„U” Cluj așteaptă ceasul al 12-lea. „Încă nu știm nimic. Suntem în tratative și așteptăm. Cumpărătorii italieni sunt unica soluție”

  • Universitatea Cluj are conturile goale, cu două zile înainte de procesul unde i se poate declara falimentul.
  • Șansele de salvare ale clubului ardelean au scăzut considerabil după ce nici posibilul cumpărător italian nu a dat încă un răspuns favorabil.


Speranțele de evitare a falimentului scad cu fiecare minut care trece, fără ca Universitatea Cluj să găsească soluții de finanțare. Pe 14 aprilie va avea loc procesul amânat pe 10 martie, în care Ionuț Neag, Emilian Dolha și Ionel Ganea cer falimentul echipei, iar dacă administratorul judiciar al clubului nu aduce garanții finaciare, decizia Tribunalului nu are cum să fie favorabilă Universității.

Sentința a fost amânată, la precedenta înfățișare, pentru că administratorul judiciar a prezentat un document în care se arăta că în conturile clubului va intra o sumă de bani, până pe 10 aprilie. Acești bani n-au mai intrat însă, iar conturile au rămas tot goale.

Italienii se lasă așteptați

Singura portiță de salvare pe care oficialii clujeni o mai au este acceptul oamenilor de afaceri italieni, cu care au negociat săptămâna trecută, de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni și a plăti datoriile vechii societăți. Oficialii Nilor Group LTD n-au dat însă niciun răspuns până acum, cu toate că știu de procesul falimentului.

Fiul lui Florian Walter, George Bușcă, împuternicit să negocieze vânzarea clubului, spune că nu are nicio certitudine că falimentul va fi evitat. „Nu știm nimic. Am vorbit cu doamna administrator și mi-a spus că suntem în tratative și trebuie să așteptăm. Cumpărătorii italieni sunt cam singura soluție, da”, a spus George Bușcă.

În cazul în care va începe procedura de faliment, echipa are șanse mari să se retragă din campionat și se va putea reînscrie în Liga a IV-a, doar sub o altă societate.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă