Turda forțată să-și regândească viitorul! „Cred în copiii tineri de la Turda”

11 Feb. 2012, 20:14 Seria 2
Turda forțată să-și regândească viitorul!**

Rămasă aproape fără niciun jucător dintre cei cu care a terminat turul de campionat, turdenii așteaptă salvarea tocmai de la segmentul pe care l-au neglijat aproape complet în ultimii ani: copiii și juniorii.

Turdenii au pierdut amicalul jucat sâmbătă contra celor de la FC Zalău și situația nu se arată deloc promițătoarea nici măcar pentru liga a treia.

Din cauza problemelor financiare, Ciorceri a fost nevoit să formeze peste noapte o nouă echipă care să fie competitivă cel puțin la nivelul ligii a treia. Lucrurile păreau că se mișcă în direcția pe care antrenorul turdean o dorea, dar lovitura primită de plecările lui Vajda, R. Cristian, Boroștean și V. Pop a dat peste cap planurile acestuia, rămas acum cu o „gaură” serioasă, mai ales în linia mediană.

Cei patru, alături de Timar și David, ultimul surpriza plăcută a finalului de retur, însemnau o jumătate de echipă pe „scheletul” cărora Neacșu, Cîrstean, Kelemen sau Văidean puteau face din gruparea turdeană o echipă de primele locuri în liga a treia sau una cu o prezență decentă în eșalonul secund în cazul în care se întâmplă un miracol și FC Arieșul va continua in liga a doua.

Plecarea celor patru însă, îl face pe Ciorceri să regândească totul de zero. Turdenii au nevoie urgent de jucători, mai ales că până la începutul returului n-au mai rămas decât trei săptămâni. Iar acest lucru nu este deloc ușor, cu atât mai mult cu cât fiind deja februarie, jucătorii de valoare au fost deja acontați de alte echipe, și în plus, condițiile financiare de la Turda nu sunt dintre cele mai atrăgătoare. Cum nu a fost deloc pe placul său ce a testat în amicalele cu CFR II și FC Zalău, Ciorceri caută acum soluția salvatoare de la pepiniera proprie, neglijată aproape total în ultimii ani.

„O să luăm juniori de la noi, o să-i pregătim și probabil la anul pe timpul ăsta doi sau trei dintre ei vor crește, de aceea, dacă am pornit pe drumul ăsta cer de la toată lumea răbdare. Cred în copiii tineri de la Turda că pot să crească, că au potențial, dar deocamdată le lipsește pregătirea și competiția. Noi o să-i pregătim, o să le dăm șansa să joace în divizia C și sper ca într-un an de zile să avem fotbaliști tineri din Turda”, a spus Ciorceri.

În acest context, David, Soporan, Nicoara, Pall sau Apa par avea șansa pe care generațiile sale anterioare de la republicani n-au avut-o.

Luni, turdenii trebuiau să plece într-un cantonament pentru câteva zile la Băile Felix, însă stagiul a fost amânat pentru miercuri. Motivul? Ciorceri nu are jucători cu care să facă pregătirea centralizată de iarnă. „Sper să avem până la urmă 20 de jucători. De fapt 20 de oameni putem să ducem în cantonament, dar 20 de fotbaliști buni nu avem în momentul de față. Dar vreo 15-16 o să fie!” a spus tehnicianul turdean care a mai a mai spus că dacă nu vor veni în ultimul moment jucători de calitate, va miza și la Felix tot pe juniori.

Sursa: scorfinal.ro

11 Feb. 2012, 20:14 Seria 2
Pe aceeași temă