„Totul s-a reușit doar prin unitatea grupului”. Piscanu trage concluziile la final de an, pentru el și pentru CSM Râmnicu Vâlcea

Marius ANGHEL 30 Dec. 2015, 11:30 Seria 2

După ce, rând pe rând, Octavian Vasile, Călin Fildan, Radu Georgescu și Rareș Cucui au vorbit despre evoluția echipei CSM Râmnicu Vâlcea în această primă parte a sezonului din Liga 2, site-ul oficial al clubului oltean continuă seria interviurilor. De această dată cel intervievat a fost Cosmin Piscanu (19 ani), un alt jucător Under 19 în care Alexandru Pelici și-a pus speranța în cele 18 etape desfășurate până acum.

După ce a fost unul dintre liderii formației de juniori republicani A ai clubului, Piscanu, piteștean de origine, a confirmat așteptările și la echipa mare, acolo unde a jucat de 12 ori în această primă parte a sezonului. Tânărul mijlocaș a reușit să înscrie și primul său gol la CSM, unul decisiv, în meciul din turul V al Cupei României, contra medieșenilor de la Gaz Metan.

Piscanu vorbește în interviul acordat pentru csmrmvl.ro, pe care vi-l redăm integral mai jos, despre parcursul bun al echipei în campionatului Ligii 2, despre evoluțiile sale și despre persoanele care i-au marcat cariera până acum. Mijlocașul crede că CSM o să fie o nucă greu de spart pentru cluburile cu tradiție din serie și în 2016.

– Cosmine, la începutul sezonului te așteptai să joci atât de mult?
– Sincer să fiu, nu mă așteptam, dar pentru asta am muncit la fiecare antrenament, am tras tare în fiecare cantonament centralizat. Am fost la capacitate maximă și, din fericire, munca mea a dat roade. Sunt bucuros, pentru orice fotbalist tânăr este important să joace, experiența se acumulează în meciurile tari, în meciurile de campionat sau din Cupa României. Tot ce pot promite este că voi continua să muncesc, voi da totul la antrenamente.

– Ai marcat și primul gol pentru CSM într-un meci oficial. Cât de mult contează pentru tine?
– Este extrem de important golul cu Gaz Metan Mediaș, având în vedere că acel meci a fost primul pentru mine în acest sezon. Mi-a dat încredere golul marcat, sper să nu fie ultimul din acest sezon. Oricum, toți am înțeles că nu contează cine marchează, importante sunt victoriile și punctele.

„Mie deja îmi e dor de fotbal, de antrenamente, deși suntem în vacanță”

– A fost dificilă trecerea de la juniorat la echipa mare?
– Nu foarte dificilă. Eu m-am antrenat și cu FC Argeș fiind junior, știam care sunt cerințele, cât de mult contează să muncești mult și să respecți sarcinile trasate de antrenori. Oricum, senzația este una plăcută. Poate nu mă crezi, dar mie deja îmi e dor de fotbal, de antrenamente, deși suntem în vacanță.

– Ai avut evoluții bune, cui se datorează ele?
– În primul rând domnului profesor Pelici, mi-a dat încrederea de care aveam nevoie. Mi-a spus de la început că dacă o să fiu serios voi avea șanse să joc. Apoi mi-a spus că trebuie să rămân cu picioarele pe pământ și să continui să muncesc mult. Un rol important le-au avut oamenii din conducerea clubului, care au fost corecți cu mine și m-au încurajat mereu. De altfel, țin să le mulțumesc tuturor celor care își desfășoară activitatea la stadionul din Zăvoi, fără ei nu ne putem face treaba în condiții bune. De asemenea, este important sprijinul de care am avut parte din partea familiei și a iubitei mele. Tata este cel care m-a susținut mereu, de la începutul meu în fotbal. Contează mult și îi mulțumesc pe această cale.

„Trebuie să rămânem uniți și sunt sigur că vom face o treabă extraordinară”

– Cum e să te uiți de sus la echipe ca „U” Cluj, FC Brașov sau Gaz Metan Mediaș care sunt în clasament sub Vâlcea?
– Mă simt mândru că împreună am reușit să ajungem sus în clasament. Eu zic că locul doi, la egalitate de puncte cu liderul, este o performanță. Totul s-a reușit doar prin unitatea grupului! Echipele despre care vorbești tu au venit din Liga 1 și cu atât este mai valoros parcursul nostru de până acum.

– Ce trebuie făcut pentru a continua evoluțiile bune?
– Trebuie să rămânem uniți și sunt sigur că vom face o treabă extraordinară. De asemenea, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Toți suntem conștienți că încă nu am rezolvat îndeplinirea obiectivului, acela de a juca în play-off.

– La final de an, ce mesaj ai pentru iubitorii fotbalului din Vâlcea?
– Îi rog să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a ne susține. Le mulțumesc pentru că au fost alături de noi, le urez un an nou fericit și le promit că vom face tot posibilul pentru a-i răsplăti cu rezultate din cele mai bune.

Debutul lui Cosmin Piscanu în Liga 2 s-a petrecut încă din sezonul 2011-2012, atunci când evolua la FC Argeș. În total, mijlocașul a jucat de patru ori pentru piteșteni, însă abia în acest sezon a reușit să se integreze cu adevărat în acest eșalon și să joace pentru CSM Râmnicu Vâlcea aproape meci de meci. 17 aparații în Liga 2 are în total Piscanu pentru cele două echipe.

Foto: Dan Lixandru

Marius ANGHEL 30 Dec. 2015, 11:30 Seria 2
Pe aceeași temă