Universidad de Cluj? Formația „șepcilor roșii” ar putea fi cumpărată de investitori spanioli. Care e prețul cerut de Walter

Universidad de Cluj? Formația
  • Fiul lui Florian Walter, George Bușcă, și administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, caută un investitor căruia să-i vândă clubul Universitatea Cluj.
  • O firmă cu capital spaniol s-a arătat interesată de preluarea echipei ce activează acum în Liga 2, iar săptămâna viitoare se așteaptă un răspuns final.
  • George Bușcă ar dori să recupereze măcar o parte din cei 1,5 milioane de euro cu care tatăl său a creditat pe „U” Cluj după intrarea în insolvență.


Anul 2016 a găsit Universitatea Cluj cu și mai mari probleme financiare decât anul trecut. Clubul aflat în insolvență este amenințat în permanență de faliment, din moment ce jucătorii sunt neplătiți de aproape 5 luni, iar totalul datoriilor depășește 2 milioane de euro. În această situație, suma tranzacției către un potențial investitor, care să preia toate aceste datorii a fost scăzută considerabil de familia Walter.

Fiul omului de afaceri, George Bușcă și-a dat acordul pentru a ceda pachetul majoritar de acțiuni pentru 300.000 de euro și se pare că a găsit un doritor. Surse din anturajul echipei susțin că o firmă din Spania s-a interesat de situația echipei și a cerut în aceste zile mai multe acte care să ateste situația financiară a clubului din Cluj-Napoca. Un răspuns final în ideea preluării echipei este așteptat săptămâna viitoare.

Și antrenorul Mihai Teja este la curent cu negocierile pentru vânzarea echipei și se bazează pe venirea unui alt investitor, atunci când vorbește de calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a. Posibila vânzare a clubului în această iarnă a fost și unul dintre motivele pentru care Teja a acceptat să revină la „U” Cluj.

„Eu mi-aș dori mai mult decât să rămânem doar în Liga 2. Îmi doresc mai mult, un play-off. Să vedem dacă se poate din punct de vedere financiar. Eu am venit la Cluj prin anumiți oameni de afaceri, care îmi susțin salariul. Domnul George Bușcă încă este administratorul clubului, pentru că echipa încă aparține de Florian Walter, până se va găsi un nou finanțator”, a spus Teja la Sport Total FM.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă