Petrolul câștigă greu cu Metaloglobus, în fața unui adversar pe care sezonul trecut nu l-a putut bate. SCM Gloria Buzău a învins FK Csikszereda. Rezultatele și marcatorii primei etape

Octavian Vasilescu 04 Aug. 2019, 15:22 Campionat
  • Sâmbătă, Rapid și Farul Constanța au remizat în Regiei, scor 0-0, la capătul unui joc modest prestat de giuleșteni.
  • Tot sâmbătă, UTA a demolat Dunărea Călărași, scor 3-0.
  • Etapa se încheie marți cu jocul dintre Campionii FC Argeș și Ripensia.
  • Gloria Buzău a învins Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-0, la primul meci de la revenirea în Liga 2.
  • Petrolul a revenit de la 1-0, în Colentina, și a reușit să învingă Metaloglobus, scor 2-1. Golul victoriei a fost marcat de Mario Bratu, în minutul 90.

 

duminică, 4 august, ora 13:30
METALOGLOBUS BUCUREȘTI – PETROLUL PLOIEȘTI 1-2 (O. Herea 40 / D. Meza Colli 53, M. Bratu 89)
Stadion: Juventus (București);
Arbitru: Eduard Ioniță; Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (toți din Galați); Rezervă: Bogdan Dumitrache (București); Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și George Constantinescu (Slatina).

â–ºMetaloglobus: Gavrilaș – Al. Coman, Fl. Plămadă, D. Lung, Sava – Sota Mino – Duminică, Cl. Herea, Andr. Lungu, R. Chiriac – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve: R. Geantă – Ghenovici, Rob. Vîlceanu, C. Ioniță, Banu, I. Ciubotariu, L. Cazan
Antrenor: Marius Măldărășanu

â–ºPetrolul Ploiești: R. Avram – Bărboianu, Sîrghi, Walace, Țicu – David Meza Colli, Cioinac – Al. Munteanu, Laur. Marinescu (cpt.), Ștefănescu – I. Stoica
Rezerve: C. Lungu – P. Racu, M. Mihăescu, Al. Zaharia, M. Bratu, Arnăutu, A. Manolache
Antrenor: Flavius Stoican

â–ºMin 90+3 Fluier final! Petrolul se impune dramatic, cu 2-1, și obține trei puncte uriașe contra unei echipe foarte puternice.

â–ºMin 90+2 Măldărășanu face ultima schimbare. Iese Mino Sota și intră Valentin Ghenovici

â–ºMin 89 GOOOL Petrolul Ploiești! „Găzarii” dau lovitura în prelungiri. Introdus între timp, Mario Bratu înscrie golul victoriei pentru oaspeți cu un șut de la 22 de metri, la care balonul a șters transversala înainte de a ricoșa în plasă

â–ºMin 82  Schimbare la Metaloglobus: intră Banu, iese Duminică.

â–ºMin 82  Ocazie uriașă pentru Sîrghi. Laurențiu Marinescu a centrat la bara a doua, fundașul central a scăpat din marcaj, dar n-a reușit să reia spre poartă din șase metri. Rămâne 1-1, însă Petrolul se apropie tot mai mult de golul de 2-1. În Colentina a început o adevărată furtună.

â–ºMin 81 Măldărășanu încearcă să schimbe ceva, fiindcă echipa sa nu joacă nimic în această a doua repriză. Iese Duminică și intră Banu

â–ºMin 80 Petrolul domină autoritar finalul de joc și caută golul de 2-1. A început și ploaia în Colentina. Gazdele nu mai contează pe faza ofensivă.

â–ºMin 74 Stoican mută din nou ofensiv. Iese Alexandru Munteanu, modest în repriza secundă, și intră Sergiu Arnăutu

â–ºMin 72  Iese Ianis Stoica și intră Mario Bratu

â–ºMin 72  Iese Ovidiu Herea și intră Cosmin Ionică

â–ºMin 68 Ocazie mare pentru Petrolul. Ștefănescu a scăpat pe contraatac, l-a lansat pe Marinescu, dar căpitanul Petrolului a fost blocat în ultimul moment de Sota. Marinescu urma să-l lobeze pe Gavrilaș, care era ieșit din poartă. Rămâne 1-1, dar se joacă pe contre în acest moment.

â–ºMin 67 Mihăescu încasează și el un cartonaș galben.

â–ºMin 66 Plouă cu cartonașe galbene. Sota a intrat tare la Sîrghi și centralul Eduard Ioniță nu l-a iertat.

â–ºMin 64 Primul cartonaș galben pentru gazde: Andrei Lungu a fost avertizat.

â–ºMin 61  Un nou cartonaș galben pentru oaspeți. Walace a fost avertizat.

â–ºMin 53 GOOOL Petrolul Ploiești. David Meza Colli egalează după o serie de erori în careul advers. Început perfect de repriză pentru oaspeți.

