SURPRIZĂ‚ | Metalul Reșița continuă în Liga 2 la… Reșița! Primarul e gata să bată palma cu Rufă: „I-am dat două alternative”

Marius ANGHEL 30 Jul. 2016, 15:14 Seria 2
SURPRIZĂ‚ | Metalul Reșița continuă în Liga 2 la... Reșița!** Primarul e gata să bată palma cu Rufă:

Luni, 1 august, vom afla oficial componența noului sezon al Ligii 2, ediția 2016/2017, iar mai mult ca sigur și Metalul Reșița va continua în acest eșalon, deși anul trecut a încheiat campionatul cu multe puncte pe minus și pe ultimul loc. Gruparea lui Cătălin Rufă are meritul că nu s-a dat bătută și și-a continuat activitatea, deși în tot play-out-ul n-a avut nicio șansă în fața celorlalți adversari. Metalul, Unirea Tărlungeni și Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava) au retrogradat în Liga 3, însă au fost singurele echipe care au cerut să continue în Liga 2 în situația în care se vor ivi locuri vacante, iar dorința le va fi împlinită.

Cătălin Rufă, principalul finanțator al Metalului, a anunțat pentru Express de Banat că a fost contactat de Federația Română de Fotbal și i s-a spus să se prezinte luni la Casa Fotbalului, deoarece echipa sa va fi primită în Liga 2. „Am fost sunat ieri de la federație și am fost anunțat că Metalul Reșița rămâne în Liga a 2-a și că luni trebuie să mă prezint la țintar. Începem pregătirile, am pregătiți jucători foarte buni pentru Liga a 2-a, ne apucăm de treabă până vedem care sunt intențiile noii conduceri a orașului. Noi trebuie să ne pregătim și să jucăm în Valea Domanului, așa spune contractual, care deocamdată e valabil!”, a declarat Rufă pentru sursa citată. Informația fusese confirmată vineri pentru Liga2.ro și de Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF: „Reșița, am vorbit cu domnul Rufă, va continua la Reșița, o va susține financiar dumnealui. Tărlungeniul am înțeles că au găsit o soluție să meargă către Ștefănești. Baia Mare și-a rezolvat ieri în recurs problema, și-a anulat decizia de excludere după ce și-a rezolvat situația cu jucătorii. La momentul acesta ar fi două necunoscute, Pâncota și Bacău.

În această vară, pentru o scurtă perioadă de timp, Cătălin Rufă și-a dus jucătorii să se antreneze la Ștefănești, în Ilfov, acolo unde avea de gând să mute echipa în noul sezon al Ligii 2. Se pare însă că acolo va ajunge Unirea Tărlungeni, un alt club din Liga 2 cu probleme financiare care a optat să caute sprijin politic în altă localitate.

Primarul Reșiței: „Eu i-am dat domnului Rufă două alternative”

Potrivit Express de Banat, primarul Reșiței, Ioan Popa, este și el de acord ca Metalul și Cătălin Rufă să rămână la Reșița, dar cu anumite condiții. „Eu i-am dat domnului Rufă două alternative. Una, să continuăm colaborarea, așa cum am avut-o până acum, însă cu schimbarea majorității. Dacă Primăria Reșița pune la dispoziție baza sportivă, își asumă cheltuielile cu utilitățile și salariații care administrează stadionul și, în funcție de resursele financiare, îi alocă o sumă de bani lunară, care nu știm cât va fi, deoarece noi prin contract am spus că fiecare contribuie după posibilități, e normal să dețină 51 la sută din acțiuni. Dumnealui mi-a spus că nu o agreează. Dacă nu e de acord cu această ofertă, pe care eu o consider onestă, atunci e liber să-și caute alt partener, un alt oraș. Dacă eu sunt în minoritate, eu nu am niciun fel de control și nu-mi convine asta. În aceste condiții, sugestia mea este să-și caute alt oraș care să-i agreeze condițiile. Dacă are în istoric datorii de recuperat, dânsul se poate îndrepta împotriva noastră în instanță. Eu nu sunt vinovat de ce s-a întâmplat aici înaintea mea. Eu nu contest că e un om de bună-credință, dar noi asta ne permitem”, a explicat edilul-șef.

Replica lui Rufă nu a întârziat să apară. „Eu am făcut protocolul de încetare a contractului de asociere, dar nu vor să-l semneze. Eu nu pot pleca dacă Primăria nu vrea să-și achite obligațiile financiare, nu față de mine personal, ci față de club. Administratorul judiciar a dat drumul acțiunilor în instanță, așa cum mi-a recomandat primarul, să ne judecăm, dar eu sunt dispus la reconciliere oricând”, a precizat acționarul majoritar al Metalului.

Rufă: „Problema mea cu Stepanescu a fost că eu nu am dat niciun leu șpagă!”

Tot Cătălin Rufă declara aceluiași site reșițean motivele pentru care s-a produs ruptura dintre el și fostul primar Mihai Stepanescu. „La mine nu s-au sifonat bani! Problema mea cu Stepanescu a fost că eu nu am dat niciun leu șpagă! Eu nu am dat nimic! Mie mi s-a propus la un moment dat de către cineva să dau și eu 10 la sută, ca să fie bine! Nu am vrut să dau și din momentul ăla au apărut problemele. Nu am vrut să dau pentru că mi-a fost frică și se pare că am luat decizia înțeleaptă. Mi s-a propus de către cineva să dau și eu ceva ca să fie bine, să intre banii la timp! Nu am vrut să dau nimic. Asta a fost problema mea cu Stepanescu, că nu am vrut să dau nimic! Că nu mi-a cerut el direct, că mi-a cerut prin altcineva, e altă discuție!”, a mărturisit Rufă.

Rămâne de văzut ce poziție va lua primăria Reșița, având în vedere că, în cazul unei rupturi cu Metalul, va trebui să achite mulți bani despăgubiri lui Cătălin Rufă, în timp ce echipa de rezervă a orașului, cea pregătită în cazul în care Metalul pleca, CSM Școlar Reșița, a promovat în acest an în Liga 3 și are nevoie de susținere financiară.

Marius ANGHEL 30 Jul. 2016, 15:14 Seria 2
Pe aceeași temă