Tinerii utiști, radiografiați de Roli Nagy și Bebe Mitu

29 Apr. 2009, 18:12 Seria 2
Tinerii utiști, radiografiați de Roli Nagy și Bebe Mitu

Invitați la ultima ediție a emisiunii UTA 100%, Dumitru Mitu și Roland Nagy au vorbit, printre altele, și despre câțiva dintre componenții lotului Bătrânei Doamne.
 

 

„Țucudean gen Cămătaru”
 

„George Țucudean este un atacant gen Cămătaru. Are calități bune, are și dorință de afirmare, dar fiind atât de tânăr, are nevoie de experiență. Având în vedere fizicul său, dacă ar avea parte de centrări, ar ajunge în scurt timp destul de departe. Este genul de vârf care poate să trăiască bine din centrări, dar nu doar din ele. E bătăios, nu se intimidează și nu se dă la o parte din duelurile unu la unu, încearcă, se luptă, vrea, însă la caracteristicile lui, centrările ar fi de aur”, a spus „Bebe” Mitu, în timp ce Roland Nagy l-a completat: „Ca minus, aș spune că George are unele momente în care dispare din joc, în care doarme în teren și trebuie impulsionat, dar asta este o problemă care se poate corecta”.
 


Pocuca, un caracter tare
 

În ceea ce-l privește pe Predrag Pocuca, tehnicianul utist a subliniat caracterul fotbalistului croat: „Este genul de jucător căruia nu trebuie să-i spui nimic, deoarece este în stare să facă totul de unul singur. E genul de fotbalist pe care îl duci pe teren, îi arăți mingea, gărdulețele, jaloanele și nu mai are nevoie de nimic, începe de unul singur să își facă treaba. Ne bucurăm că s-a integrat repede atât în lot, cât și în echipă. Cred că se poate spune că este un câștig pentru UTA”.
 

 

Probleme de adaptare pentru Lee
 

Sud-coreeanul Lee Won a provocat probleme imediat după legitimarea sa la UTA, fiind exclus temporar din lot pentru abateri disciplinare. Ulterior a fost reprimit, însă a pierdut echipa. „Lee are probleme de adaptare din punctul meu de vedere. Nu s-a acomodat încă și nu s-a integrat în lot. Cel mai mare dezavantaj al lui este comunicarea. Nu cunoaște limba engleză, nu vorbește nici alte limbi străine pe care noi le știm și avem reale dificultăți în a comunica. Încearcă să învețe limba română, dar îi este destul de greu. A venit la UTA privind totul de sus, cu pretenții prea mari vizavi de el. A început bine, apoi au fost acele probleme, după care a primit o nouă șansă și chiar a fost titularizat. A jucat slab și a ieșit imediat din echipă, după care s-a observat la el o atitudine nepotrivită în antrenamente. Acum, după ce n-a prins nici măcar lotul, parcă și-a revenit din punctul de vedere al modului în care se raportează față de antrenamente”, a spus Roland Nagy.
 

 

Mitu despre Copil: „Parcă mă văd pe mine”
 

Unul dintre jucătorii cu mari calități din lotul Bătrânei Doamne este Dumitru Copil. Fotbalist rar, având în vedere caracteristicile sale tehnice, Copil traversează un moment dificil al carierei. Transferat în urmă cu doi ani și jumătate în Scoția, la Hearts of Midlothian, Copil n-a avut parte de explozia pe care i-o anticipau foștii antrenori de la Atletico și Gloria Arad. „A cam pierdut aiurea doi ani importanți ai carierei. În Scoția nu prea a jucat, nici n-a prea fost băgat în seama, nici n-a avut cine să se ocupe de el, să-i acorde atenție, să-l supravegheze, să-l pedepsească atunci când greșește ori să-l încurajeze în momentele mai delicate. Practic, el acum recuperează timpul pierdut și din acest motiv îi este mai greu”, a apreciat Roland Nagy. Coechipierul lui Dumitru Copil, „Bebe” Mitu a fost ceva mai tranșant: „Are niște calități fantastice. Parcă mă văd pe mine în urmă cu ani buni. Pentru el, în acest moment trebuie să conteze numai fotbalul și va reuși. Are super calități, dar are nevoie de muncă. De multă muncă”, a declarat Dumitru Mitu.
 

 

Articol semnat de Sebastian Șiclovan
 

29 Apr. 2009, 18:12 Seria 2
Pe aceeași temă