„U” Cluj mai driblează o dată falimentul: au obținut amânare. Echipa lui Teja e neînvinsă în 2016, iar fanii ies în stradă

  • Universitatea Cluj putea fi declarată astăzi în faliment, dacă Tribunalul Botoșani ar fi acceptat cererile depuse de Ionuț Neag și Emilian Dolha.
  • Avocații grupării ardelene au obținut amânarea decizie până pe 14 aprilie.
  • Vestea care ține clubul din Liga 2 în viață vine chiar în ziua în care fanii Universității plănuiesc cel mai de anvergură miting din fotbalul românesc.


Universitatea Cluj trăiește cele mai agitate zile din istorie. 10 martie 2016 ar putea intra în istoria clubului fondat în 1919. În această zi, „alb-negrii” ar fi putut dispărea de pe harta fotbalului, cel puțin până în vară. În această dimineață, la Tribunalul Botoșani, s-a judecat procesul în care doi foști jucători, Ionuț Neag și Emilian Dolha, au cerut falimentul societății aflate în insolvență, pe motiv că nu și-au încasat mai multe salarii restante, la datele stabilite de Tribunal. Cum conturile clubului sunt goale, singura scăpare a clujenilor era să obțină o amânare, lucru care s-a și întâmplat. Decizia a fost amânată până pe data de 14 aprilie. Se pare că avocații Universității au dovedit că poartă discuții avansate cu un om de afaceri spaniol, Andres Hernandez, care ar fi interesat să cumpere clubul.

Cel mai mare miting din fotbalul românesc

Al doilea motiv important pentru ca ziua de astăzi să intre în istoria clubului clujean este legat de marșul organizat de suporterii Universității, care vor să pună umărul la salvarea echipei și să-și dovedească public nemulțumirea pentru situația financiară disperată în care a ajuns echipa. Mitingul va începe la ora 17:00, în Piața Unirii din Cluj și liderii suporterilor clujeni se așteaptă la o prezență record, pentru un astfel de eveniment, în România. Se estimează ca numărul celor care vor ieși în stradă se va apropia de 10.000 de oameni.

Printre cei care și-au anunțat prezența la mitingul de astăzi din centrul Clujului, eveniment organizat sub denumirea „Dacă n-ar fi ”U”…”, se numără și primarul Emil Boc, anunță numaiu.ro, site-ul suporterilor. „Am aprobat legal acest miting și înțeleg îngrijorarea suporterilor Universității. Consider că oamenii politici sau cei cu responsabilități administrative în oraș nu trebuie să participe la astfel de acțiuni pentru a nu deturna sensul și scopul real al mitingului. Este o manifestare a suporterilor și nu a politicienilor. De asemenea, doresc să transmit pe această cale faptul că Universitatea Cluj nu va dispărea niciodată. În cazul în care actuala formulă nu va mai putea funcționa, atunci suntem pregătiți cu o soluție alternativă pentru continuitatea Universității Cluj. Această afirmație se bazează pe faptul că Primăria și Consiliul Local sunt proprietarii brand-ului ‘U” și, în consecință, ‘U” nu va dispărea”, a declarat primarul orașului Cluj-Napoca.

Neînvinsă în 2016, dar la 5 puncte de play-off

În ciuda problemelor financiare și a viitorului incert, echipa lui Mihai Teja visează încă la play-off-ul ligii secunde. Clujenii sunt neînvinși după 3 meciuri, în 2016. „Alb-negrii” au remizat ieri, în etapa a 21-a a Ligii 2, cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Clujenii au condus prin golul lui Alexandru Dan, dar au fost egalați pe final de Cătălin Pîrvulescu, chiar dacă Vâlcea se afla în zece jucători de câmp încă din minutul 27. Pe final, vâlcenii au mai avut un jucător eliminat, pe Samson, dar „U” Cluj nu a reușit victoria, într-un meci în care Teja a folosit opt jucători aduși în această iarnă.

Meciul s-a jucat pe un teren îmbibat cu apă și denivelat, la Jucu, o comună aflată la 20 de kilometri de Cluj Napoca, pentru ca gazonul de pe Cluj Arena să fie protejat pentru amicalul România – Spania. Cu cinci etape înainte de sezonul regulat, „U” Cluj este pe locul 8, la 5 puncte distanță de locul 6, ultimul care duce în play-off.

Cu CSM Râmnicu Vâlcea, Mihai Teja a folosit următorii jucători: Bolboașă – Butean, R. Crișan, Șandru, Ciupe (cpt.) – Al. Dan, Boboc – Oct. Ursu, Moruțan (Calcan 60), Ciobanu (Turcak 46) – Târnovan (Vojtus 46). Rezerve neutilizate: Grecu – Cordoș, Hâmpea și Erdei.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN (Mediafax foto)

Pe aceeași temă