Suporterii lui Poli către autoritățile locale: „Nu ne mai fierbeți la foc mic!”

13 Mar. 2012, 16:16 Seria 2
Suporterii lui Poli către autoritățile locale:**

Asociația Suporterilor Timișoreni le transmite celor care conduc orașul Timișoara și județul Timiș să nu mai tragă de timp și să se hotărască dacă vor sau nu să preia clubul Poli de la Marian Iancu.

Reprezentanții puterii locale s-au întâlnit cu Marian Iancu săptămâna trecută, la trei luni după ce au lansat ideea că vor să intre în acționariatul lui Poli, pentru a salva clubul. Întâlnirea a avut loc la inițiativa suporterilor, liderii AST Druckeria fiind și ei prezenți la discuțiile dintre Iancu și autorități.
Fanii au organizat astăzi o conferință de presă pentru a trage un semnal de alarmă, deoarece discuțiile nu au avansat deloc de săptămâna trecută, chiar dacă termenul de depunere a dosarului de licențiere este 31 martie. Cu alte cuvinte, poliștii se tem ca inițiativa autorităilor, de a prelua clubul, să nu fie doar o cacealma.

„Trebuie să ne mișcăm un pic mai repede. De la precedenta noastră întâlnire cu autoritățile și clubul, nu avem informații că s-ar fi avansat negocierile. Din punctul nostru de vedere, situația e un pic de panică, pentru că avem acel termen de 31 martie„, a declarat Emanuel Cernescu, unul dintre liderii Druckeria.

„E clar că Iancu nu va mai băga bani”

Suporterii care au reprezentat Druckeria la conferință (Emanuel Cernescu, Bogdan Herzog și Sașa Moza) au spus că Marian Iancu le-a transmis, la acea întâlnire, că doar auoritățile pot salva clubul, deoarece el e hotărât să nu mai investească niciun leu în club. „Există două soluții în acest moment. Prima ar fi să iasă din acționariat BkP și să intre consiliul județean și consiliul local. Însă, din ce am discutat cu domnul Orza, există o reticență din partea consiliului local de intrare în acționariat și ei ar prefera o bonificare a unor performanțe, un sistem care ar trece mai rapid prin consiliul local și consiliul județean. Adică Iancu să investească și să promoveze, iar în vară să fie premiat de autorități. Această a doua variantă nu este agreată de Iancu, pentru că el nu mai vrea să investească sub nicio formă în fotbal”, a explicat Bogdan Herzog.

„O altă precizare ce trebuie făcută e aceea că Iancu va răspunde penal pentru tot ce s-a întâmplat sau se va întâmpla până în momentul în care se schimbă acționariatul. E răspunzător penal dacă a făcut vreo faptă penală”, a completat Ema Cernescu.

„Noi asta vrem să știm, că se întâlnesc, că discută, că se înțeleg sau nu, dar până acum nu s-au întâlnit. Noi am discutat cu cel mandatat de domnul Iancu să negocieze, domnul profesor Bufan, dar cei de la consilii nici măcar nu au desemnat un reprezentant. Vrem să primim un răspuns din partea autorităților, să nu ne mai fiarbă la foc mic”, a mai spus Herzog.

„Nu se așteptau ca Iancu să le dea acțiunile gratis”

Motivul pentru care suporterii îi bănuiesc pe cei din puterea locală de cacealma este deschiderea și insistența lui Marian Iancu de a renunța la club. „Opinia mea personală este că ei nu s-au așteptat ca Iancu să fie de acord să cedeze gratis acțiunile. El dorește să se procedeze astfel și așteaptă o ofertă pentru stingerea datoriilor clubului către grupul BkP, cele de 4 milioane și ceva de euro. Așteptăm ca autoritățile să facă această ofertă, fie că e de un leu, de 100 de lei sau de o altă sumă. Dar să vedem că se mișcă ceva”, a explicat Herzog.

Nu pot prelua decât 80%

O nouă problemă ivită în calea posibilei preluări sunt datoriile moștenite de pe vremea lui Toni Doboș. „Există un sechestru pe acțiunile pe care le deține FCU Poli Timișoara la FC Timișoara SA, actuala societate pe care vrem s-o salvăm noi acum. Este foarte puțin probabil sau imposibil ca autoritățile să poată să preia 100%, pentru că 20% încă le deține FCU”, a explicat Bogdan Herzog.

„Excludem orice fuziuni”

Fanii au ținut să precizeze că vor neapărat să salveze acest club, nu să se ajungă la episoade similare cu cele din 2000 (fuziunea cu Dacia Pitești) sau 2002 (mutarea lui AEK București la Timișoara). „Vrem o deblocare rapidă a situației. Excludem orice fel de asocieri și fuziuni ciudate cu alte cluburi. Am mai trecut o dată printr-o chestie de genul ăsta, n-am administrat-o bine, nu vrem să se repete”, a spus Cernescu.

13 Mar. 2012, 16:16 Seria 2
Pe aceeași temă