â–ºMin 46  Schimbare la Petrolul: intră Mihăescu, iese Cioinac

â–ºMin 46 S-a reluat partida dintre Metaloglobus și Petrolul.

â–ºMin 45+2  Pauză în Colentina. Metaloglobus conduce cu 1-0, la capătul unui joc echilibrat. Ovidiu Herea „a spart gheața” după o fază dificilă, la care centralul Eduard Ioniță a decis să acorde penalty.

â–ºMin 40  GOOOL Metaloglobus! Ovidiu Herea înscrie de la 11 metri, iar băieții lui Flavius Stoican se văd conduși în Colentina. Portarul Avram a ghicit colțul, a fost aproape să respingă, dar mingea a fost trimisă de Herea în plasa laterală.

â–ºMin 39 Lovitură de la 11 metri pentru Metaloglobus! Centralul Eduard Ioniță n-a acordat în primă vază penalty, dar după ce s-a consultat cu asistentul Daniel Vlase a decis să revină asupra deciziei. Alex Munteanu a avut o intrare întârziată, în șase metri, asupra lui Plămadă. Fundașul gazdelor a apucat să lovească balonul, a trimis peste poartă, dar ulterior a fost lovit de Munteanu. În final s-a acordat penalty, iar Ovidiu Herea va șita de la 11 metri.

â–ºMin 28 Cartonaș galben pentru David Meza Colli.

â–ºMin 26 Ocazie pentru Metaloglobus. Ovidiu Herea a șutat superb de la 25 de metri, din lovitură liberă, dar portarul Raul Avram a respins peste poartă. Execuția lui Herea se îndrepta spre vinclu, însă portarul oaspeților a fost pe fază. Rămâne 0-0, iar jocul este extrem de echilibrat.

â–ºMin 15 Jocul este destul de echilibrat în debut. Cei circa 500 de suporteri veniți de la Ploiești întrețin atmosfera în Colentina.

â–ºMin 1  A început partida din Colentina. În sezonul trecut, Petrolul a cedat în fața celor de la Metaloglobus, la jocul disputat în Capitală.

duminică, 4 august, ora 11:00
SCM GLORIA BUZĂ‚U – AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC 1-0 (C. Tucaliuc 64)
Stadion: Gloria (Buzău);
Arbitru: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș); Rezervă: Florin Costin Dan (Chirnogi – Călărași); Observatori: Silviu Crângașu (Ploiești) și Ciprian Anton (Suceava).

â–ºSCM Gloria Buzău: Dr. Balauru – Gîț, M. Ioniță, Ghinga, Andr. Enescu – Vîlsan, Balgiu – Tucaliuc, D. Munteanu, Val. Alexandru (cpt.) – Chipirliu
Rezerve: R. Stoian – Konate, Huiban, Pîrcălabu, Godin, Luptak, M. Calu
Antrenor: Ilie Stan

â–ºCsikszereda: Bordas – Palmes, Lalic, Csonka, Fodor – Eder Gonzalez, Jebari, Sz. Veres (cpt.) – Barta, Becze, Magyari
Rezerve: Ljuljanovic – K. Szilard, C. Attila, S. Csongor, Mitra Szilard, B. Levente, H. Laszlo
Antrenor: Valentin Suciu

â–ºMin 90+4  Fluier final. Gloria Buzău se impune cu 1-0 în fața celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc, în primul duel al nou-promovatelor. Echipa antrenată de Ilie Stan se anunță un adversar extrem de redubatil pentru toate formațiile din eșalonul secund, doar că nu are drept de promovare pentru actuala stagiune. Într-o situație similară se află și CSM Reșița. Ambele formații sunt echipe de drept public, astfel că în prezent au interzis să promoveze.

â–ºMin 90 Jocul dintre Gloria Buzău și Csikszereda Miercurea Ciuc va fi prelungit cu patru minute.

â–ºMin 64 GOOOL Gloria Buzău. Cosmin Tucaliuc a deschis scorul. Insistențele gazdele au dat roade, iar spectatorii sunt în extaz după această reușită.

Min 57 Dublă schimbare la ciucani. Ies Norbert Barta și Szilard Magyari și intră Levente Bara și Laszlo Hodgyai

â–ºMin 54 Ocazie pentru Csikszereda. Dragoș Balauru a respins un șut periculos din apropiere. Rămâne 0-0.

â–ºMin 46  S-a reluat partida dintre Gloria Buzău și Csikszereda.

â–ºMin 45 Pauză la Buzău. Gazdele au avut ocazii mai clare în prima parte, însă n-au reușit să înscrie. Rămâne de văzut dacă Valentin Suciu va putea răsturna situația jocului după pauză.

â–ºMin 30 Meci echilibrat la Buzău. Gazdele au fost mai prezente în joc, însă tabela a rămas neschimbată până în acest moment. Elevii lui Ilie Stan au avut câteva incursiuni periculoase, însă defensiva adversă a respins în afara terenului de cele mai multe ori. Raportul loviturilor de colț este de 5-2 în favoarea gazdelor.

