Alt sezon, același „Conferențiar”. Cosmin Petruescu: „Nu este tocmai începutul de campionat la care ne-am așteptat”

ASU Politehnica nu a arătat deloc grozav la primul meci din noul sezon, pierdut acasă la scorul de 1-0 cu CS Mioveni. Evoluția ștearsă din ultimele amicale s-a repetat și în primul joc oficial. Cosmin Petruescu a apreciat însă atitudinea eleviilor săi, dșeși s-a văzut nevoit să recunoască și el că echipa nu a arătat așa cum și-ar fi dorit.

Petruescu a făcut oanaliză în tiparul celor pe care le făcea și sezonul trecut, în care contabiliza și posesia, chiar dacă una fără progresie sau ruperi de ritm. „Nu este tocmai începutul de campionat la care ne-am așteptat. Un joc cu un rezultat neconform cu realitatea din teren. Cred că meritam cel puțin un punct după aspectul jocului. Prima repriză jocul a fost echilibrat, nivelul tehnic a fost evident influențat și de starea vremii. Repriza a doua am dominat-o în totalitate, dar jocul s-a decis la execuția de excepție a lui Herghelegiu”, a declarat Petruescu.

Întrebat dacă așa și-ar fi dorit să arate echipa, „Conferențiarul” a admis că nu.Din punct de vedere al jocului nu, dar din punct de vedere al atitudinii, mai ales în repriza a doua cred că am încercat să punem în aplicare ceea ce ne dorim să jucăm, recunoscut Petruescu.

Antrenorul a spus că singura schimbare tactică a fost înlocuirea lui Trip cu Pițigoi, doi jucători sub vârstă, dar cel din urmă, jucător cu profil ofensiv mai apropiat de un vârf autentic. Accidentările lui Bogdan Vasile și Marvin Schieb au cauzat celelalte două înlocuiri, prima, cu același Schieb, și apoi, cu Lupu. Am avut foarte mulți jucători cu cartonașe galbene, chiar mă gândeam să-l protejăm pe unul dintre ei. După ce două schimbări le-am făcut din motive medicale, cu a doua schimbare am zis mai bine să forțăm atacul. Indiferent de rezultat, că era 0-0 sau 0-1, am fi făcut acea schimbare, să forțăm atacul”, a explicat Petruescu.

Rămasă fără punct după prima etapă, ASU Politehnica va încerca să acumuleze ceva în clasament în următorul meci, sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Pandurii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Pe aceeași temă