colaps? Clubul a cerut intrarea în insolvență

ACS Poli a luat o decizie șocantă, dar și oarecum previbizilă având în vedere situația clubului. Alb-violeții au cerut în cursul zilei de marți intrarea în insolvență. Acest lucru înseamnă că cei cu datorii salariale vor mai aștepta mult și bine să fie plătiți. Clubul poate fi însă depunctat și își poate lua gândul de la revenirea în prima ligă.

Clubul a solicitat deschiderea procedurii de insolvență la Secția II Civilă a Tribunalului Timiș, iar speța poate fi accesată aici: http://portal.just.ro/30/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3000000000140718&id_inst=30. Clubul este organizat sub forma unui ONG, cu membrii fondatori Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica din Timișoara. Dacă tribunalul va aproba intrarea în insolvență, ACS Poli poate amâna plata către cei care își cer salariil restante. Săptămâna trecută, la aceeași instanță, fostul antrenor cu portarii Petru Țurcaș și fostul maseur Adrian Blaj au deschis procese pentru a-și recupera banii.

Consecințe importante în plan sportiv

Totuși, comisiile FRF pot aplica depunctări clubului pentru litigii, chiar dacă clubul va intra în insolvență. De asemenea, pentru sezonul 2019-2020, FRF nu mai dorește să primească în Liga I cluburi în insolvență. Așadar, promovarea va fi imposibilă, mai ales dacă Poli va pierde și puncte. Acum, doar Gaz Metan Mediaș mai este în insolvență și are mari șanse să iasă dacă îl va vinde pe Carlos Fortes.

În cazul în care ACS Poli va intra în insolvență, după decizia Tribunalului Timiș, clubul va trebui să se țină de un plan de reorganizare. În caz contrar, riscă inclusiv falimentul.

Articol scris de Anda Deliu

Anda DELIU, Cristian Voicu 08 Aug. 2018, 15:39 Campionat
Pe aceeași temă