â–ºMin 1  A început partida dintre Gloria Buzău și Csikszereda.

Programul din prima etapă

vineri, 2 august, ora 18:00
CSM Reșița – Universitatea Cluj 2-0
Marco Ehmann 34′, Bruno Vasiu 76′

sâmbătă, 3 august, ora 11:00
Concordia Chiajna – Daco-Getica București 1-0
Lucian Ion 18′
Turris Oltul Turnul Măgurele – Pandurii Târgu Jiu  2-0
Cristian Ciobanu 48′, Florin Radu 52′
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov 2-1
Vlad Rusu 30′, Andrei Dragu 65′ / Cristian Poștoarcă 76′
sâmbătă, 3 august, ora 13:00
UTA – Dunărea Călărași   3-0
Cristian Bustea 30′, Valentin Buhăcianu 47′, 70′
sâmbătă, 3 august, ora 18:00
Rapid – Farul Constanța   0-0
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni 0-1

Andrei Hergheligiu 59′

duminică, 4 august, ora 11:00
SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda 1-0
Cosmin Tucaliuc 64′
duminică, 4 august, ora 13:30
Metaloglobus București – Petrolul Ploiești   1-2
Ovidiu Herea 40′ – pen. / Derlis David Meza Colli 53′, Mario Bratu 90′

marți, 6 august, ora 19:30
Campionii FC Argeș – Ripensia


Meciul dintre CSM Reșița și „U” Cluj, câștigat cu 2-0 de gazde, a marcat startul noului sezon al Ligii 2. Noul campionat se anunță extrem de disputat, pentru că există numeroase echipe de tradiție care vor cu orice preț să ajungă în Liga 1. Rapid, Petrolul, „U” Cluj, Concordia Chiajna, UTA, FC Argeș sau Farul Constanța se gândesc serios la promovare.

În Liga 1 vor promova primele două clasate, iar locul 3 va merge la baraj cu antepenultima echipă din playoff-ul Ligii 1. În Liga 3 vor retrograda ultimele cinci clasate. Dintre cele 20 de echipe înscrise în Liga 2, CSM Reșița și Gloria Buzău nu vor avea drept de promovare, întrucât activează pe societăți de drept public și nu de drept privat. FC Argeș a rezolvat această problemă, astfel că are drept de promovare.

Trei televiziuni transmit meciurile din Liga 2: Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. Fiecare club încasează 25.000 de euro pentru întreg sezonul. Cam cât câștigă, adunat, Florinel Coman și Dennis Man, într-o singură lună. În total, televizunile plătesc 500.000 de euro pentru a transmite un sezon din Liga 2.

Antrenorii din Liga 2 sunt obligați să alinieze în primul 11 cel puțin doi jucători născuți după 1 ianuarie 2000. Până la finalul partidei, cel puțin doi jucător U20 trebuie să rămână pe gazon. În ediția precedentă, regula impunea folosirea a cel puțin trei jucători U22.

Unibet a realizat o analiză a echipelor din Liga 2. Iată cotele oferite de casa de pariuri pentru câștigarea campionatului:

  1. Rapid – 3.00
  2. Petrolul Ploiești – 4.00
  3. Universitatea Cluj – 5.00
  4. UTA – 7.00
  5. Gloria Buzău – 10.00
  6. FC Argeș – 12.00
  7. Turris-Oltul Turnul Măgurele – 17.00
  8. Concordia Chiajna – 31.00
  9. Csikszereda Miercurea Ciuc – 31.00
  10. Dunărea Călărași – 51.00
  11. Metaloglobus – 51.00
  12. CS Mioveni – 51.00
  13. ASU Poli Timișoara – 71.00
  14. Ripensia – 71.00
  15. CSM Reșița – 101.00
  16. Farul Constanța – 101.00
  17. Viitorul Tg. Jiu – 121.00
  18. Daco-Getica – 176.00
  19. Pandurii Tg. Jiu – 251.00
  20. Sportul Snagov – 251.00

Noul sezon se încheie pe 30 mai 2020

Noul sezon al Ligii 2 începe astăzi, pe 3 august 2019, și se încheie pe 30 mai 2020, exact ca ediția trecută, făcând excepție de ani. Prima parte a sezonului, care are loc în acest an, 2019, se desfășoară până pe 7 decembrie, atunci când are loc etapa a 21-a, adică a doua a returului. În acest interval sunt programate și două etape intermediare, pe 16 octombrie (etapa 12) și 13 noiembrie (etapa 17). Partea a doua a sezonului debutează pe 22 februarie 2020, cu etapa a 22-a, și se încheie în jurul datei de 30 mai 2020, odată cu disputarea etapei a 38-a. În această perioadă sunt programate tot două intermediare, pe 8 aprilie (etapa 29) și 13 mai (etapa 35).

Articol scris de Octavian Vasilescu
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

Octavian Vasilescu 04 Aug. 2019, 15:22 Campionat
Pe aceeași temă