Tătăran le prezintă arădenilor condițiile ce-i așteaptă la Baia Mare: „Va fi un meci de luptă pe un teren desfundat”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2012, 15:33 Seria 2
Tătăran le prezintă arădenilor condițiile ce-i așteaptă la Baia Mare:**

Neînvins în cele două meciuri pe banca celor de la FC Maramureș Universitar Baia Mare, Ioan Tătăran se află în fața „examenului” UTA. După 1-0 cu Voința Sibiu (rezultat ce a fost anulat) și 1-1 la Oradea, cu FC Bihor, antrenorul moroșenilor crede că elevii săi pot face o figură frumoasă și împotriva arădenilor, chiar dacă aceștia din urmă le sunt superiori adversarilor din rundele precedente.

„Cu siguranță, vom avea o misiune mult mai grea decât la Oradea, UTA mi se pare o echipă mai valoroasă și mai experimentată decât FC Bihor. I-am văzut în două-trei meciuri, ultima oară cu FCM Târgu Mureș și mi-au plăcut destui jucători de acolo. UTA are o linie de fund solidă, mijlocași de travaliu ca Mărginean, Neagu și fundașul dreapta (n.a. Feussi) și atacanți de valoare, cum sunt Laso și Silvășan. Știu că are obiectiv promovarea, deci va veni să câștige la Baia Mare, dar să nu se aștepte să-i primim cu flori. Ne dorim și noi foarte mult cele trei puncte, după ce am coborât din nou pe ultimul loc ca urmare a retragerii din campionat a Voinței Sibiu”, afirmă fostul coleg de cameră al lui Helmuth Duckadam, pe vremea când cei doi evoluau la Steaua.   

Tătăran mai știe și cum va arăta, în mare, confruntarea dintre FC Maramureș și UTA. „Va fi un meci de luptă pe un un teren desfundat. Echipa care va greși mai puțin va câștiga, mai ales că, din câte se pare, nimeni nu se va mulțumi cu puțin și va fi un meci deschis. Etse clar că UTA are prima șansă, dar asta nu înseamnă că e dinainte câștigătoare”, a mai spus „principalul” maramureșenilor, care recunoaște că ar putea face două-trei schimbări în primul „unsprezece” aliniat la Oradea. Cu excepția italianului De Rosa, care își ispășește ultima etapă de suspendare după „isprava” de la Pitești, Ioan Tătăran poate conta pe toți jucătorii din lot.

„UTA, dintr-o altă dimensiune”

…consideră Ioan Tătăran, comparând formațiile ce se vor „duela” sâmbătă dimineața pe arena din „Dealul Florilor”.  Mutată la un moment dat la Zlatna, gruparea moroșană s-a întors acasă, unde, însă, conform spuselor lui Tătăran, nu prea e băgată în seamnă de oficialități și oameni de afaceri. „Ne antrenăm prin parcuri și pe terenul doi al bazei noastre sportive, pe pământ, căci de iarbă nu mai poate fi vorba demult. Dacă intrăm pe terenul principal îl stricăm și mai mult, așa că ne descurcăm cum putem. Mai sunt și restanțe financiare, dar domnul Hotico face eforturi să ne mai dea din bani din ele. Dacă nu ar fi dânsul, probabil  nu am mai fi existat acum. Turul îl terminăm cu siguranță, apoi nu știm ce va fi. Vedeți și dumneavoastră ce se întâmplă în fotbalul nostru. Dacă o echipă, fostă prim divizionară, care mai are în spate și un oraș important ca Sibiul se desființează, atunci ne putem aștepta la orice”, consideră tehnicianul maramureșenilor.

Pornind de la dificultățile cu care se confruntă formația sa, Ioan Tătăran crede că „Bătrâna Doamnă” vine dintr-o altă lume. „UTA este o echipă de tradiție, solidă din toate punctele de vedere, care, din câte știu eu, are toate condițiile pentru a face performanță. Are și destui fotbaliști cu experiență și din acest punct de vedere îi este superioară Bihorului, formație cu care noi am remizat săptămâna trecută. Sincer, cred că UTA este dintr-o altă dimnesiune în comparație cu noi, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să o batem sâmbătă”, a adăugat fostul stelist.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Nov. 2012, 15:33 Seria 2
Pe aceeași temă