Gaz Metan are șanse infime să scape de Liga 2. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a amânat din nou cazul cu FC Brașov. Ce decizii s-au mai luat la ultima ședință

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 12:18 Liga 2

Gaz Metan Mediaș are șanse tot mai mici să evolueze tot în Liga 1 în noul sezon competițional. Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a amânat din nou, în ședința de miercuri, 8 iulie, să dea un răspuns în cazul în care mai sunt implicate FC Brașov și Concordia Chiajna. Noul termen a fost stabilit pentru 15 iulie, însă conform spuselor de luni ale președintele FRF, Răzvan Burleanu, „comisiile jurisdicționale nu au capacitatea instituțională de a produce suficient de multe dovezi astfel încât să ia o decizie într-o direcție sau alta”, astfel că această speță va fi „înaintată către instituțiile abilitate care au capacitate deplină”. Cum noul sezon al Ligii 1 începe vineri, 10 iulie, iar un răspuns de la „instituțiile abilitate” va dura ceva, Gaz Metan Mediaș are șanse nule să fie reprimită în primul eșalon în locul ilfovenilor de la Concordia.


 

FRF a deschis o investigație după ce jucătorii de la FC Brașov au fost premiați de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a. Ulterior Federația Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz, comisie care a amânat de la o săptămână la alta un verdict.

FC Brașov și Gaz Metan Mediaș au retrogradat în urma rezultatului de egalitate (0-0) înregistrat, la 27 mai, pe stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii 1, în primul eșalon rămânând Concordia Chiajna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiești, cu scorul de 3-2. FC Brașov s-ar fi salvat de la retrogradare dacă ar fi învins la cel puțin două goluri diferență pe Gaz Metan Mediaș, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploiești. La rândul lor, medieșenii ar fi rămas în Liga 1 dacă ar fi câștigat la Brașov la o diferență de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul. Cum niciuna dintre situațiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua și în sezonul viitor în Liga I.


 

Arieșul cade încă două poziții în clasament

Printre deciziile luate miercuri, 8 iulie, de Comisia de Disciplină și Etică a FRF se numără și depunctarea clubului Arieșul 1907 Turda. Echipa clujeană din Seria a V-a a Ligii 3 a primit o nouă penalizare de 4 puncte în urma litigiilor cu Gabriel Burcă și Iosif Ladislau Kalai. S-a ajuns astfel la un total de -12 puncte și, totodată, și la pierderea a încă două poziții în clasamentul final al sezonului recent încheiat. Din cele 41 de puncte acumulate pe teren au mai rămas doar cu 29, ceea ce îi face pe cei de la Arieșul să cadă sub Industria Galda și Avântul Reghin.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședinta de miercuri, 8 iulie:

• Sesizare FRF împotriva jucătorului Alexandru Lulea (jucător CN Dinicu Golescu Câmpulung) și Andrei Moroiță (arbitru)„În temeiul art. 60 bis pct. 4 raportat la al. 1 și 2 lit. a din RD sancționarea jucătorului Lulea Alexandru cu măsura suspendării pentru 3 (trei) luni și penalitate sportivă de 10.000 lei”.

• SC Bacău, în litigiu cu Gheorghe Rusu„Comisia a sancționat debitorul ASC Bacău cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Rusu Gheorghe. Comisia a acordat termen în data de 29 iulie 2015, ora 15.00, dată la care debitorul ASC Bacău să prezinte dovada plății față de creditorul Rusu Gheorghe conform Hotărârii nr. 96/CL/31.03.2015, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”.

• Gloria Progresul, în litigiile cu Bogdan Ioan Dobrea, Ambrizie Coroian și Sandu Negrean„Suspendă cauza până la încetarea stării de incapacitate de plată”.

• Petrotub Roman, în litigiul cu Andrei Întuneric„Comisia a dispus încetarea executării și închiderea dosarului ca urmare a achitării debitului de către debitorul SCM Petrotub Roman față de creditorul Întuneric Andrei”.

• FC Delta Dobrogea, în litigiu cu Ionuț Cosmin Miron – termen 15 iulie 2015

• Cetatea Târgu Neamț, în litigiile cu Mădălin Daniel Munteanu și Ciprian Danciu – termene pentru 5 august 2015, respectiv 26 august 2015.

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă