Patronul Rapidului, șef la Zimbru Chișinău. Cu ce antrenor româna va colabora Valerii Moraru

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 13:09 Diverse
Patronul Rapidului, șef la Zimbru Chișinău.** Cu ce antrenor româna va colabora Valerii Moraru

Valerii Moraru, patronul echipei Rapid București, retrogradată în Liga 2, are încă o afacere în plan sportiv. Omul de afaceri basarabean și soția sa, Violeta Moraru, se pare că ar fi cumpărat formația Zimbru Chișinău din Republica Moldova, iar antrenor va fi Ștefan Stoica, ultima dată secundul lui Oleg Protasov la Astra Giurgiu, echipa lui Ioan Niculae.

Moraru a cumpărat echipa care a terminat pe locul șase ultima ediție din campionatul Republicii Moldova. Acesta l-a desemnat pe fiul sau, Octavian, să managerieze clubul.

Zimbru Chișinău are 8 titluri de campioană, câștigate între 1992 și 2000. De asemenea, formația moldoveană are în palmares 6 Cupe, ultima câștigată în 2014, și o Supercupă (2014).

Pe plan european, cea mai mare performanță într-o competiție europeană a fost o calificare în turul III al Ligii Campionilor. În 1999, Zimbru a pierdut cu PSV Eindhoven, scor 0-2 la general, ratând calificarea în grupele Ligii, pentru că un an mai târziu să piardă cu același scor duelul cu Sparta Praga. Anul trecut, Zimbru a fost învinsă în play-offul Europa League de PAOK, scor 1-4 la general.

Valerii Moraru a declarat pentru ProSport că va continua să investească la Rapid, chiar dacă echipa a retrogradat în liga secundă. Acesta a explicat planurile echipei giuleștene pentru pregătirea de vară și modul în care Rapid va ataca sezonul de Liga 2. Omul de afaceri moldovean anunță că obiectivul este revenirea imediată în Liga 1, iar vestea bună pentru fanii echipei din Grant este că mulți dintre jucătorii aduși pentru a încerca o salvare disperată de la retrogradare în returul campionatului proaspăt încheiat sunt dispuși să continue și în Liga 2.

„Vrem promovarea din primul an, nu luăm în calcul rămânerea în Liga 2 și la anul. Din lotul actual, 15-16 jucători doresc să rămână la echipă. O să vedem cine se încadrează în viitorul proiect și cine nu. Vom renegocia salariile, pentru că acum nu vor mai putea fi cele din Liga 1, marea majoritatea acceptă și înțeleg lucrurile acestea. Sunt de acord cu micșorarea salariilor”, a declarat Valerii Moraru pentru ProSport.

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 13:09 Diverse
Pe aceeași temă