Test greu pentru UTA

20 Mar. 2009, 14:14 Seria 2
Test greu pentru UTA

Arădenii evoluează, sâmbătă, în deplasare,împotriva echipei Internațional Curtea de Argeș. Nu este genul de meci pe careutiștii n-au voie să-l rateze în acest moment. Prin urmare, pot evolua deschis,fără presiune. UTA nu va avea deloc o partidă ușoară laPitești, acolo unde va înfrunta sâmbătă formația Internațional Curtea de Argeș.Înscrisă în cursa pentru promovare, formația pregătită de Ștefan Stoica vede în Bătrâna Doamnă un adversar pe care obligatoriu trebuie să-l învingă. Argeșeniisunt  la curent cu problemele clubuluiarădean și, cu siguranță, vor încerca să profite de slăbiciunile lui, deșiultimul rezultat al UTA-ei – 2-1 la Arad, cu Minerul Lupeni – i-a pus în gardă.Totuși, între Lupeni și Internațional Curtea de Argeș există o diferență devaloare în favoarea formației lui Ștefan Stoica, ceea ce face meciul mult maigreu pentru arădeni.
 

Săptămână agitată pentru club, program normal pentru echipă

Pentru UTA, ca și club, o săptămânăagitată, plină de tensiune, înaintea unui joc oficial, nu mai reprezintă onoutate. În ultimele zile, Bătrâna Doamnă a trăit din nou periculos, tot dincauza datoriilor vechi, însă, aproape ca de obicei, acestea s-au rezolvat. Celmai important, este că programul echipei n-a avut de suferit în ultimele zile,deși atât jucătorii, cât și antrenorii au fost conectați la presiunea de careau avut parte conducătorii. UTA a urmat un program normal de pregătire înaceastă săptămână, cu accent fizic pe zilele de luni și marți, când Ionuț Popași Roland Nagy au ținut să mărească intensitatea ședințelor de pregătire, înideea de-a oferi un tonus mai bun jucătorilor. De astăzi, UTA se mută la Pitești,deplasarea urmând să se efectueze cu autocarul.

 
Posibilă schimbare Bujor – Mârne

Schimbări în primul 11 sunt posibile.Echipa s-a mișcat bine în confruntarea cu Minerul Lupeni, motiv pentru careIonuț Popa nu prea are motive să modifice echipa de start, decât în cazul încare intenționează să modifice sistemul de joc. Eventual, doar Marius Mârneeste posibil să revină în primul 11, după etapa de suspendare ispășită sâmbătatrecută ca urmare a eliminării din meciul cu Minerul Lupeni. Probabil că experiențanet superioară a lui Mârne în comparație cu a lui Bujor va cântări în alegereape care o va face Ionuț Popa, însă și Dan Țapoș va avea un cuvânt de spus,legat de forma sportivă a portarilor.
 

Alte schimbări, în funcție de sistem
O altă modificare este legată de modul încare Cosmin Pașcovici se va raporta la club. În mod normal, Pașcovici ar trebuisă se numere printre titulari, dar jucătorul este nemulțumit și este posibilsă-și redeschidă litigiul cu clubul. Dispus să accepte 20.000 de euro din cei 45.000pe care îi avea de primit de la UTA, Pașcovici s-a supărat când a realizat căpentru foști colegi se găsesc mereu bani, mai ales că el nu și-a depus memoriupentru a forța clubul să-i achite restanța. Dacă problema se va rezolva,Pașcovici va fi sâmbătă în teren. Altfel, Ionuț Popa trebuie să găsească o altăsoluție pentru postul de fundaș central, ceea ce va complica lucrurile,deoarece UTA nu deține în acest moment un fotbalist la fel de experiementat cași Pașcovici. În rest, fundașii Toc, Pascariu și Văsâie nu ar trebui să aibămotive să se teamă că-și vor pierde locul în primul 11.
Nici la mijloc nu pot interveni schimbări.Eventual, în cazul în care problema Pașcovici va persista, Mutulescu va fimutat înapoi în centrul defensivei, iar atunci trebuie găsit alt închizător.Altfel, Nădăban, Lee și Jăpălău, după cum au jucat împotriva Minerului Lupeniși-au cam câștigat locul în echipă. În atac, George Țucudean e sigur. Deaceastă dată va avea o misiune mult mai grea, un joc în deplasare pentru un fotbalistlipsit de experiență fiind, de obicei, ceva mai complicat, dar formaatacantului de 17 ani este foarte bună, demonstrată și în ultimul amical, 2-1cu Gloria Arad, în care a marcat cele două goluri ale UTA-ei. Dacă Ionuț Popaalege un sistem de joc ceva mai prudent, 4-1-4-1, de exemplu, Țucudean varămâne singur în atac și ar urma să fie susținut de un mijlocaș ofensiv genCopil sau Georgiu. În schimb, dacă alegerea tehnicianului se vaîndrepta spre modulul 4-4-2, probabil Negru va fi al doilea vârf. Spredeosebire de zona centrală a apărării, unde nu prea există în acest moment oalternativă pentru Pașcovici, sau de postul de mijlocaș defensiv, lotul UTA-eioferă destule soluții, motiv pentru care Ionuț Popa trebuie să fie doar inspirat.
 

Meciul se dispută pe stadionulTineretului-Ștrand din Pitești

Partida dintre Internațional Curtea deArgeș și UTA se va disputa pe stadionul Tineretului-Ștrand din Pitești. Partidava începe la ora 11, nu va fi televizată, și va fi arbitrată la centru deIstvan Kovacs (Satu Mare). Cei doi asistenți sunt Costin Florescu (Huedin) șiAndrei Chivulete (București). Observator din partea FRF a fost delegat GheorgheNedelescu (Craiova).
 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

 

20 Mar. 2009, 14:14 Seria 2
Pe aceeași temă