„Trecutul și numele unei echipe nu sunt importante în fotbal, Damila e un lider puternic”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2012, 14:15 Seria 2

Mulți suporteri arădeni au făcut glume pe seama numelui formației nou promovate din județul Vâlcea, însă după numai cinci runde din actuala stagiune Damila Măciuca impune respect prin ocuparea poziției de lider în seria de Vest a Ligii a II-a. Mai mult, formația lui Eric Lincar are numai victorii la activ, fără a primi nici măcar un gol.

Spre deosebire de olteni, UTA a început destul de prost campionatul, Adrian Falub atrăgând atenția asupra unui aspect dureros, dar cât se poate de real al zilelor noastre. „În fotbal nu contează de unde vii, cum vii, trecutul nu contează. Contează doar prezentul, iar astăzi Măciuca e o echipă de luat în seamă pentru oricine. Știm exact cu cine vom juca duminică. Toată lumea a luat-o în râs pe Damila Măciuca, pentru că vine din Liga a 3-a, iar numele ei are o rezonanță aparte, dar lucrurie astea nu ne mai interesează în acest moment. O echipă care este pe primul loc în seria noastră, care a câștigat tot fără să primească vreun gol, este puternică”, consideră „principalul” arădenilor.

Fostul fundaș știe, însă, și ce are de făcut UTA pentru a bifa cel de-al doilea success al sezonului. „Nu ne gândim decât la cele trei puncte. Dar, ca să le obținem trebuie să jucăm foarte bine și să avem cât mai mulți jucători apți până duminică. Mai avem nevoie de multă încredere și personalitate. În plus de asta, trebuie să beneficiem și de un arbitraj corect și mai multă șansă decât în precedentele partide de pe teren propriu”, a adăugat Falub.

Legat de „fluierași” și prestația acestora, antrenorul „alb-roșiilor” a fost întrebat dacă și-a desemnat jucătorii care să bată eventualele penalty-uri. Sezonul trecut, această sarcină o avea Bogdan Mara, jucător care a refuzat să se mai întoarcă în Calea Aurel Vlaicu. „Doar să vină ziua în care un arbitru ne dă și nouă o lovitură de la 11 metri. Am avut destule faze de penalty în favoarea noastră până acum, dar nu am beneficiat de nici unul. Va avea cine să execute un penalty, numa să-l primim dacă tot ni se cuvine”, a explicat Falub, care, cel mai probabil, îl va desemna pe căpitanul Alin Gligor să pună mingea pe punctul cu var.

Matei și Bîrză revin cu liderul

Vin și vești bune de la infirmeria UTA-ei. Doi dintre titularii primelor etape revin la dispoziția antrenorului pentru meciul cu liderul campionatului. „Matei și Bîrză se antrenează cu echipa și, dacă lucrurile merg bine în continuare, vor face parte din lotul de 18 pentru meciul de duminică. Din păcate, Weller, Alex Neagu, Calvin și Marcelinho încă nu sunt apți pentru un meci oficial”, a precizat Adrian Falub.

La Slatina, antrenorul „textilist” a avut doar doi seniori pe banca de rezervă, este vorba despre portarul Amadio și fundașul Nazzari. Odată cu revenirea lui Matei și Bîrză, dar posibilitatea ca Silvășan și Ricardo să fie legitimați la timp, situația se va îmbunătăți cu ocazia confruntării de duminică dimineață. Probabil, în calcule cel puțin pentru un loc pe bancă revine și brazilianul Hiago, în timp ce Măginean și Raț vor lua loc în tribune, ambii fiind suspendați.

Absența lui Mărginean îi provoacă dureri de cap lui Falub

Matei și Bîrză sunt din nou la dispoziția lui Adrian Falub, care, însă, l-a pierdut pe Radu Mărginean. „Închizătorul” de 29 de ani a luat cel de-al patrulea cartonaș galben la Slatina și va fi suspendat pentru meciul cu liderul Damila Măciuca. Adrian Falub recunoaște că absența experimentatului fotbalist îi dă destul de mult planurile peste cap. „Mărginean a crescut mult de la a meci la meci, ne-a dat siguranță prin multitudinea recuperărilor ce le face pe parcursul unei partide. Are și o agresivitate pozitivă pe care o transmite și colegilor săi, orice echipă are nevoie de asta. A făcut un meci bun și săptămâna trecută, păcat ca a luat acel cartonaș ce-l suspendă pentru partida de duminică”, a spus tehnicianul „alb-roșiilor”.

Acesta trebuie să-i găsească un înlocuitor lui „Mărgi” pentru „duelul” cu liderul. Nu este exclus ca Alin Gligor să fie folosit la „închidere”, iar în defensivă să reintre Dan Matei, între Ene și Siminic. „Avem mai multe variante, inclusiv cu Gligor la mijlocul terenului. Chindriș este și el în revenire, Lazea a făcut și el meciuri bune … Apoi, poate reușim să-l legitimăm și pe Ricardo, care ar fi o soluție viabilă pentru un loc în centrul liniei de mijloc. Este pregătit fizic, s-a antrenat constant înainte de a veni aici, spre deosebire de Patrice (n.a. Feussi) și Laso, care au stat o perioadă de timp și recuperează din mers”, ne-a mărturisit Falub.

Brazilianul Ricardo are 26 de ani, este un fotbalist de picior stâng și a impresionat la ultimele antrenamente prin inventivitate și execuții. El are și pașaport italian și prin urmare nu ocupă unul dintre locurile de jucători extracomunitari din lotul „textilist”. O echipă de Liga a 2-a are dreptul să aibă pe teren trei fotbaliști din afara UE, iar pentru aceste poziții la UTA se bat brazilienii Hiago și Marcelinho, camerunezul Feussi și argentinianul Laso.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 Oct. 2012, 14:15 Seria 2
Pe aceeași temă