„Supraviețuitorii” primei promovări

25 May. 2009, 14:13 Seria 2

Pe 24 mai 2003, după victoria obținută cu 1-0 împotriva Olimpiei Satu Mare pe "Cetate", gol marcat de Ovidiu Maier, FC Unirea Alba Iulia a realizat minunea, întâia promovare din istoria clubului pe prima scenă a fotbalului românesc. Într-un arc peste timp, după 6 ani scurși de la imensa realizare, la ora actuală în efectivul "alb-negru" se mai regăsesc 4 "supraviețuitori", Ioan Vlad – organizatorul de competiții (pe atunci director sportiv), asistentul medical Traian Rângheț, Tibor Moldovan ca fotbalist și antrenorul secund Adorian Himcinschi (în acele vremuri fundaș de nădejde al ardelenilor).

În vârstă de 37 de ani, împliniți în 31 ianuarie, Himcinschi abia așteaptă să trăiască pe propria piele o altă performanță de răsunet cu gruparea din Cetatea Marii Uniri.

 

"M-aș bucura enorm să ne îndeplinim obiectivul, aș fi la a 2-a promovare în carieră cu Unirea, evenimente istorice în fotbalul albaiulian. Percep momentele din ipostaze substanțial diferite, prima ca jucător, iar acum ca și tehnician. Pentru mine înseamnă enorm, un vis frumos materializat la Alba Iulia", a afirmat Adrian Himcinschi 

 

"Nu pot să cântăresc, să pun în balanță sau să compar promovarea din 2003 cu cea de care suntem foarte aproape în 2009. Ca fotbalist am avut alte sentimente, iar acum ca antrenor e cu totul altceva. E o diferență substanțială, personal am avut coechipieri de calibru, fotbaliști determinanți, valori individuale certe gen Ovidiu Maier, Dan Găldeanu, Paleacu, iar în prezent Unirea oferă imaginea unei echipe ce se remarcă prin forța grupului", a concluzionat colaboratorul lui Falub.

Cu siguranță cel mai iubit echipier al "alb-negrilor" în ultimul deceniu, ocnamureșeanul Ovidiu Maier mizează pe FC Unirea în disputa de la Târgu Mureș.

 

"Albaiulienii vor scoate, în cel mai rău caz, o remiză, deoarece FCM-ul va lupta numai pentru orgoliu, iar echipele ce vor realiza promovarea sunt FC Unirea Alba Iulia și Internațional Curtea de Argeș", a spus jucătorul de geniu, ce a evoluat în Cetatea Marii Uniri în perioada 2002-2005. Condusă de un "Motan" inegalabil, Unirea a izbutit să acceadă în premieră în elită în 2003, terminând următoarea stagiune pe poziția a 6-a în Divizia A, Ovidiu adunând în tricoul unirist 36 de meciuri și 3 goluri pe prima scenă.

"Sunt foarte mândru că Unirea, echipa din județul nostru va ajunge din nou în eșalonul fruntaș. Știu că suporterii mă venerează la Alba Iulia, dar în același timp pot spune că Unirea are un loc aparte în sufletul meu. Sincer, abia aștept să văd din toamnă pe Cetatea pe Steaua, Rapid și Dinamo", a afirmat Maier, lansat în "fotbalul mare" de… ASA Tg Mureș, un alt conjudețean Cornel Cacoveanu identificându-i calitățile deosebite la nici 17 ani. Mai tânăr cu aproape o lună decât Gabriel Rotaru (portarul a împlinit 38 de ani în 8 ianuarie, Ovidiu aniversând aceeași vârstă pe 2 februarie), Maier are cuvinte de admirație la adresa fostului său coechipier în perioada ASA Tg Mureș, cei doi reușind o promovare în Divizia A în 1991.

 

"Bravo lui, eu mi-am agățat deja ghetele-n cui, iar el se află la un mic pas să apere din nou în elită. Este de lăudat că a avut puterea să apere la un nivel apreciabil în ciuda anilor adunați", a spus Maier

 

sursa: ziarulunirea.ro

25 May. 2009, 14:13 Seria 2
Pe aceeași temă