„Una dintre cauzele pentru care suntem la mijlocul clasamentului este lipsa constanței”

04 Dec. 2011, 11:31 Seria 2

Atâta timp cât a fost apt din punct de vedere medical, Norbert Varga a fost considerat om de bază la UTA. Fie că a evoluat la mijlocul terenului, fie că a făcut-o în centrul apărării, fotbalistul de 30 de ani s-a aflat printre utiștii care au obținut rezultate contradictorii în debutul sezonului.

„Sincer să fiu nu știu care a fost cauza parcursului ceva mai slab în tur. Dacă nu au fost concluzii clare după analizele și ședințele pe care le-am avut, nu știu cum aș avea eu răspunsul. Ce pot să spun, însă, este că una dintre cauzele pentru care suntem la mijlocul clasamentului este lipsa constanței. Nu am legat măcar trei-patru victorii, așa cum au făcut-o formațiile din fața noastră”, consideră fostul fotbalist al Wislei Cracovia.

Totodată, Varga a sesizat și problemele din atacul „Bătrânei Doamne”, însă i-a luat apărarea celui pe umerii căruia au căzut responsabilitățile ofensive. „Drăghici e un fotbalist bun, care și-a dorit mult să înscrie mai des, dar nu i-a ieșit. Vă dați seama, el aparține Universității Cluj, dacă dădea mai multe goluri avea mai multe șanse să revină în Liga 1. Cred că asta este dorința fiecăruia dintre noi, să ajungem să jucăm cât mai sus. Dar, trebuie să recunoaștem că această echipă s-a bazat mult pe reușitele unor fotbaliști ca Țucudean sau Voiculeț. Greu își va găsi UTA un cuplu de atacanți cum au format ei sezonul trecut”, a mai spus arădeanul.

Varga a devenit inidisponibil după meciul de la Piatra Olt, când UTA a mai pierdut un „închizător”, pe Marius Chindriș. Dacă tânărul utist s-a ales cu o ruptură a ligamentelor și va absenta până în luna martie, Norbi Varga ar fi dorit să revină pe gazon înainte de finalul turului după operația de menisc suferită în luna septembrie. „Am forțat puțin, mi-am dorit mult să mai joc în acest an, dar nu s-a putut. Ar fi trebuit să fiu din nou apt începând cu partida de la Târgoviște, dar, după ce m-am antrenat normal toată săptămâna dinaintea acelui meci, chiar la ultimul antrenament de la Arad genunchiul drept mi s-a umflat din nou. Am știut atunci că nu pot risca să mai joc, pentru ca din luna ianuarie să fiu apt 100% și să nu pierd nicio zi din pregătirea de iarnă”, ne-a mai mărurisit utistul.

Roland Nagy a anunțat deja încorporarea tinerilor Gloriei, Alexandru Manea și Radu Dubeștean, dar și definitivarea unei liste negre, pe care, în mod normal, ar trebui să se afle și jucători de profil defensiv. „Nu știu dacă mai sunt dorit sau nu la UTA, nimeni nu mi-a spus nimic despre acest lucru. S-ar putea să se dorească întinerirea echipei, pregătirea sezoanelor ce vor veni, dar nu doresc să anticipez nimic. Dar, orice ar fi pe acea listă, ar fi bine să fie informat din timp, pentru a-și găsi o altă echipă”, a mai afirmat Varga.

Chiar dacă nu a participat la ședința de joi, în care Giovanni Catanzariti a vorbit deschis despre penalizarea cu 25% din contractele jucătorilor, Norbert Varga a aflat despre decizia președintelui din Calea Aurel Vlaicu. „E tardiv să ne plângem de milă, trebuie să ajungem pe locul 3 și atunci ne vom recupera banii. Cred că știe toată lumea că sunt șanse mari ca echipa de pe ulima treaptă a podiumului în această serie să promoveze la finalul sezonului”, a încheiat experimentatul utist.

Sursa: Sport Arad

04 Dec. 2011, 11:31 Seria 2
Pe aceeași temă