Ultimul derby de la Vânju Mare

25 Apr. 2009, 14:34 Seria 2
Ultimul derby** de la Vânju Mare

Dacă mehedințenii încheie duminică seria partidelor cu formațiile angrenate în lupta pentru promovare, mureșenii încep cu FC Drobeta programul de patru jocuri care vor decide în bună măsură configurația finală a clasamentului.

După 0-0 la FC Internațional Curtea de Argeș, 0-0 cu Unirea Alba Iulia și 0-1 la CSM Rm. Vâlcea, FC Drobeta are neapărat nevoie de victorie cu FCM Tg. Mureș, orice alt rezultat scoțând definitiv echipa pregătită de Vasile Mănescu din cărțile promovării. Conștienți de importanța derbiului de la Vânju Mare, severinenii mizează pe faptul că sunt neînvinși în calitate de gazdă de la revenirea în eșalonul secund, interval în care au  înregistrat 29 de partide consecutive fără înfrângere, iar în acest sezon au opt victorii și patru remize pe propriul teren, golaveraj 23-5.

„Șanse încă ar mai fi. Față de cele patru contracandidate, noi avem cel mai ușor program în etapele care au mai rămas de disputat. Dar, pentru a reintra în cărțile promovării, trebuie neapărat legăm acum două victorii consecutive. Deocamdată, ne gândim doar la cele trei puncte puse în jocul cu  FCM Târgu Mureș. Va fi greu, dar sper să câștigăm, după care vom merge încrezători la Lupeni”, a explicat fundașul central Aurel Amzucu, devenit noul căpitan al echipei severinene, în lipsa lui Cătălin Trofin, în continuare accidentat.

Teoria lui Amzucu, cu două victorii consecutive, pare greu de demonstrat, deoarece trupa de la malul Dunării a dezamăgit în partidele din deplasare, fiind singura din serie care n-a izbutit să marcheze gol în retur pe teren advers. Ca ultim exemplu, severinenii au învins în precedentul meci de acasă CFR Timișoara, scor 4-0, după care au pierdut la Mioveni, cu 0-2.

Pe lângă meciul cu FC Drobeta, transmis în direct de Sport.ro, duminică, de la ora 13, FCM Tg. Mureș mai are de jucat cu FC Internațional Curtea de Argeș (etapa a 28-a – deplasare), Unirea Alba Iulia (31 – a) și CSM Rm. Vâlcea (32 – d).

 

articol scris de: Mircea Oglindoiu

25 Apr. 2009, 14:34 Seria 2
Pe aceeași temă