Suspendări asumate de „stegari”. Jucătorii de la FC Brașov au căutat expre să ia galben în meciul de la Caransebeș pentru a sta cu Reșița

Marius ANGHEL 24 Nov. 2015, 14:28 Seria 2
Suspendări asumate de

FC Brașov are un program accesibil în ultimele trei runde din 2015. Miercuri, la Brașov, va veni Metalul Reșița, „lanterna roșie” a seriei, o echipă care s-a confruntat în acest sezon cu multe probleme, iar la ultimul meci din campionat cei din conducerea clubului reșițean au apelat la juniorii clubului! În meciul cu juniorii Reșiței, brașovenii vor putea face un antrenament util înaintea ultimelor două jocuri oficiale din acest an, cele cu FC Bihor și Chindia Târgoviște.

Stau cu Reșița, intră la Oradea

Ținând cont că în meciul programat miercuri, de la ora 14:00, pe Stadionul Tineretului, FC Brașov nu are cum să rateze victoria, oficialii echipei și-au făcut un plan de bătaie, iar trei jucători de bază ai echipei au încasat cartonașe galbene în meciul de la Caransebeș, astfel că vor rata meciul cu Reșița, dar vor putea juca la finalul săptămânii la Oradea. Cei trei jucători care sunt suspendați după meciul de la Caransebeș sunt Andrei Poverlovici, Ionuț Hlinca și Daniel Ene, toți având patru cartonașe galbene acumulate în acest campionat. Celor trei li se adaugă Ciprian Perju, care va fi suspendat și la meciul cu Reșița, după eliminarea din partida cu Șoimii Pâncota.

„Perju a primit trei etape de suspendare, pentru că arbitrul a notat în raport că a avut o intrare violentă asupra adversarului, iar Comisia de Disciplină a ținut cont de acest lucru. Este o suspendare drastică, mai ales că Perju nu l-a lovit pe adversar”, au explicat oficialii lui FC Brașov cele trei etape de suspendare primite de jucătorul împrumutat de Gică Hagi la Brașov.

Cum Perju a stat în meciurile cu FCM Baia Mare și FC Caransebeș, fundașul stânga își va ispăși ultima etapă de suspendare, la jocul cu Metalul Reșița. Pe lângă cei patru jucători suspendați, Adrian Szabo nu va putea conta nici pe serviciile mijlocașului Vlad Munteanu, care este în continuare accidentat.

Cunosc problemele celor de la Reșița

Chiar dacă Metalul Reșița va veni la Brașov cu o echipă formată din juniori, Adrian Szabo își ține în priză jucătorii. „Știm că cei de la Reșița au probleme și că la ultimul joc au apelat la juniori. Poate până marți, jucătorii mai vechi din lot ajung la un acord cu patronul și vor face deplasarea la Brașov. În orice condiții, indiferent dacă vom întâlni o echipă formată din juniori sau din seniori, noi trebuie să câștigăm acest joc. Avem jucători suspendați pentru acest meci, dar avem soluții pentru înlocuirea acestora”, declara Adrian Szabo, cel care are amintiri plăcute din turul campionatului, atunci când acesta a revenit pe banca „stegarilor” la un meci la Reșița, câștigat de FC Brașov cu 3-2.

Un semn că brașovenii tratează cât se poate de serios meciul cu Reșița este și faptul că nu s-a renunțat la obișnuitul cantonament dinaintea unei partide oficiale.

„Jucăm cu juniorii și în ultimele trei etape”

Runda trecută, Metalul Reșița a fost victimă sigură în meciul de pe teren propriu cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 1-6. Oficialii clubului reșițean au decis să nu se mai bazeze pe jucătorii care au refuzat să joace la Satu Mare pentru că nu sunt plătiți și au apelat la juniorii clubului. Toate echipele din Liga a 2-a s-au solidarizat cu jucătorii Metalului Reșița și au afișat bannere înaintea meciurilor din etapa a 15-a pe care scria „Respect Reșița!”.

Antrenorul principal al Metalului, Carol Gurgu, a explicat ce se va întâmpla în aceste ultime trei etape rămase de disputat în 2015. „Sper să fie o lecție pentru cei ce au refuzat săptămâna trecută să joace la Satu Mare. După cum știți, s-a lăsat cu amenzi și, zic eu, cu repercusiuni destul de grave asupra punctelor din clasament. Poate băieții au exagerat cu salariile, sunt trei jucători care au într-adevăr probleme și se duc undeva la șase-șapte luni, în rest ceilalți sunt cu restanțe de două-trei luni. De aceea am ajuns la concluzia că mai bine jucăm cu juniorii și sper că seniorii au înțeles lucrul ăsta foarte bine. Și celelalte trei meciuri din acest an le vom juca tot cu juniorii. Vom face deplasările pe care le mai avem în acest an, nu se pune problema să nu ne prezentăm, vom da în continuare credit copiilor până la final”, a spus Carol Gurgu, la conferința de presă organizată după meciul cu Vâlcea.

Meciul FC Brașov – Metalul Reșița, contând pentru etapa a 16-a din Seria a II-a, se va disputa miercuri, de la ora 14.00, pe Stadionul Tineretului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 24 Nov. 2015, 14:28 Seria 2
Pe aceeași temă