Tătăran e optimist pentru retur: „E foarte ușor să scapi de retrogradare”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2012, 14:15 Seria 2
Tătăran e optimist pentru retur:**

Pe ultimul loc in clasamentul seriei Vest din a doua liga de fotbal a terminat turul echipa FC Maramures Universitar Baia Mare. Un tur nu lipsit de peripetii la gruparea baimareana. Dupa ce a fost mutata in teorie ba intr-un oras, ba in altul si a fost si scoasa la publicitate de presedintele Dan Hotico, FCMU a plecat in 21 august dimineata spre Zlatna, acolo unde oficialii FCMU anuntau ca gruparea isi va disputa partidele de pe propriul teren in anul competitional 2012-2013. Nu doar despre schimbare de „decor” se poate vorbi la FCMU in acest tur, ci si despre o modificare la conducerea echipei, dat fiind ca Romulus Buia a fost inlocuit de Ioan Tataran inaintea etapei a zecea.

Un singur meci au jucat la Zlatna baimarenii, pentru ca al doilea meci acasa din acest sezon sa il dispute in Bistrita. Cu prilejul celui de al treilea joc de pe propriul teren, FCMU s-a intors pe „Viorel Mateianu”. In 6 octombrie, baimarenii de la FCMU au disputat primul lor meci din acest an competitional acasa si au repurtat prima victorie: 1-0 cu CSM Ramnicu Valcea.

Schimbarile, insa, nu s-au limitat la… terenuri, ci au vizat si banca tehnica, pentru ca la final de octombrie Ioan Tataran l-a inlocuit pe Romulus Buia la carma echipei. La acea ora, FCMU avea 5 puncte si ocupa locul 13 in clasament. Cu Tataran, baimarenii au obtinut doua victorii cu Vointa Sibiu (1-0, meci anulat dat fiind ca echipa sibiana s-a retras ulterior din campionat) si cu UTA Arad (2-1), egal la Bihor Oradea (1-1) si cu CS Mioveni (1-1) si au pierdut la Poli Timisoara (0-1).

„In cele cinci meciuri pe care le-am avut am luat opt puncte. Sigur, ni s-au retras cele trei obtinute cu Sibiul, dar a fost un joc castigat de noi pe teren. Am demonstrat ca se poate, cu echipe foarte puternice, si eu zic ca puteam mai mult. Echipa, cu o pregatire foarte buna in iarna si cu aducerea unor jucatori, eu zic ca se poate salva de la retrogradare. Dar sunt problemele financiare, e drept, care nu sunt numai la noi, ci chiar si in Liga 1. Speram sa avem un ajutor de undeva si sa ne putem pregati bine”, a declarat Ioan Tataran.

Evitarea retrogradarii, acesta este obiectivul baimarenilor in acest sezon. Cu cele 10 puncte pe care a reusit sa le obtina in acest tur, FCMU se afla pe ultimul loc in clasament, la 17 puncte departare de liderul seriei, Corona Brasov. 10 goluri au inscris baimarenii, au primit 17. O singura echipa din serie a inscris mai putin (noua): FC Olt.

„Eu zic ca e foarte usor sa scapi de retrogradare pentru ca sunt echipe care au un punct – trei in fata noastra si urmeaza meciurile directe. Asa ca eu zic ca e usor sa te mentii. Dar problemele noastre mari incep de la bani, de la conditii, nu avem maseur, nu avem antrenor de portari, nu avem, de fapt, nici portari. Trebuie sa mai aducem doi portari care sa fie tot timpul la antrenamente si inca vreo doi jucatori la mijlocul terenului si eu zic ca usor vom putea termina in primele sapte echipe”, a analizat Tataran.

Pentru 9 martie este prevazut inceputul returului, atunci cand baimarenii vor primi vizita echipei Unirea Alba Iulia. Data reunirii echipei nu a fost, inca, stabilita.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 20 Dec. 2012, 14:15 Seria 2
Pe aceeași temă