„Toți văd în UTA o vacă bună de muls și încearcă să o tragă de țâțe”

11 Mar. 2009, 16:46 Seria 2
„Toți văd în UTA o vacă bună de muls** și încearcă să o tragă de țâțe

Ionuț Popa a ținut să-și clarifice poziția la UTA, ieri, într-o conferință de presă, dar și să puncteze o serie de aspecte delicate legate de clubul fanion al Aradului. S-a vorbit, în premieră, într-un cadru oficial, de apropierea omului de afaceri Sandu Ion de clubul UTA, însă, așa cum se bănuia după evenimentele ultimelor zile, intervențiile proprietarului SC PAB România sunt limitate.

Ionuț Popa – consilierul lui Sandu Ion

Ionuț Popa și-a anunțat, în sfârșit, funcția: este consilierul pe probleme sportive a lui Sandu Ion. „Nu sunt angajatul clubului UTA, nici nu voi fi, ci doar îl consiliez pe Sandu Ion. Sunt un susținător al echipei și un patriot, pentru că îl ajut pe Sandu Ion, ca și consilier pe probleme fotbalistice, astfel încât să nu lăsăm UTA să moară. Pur și simplu este vorba despre un patriotism local”. El a admis că ieșirea din impas a UTA-ei i se datorează lui Sandu Ion, dar a subliniat că acesta și-a asumat aducerea clubului pe linie de plutire, fără să se știe apoi dacă va mai finanța sau nu.

Răspuns pentru Biro

Atacurile recepționate de actuala echipă din fruntea UTA-ei dinspre Gabor Biro n-au rămas nesancționate. S-a ajuns la o situație delicată și nedorită, în sensul că Gabor Biro se simte neglijat și dat la o parte, după ce, într-un moment critic, alături de colegii săi, a avut o contribuție în tentativa de redresare a clubului. „Au apărut fel și fel de lucruri după plecarea primului grup de inițiativă constituit pentru redresarea echipei și apariția altui grup. Primul grup, din care au făcut parte Chiș, Lupaș, Biro, Domide, Cura, Vaczi, merită felicitări pentru că a dezamorsat lucrurile. Atunci când Sandu Ion a deblocat niște conturi financiare au apărut alți conducători, numiți de Sandu Ion. A apărut și Roland Nagy, care deține funcția de consilier tehnic al echipei, pentru că momentan la echipa tehnică nu se poate vorbi despre altceva. Am constatat un atac nepotrivit la adresa celor care sunt acum, dar în special la adresa lui Roland Nagy. Atacul a venit din partea unui inițiator din primul val, domnul Gabor Biro, nemulțumit că nu a fost menținut, că nu are o funcție în club. S-a supărat, am discutat și eu cu el, datorită faptului că eu îmi respect întotdeauna subalternii. Biro mi-a fost secund la Strungul, și eu știu să-mi apreciez oamenii. Este nemulțumit că nu i s-a cerut părerea despre schimbare. Nici nu era necesar așa ceva, deoarece lotul a suferit modificări și le suferă în continuare. Nu pricep de ce Biro nu înțelege faptul că singurul antrenor principal, acum, este Ionuț Chirilă. Biro susține că este antrenorul echipei. Nici n-ar putea să fie numit, deoarece nu deține o licență necesară de-a antrena o echipă din Liga a II-a”, a declarat Ionuț Popa.

 

El a precizat că nu sunt funcții la UTA și că în afară de jucători, Nagy, Țapoș, medic și maseur, nimeni nu este plătit. „Cine va dori să vină la UTA, să vină cu un sfat, cu o idee, cu bani, nu va fi înlăturat. La UTA se vine cu banii jos. Eu mai merg la stadion și aud că un jucător vrea ghete. Scot banii! Nu a fost motorină, am dat banii. Nu au fost bani de masă, am scos banii. Așa se lucrează acum la UTA. Mă lasă rece când văd asemenea momente de dușmănie și de ură. Una peste alta, intervenția lui Gabor Biro la televiziunea locală mi s-a părut una jenantă”, a mai spus Ionuț Popa.

„Sandu Ion nu e dispus să fie luat la mișto”

Ionuț Popa nu s-a ferit să admită că Sandu Ion a finanțat UTA în aceste zile că „probabil o va mai finanța până iese la liman”. „Dar Sandu Ion nu e dispus să fie luat la mișto, sunt banii lui și nu acceptă șmecherii. Acum toată lumea s-a trezit că are de recuperat bani de la UTA, toți văd în UTA o vacă bună de muls și încearcă să o tragă de țâțe. Sandu Ion are limitele și răbdarea lui. I s-a spus că are atât de plată și apoi i se comunică că de fapt datoriile sunt mai mari, iar lucrurile scapă de sub control”.

„Există o mare incetitudine în acest moment. Problemele vin în valuri. Este posibil să se rezolve datoriile și să se joace meciul cu Lupeni, dar mai știe cineva ce urmează săptămâna viitoare. E un caz unic în fotbalul din România ce s-a întâmplat la UTA. Cred că nicăieri în lume n-a fost așa ceva” – Ionuț Popa

 

11 Mar. 2009, 16:46 Seria 2
Pe aceeași temă