„Trebuie să revenim cât de repede cu picioarele pe pământ”

13 Sep. 2011, 17:18 Seria 2

Etapa a patra a seriei Vest din Liga a doua de fotbal a adus băimărenilor de la FC Maramureș Universitar prima victorie din acest sezon. Succesul a fost înregistrat în deplasare, la CSM Râmnicu Vâlcea, cu scorul de 2-1. Antrenorul Ciprian Dorobanțu consideră că gazdele „au păcătuit” luându-i de sus pe jucătorii săi și a avertizat că aroganța costă, invitându-și fotbaliștii să coboare cu picioarele pe pământ după acest succes. Petrică Dragoș, cel care a deschis scorul la Râmnicu Vâlcea în minutul 3, a considerat că dorința de puncte a fost mai mare în tabăra FCMU și aceasta a fost cheia victoriei.

După o săptămână de foc, în care FC Maramureș Universitar Baia Mare a părăsit Cupa României în turul 5, echipa fiind eliminată de Voința Livezile, și și-a pierdut directorul tehnic, președintele clubului, Dan Hotico, renunțând la serviciile lui Ioan Tătăran, băimărenii au reușit să se mobilizeze pentru partida de la Râmnicu Vâlcea și să obțină prima victorie din Liga a doua. Scorul a fost 2-1 pentru FCMU la Râmnicu Vâlcea, reușitele băimărenilor aparținând jucătorilor Petrică Dragoș și Vasile Pop. Cele trei puncte obținute în a patra etapă plasează FC Maramureș Universitar pe locul 9 în clasament, băimărenii având la această oră patru puncte acumulate în patru etape (punctează și egalul la 1 înregistrat în etapa a treia în compania echipei Arieșul Turda).

„Un meci greu a fost. Trebuia să ne remontăm psihic după rezultatele pe care le-am avut până acum, ceea ce nu a fost ușor. Am reacționat destul de bine ca joc și am văzut echipa Vâlcei mai slabă decât ne-am așteptat: după meciurile văzute la televizor, echipa arăta destul de bine. Sunt convins că ne-au tratat cu o superioritate pe care numai ei o înțeleg. Asta din fericire pentru noi. Am văzut și reprezentanții mass media din Vâlcea: nici nu își puneau problema celor trei puncte, se așteptau la un galop de sănătate pentru ei. Așa cum am spus de fiecare dată, aroganța costă. În același timp, dorim să le spunem și jucătorilor noștri acest lucru, ca să nu pățim la fel: vine FC Bihor a pierdut acasă și are o restanță miercuri la Severin, foarte grea. Noi trebuie să revenim cât de repede cu picioarele pe pământ pentru că meciul de la Vâlcea nu este altceva decât o simplă victorie și trei puncte”
, a declarat antrenorul secund al FC Maramureș Universitar Baia Mare, Ciprian Dorobanțu.

„Secretul acestei victorii este determinarea noastră, dorința de a acumula puncte. Până la urmă acestea au reprezentat principalul nostru atu. A fost un meci foarte greu, în compania unei echipe care avea foarte mare nevoie de puncte ca și noi, dar noi, fiind determinați, am reușit să ne impunem. Atmosfera este destul de bună la echipă acum și sperăm să o ținem tot așa. Acum ne dorim foarte mult să obținem prima victorie acasă și sperăm să și reușim”, a spus Petrică Dragoș.

În etapa viitoare, FC Maramureș Universitar Baia Mare întâlnește FC Bihor Oradea. Partida va avea loc, conform frf.ro, duminică, 18 septembrie, începând cu ora 11.00.

Sursa: emaramures.ro

13 Sep. 2011, 17:18 Seria 2
Pe aceeași temă