Moment istoric înainte de meciul cu UTA! S-a dat jos placa „Fotbal Club” de la stadionul „Dan Păltinișanu”

31 Aug. 2012, 15:43 Seria 2

Pregătirile pentru marele derby din prima etapă sunt în toi la arena timișoreană. ACS Poli debutează în campionat cu rivala de moarte a bănățenilor, UTA din Arad. Astăzi a dispărut și tăblia „Fotbal Club” de la stadion, una dintre ultimele „relicve” ce aminteau de povara denumirii purtate din 2008 de clubul alb-violet.

Una dintre doleanțele președintelui Florențiu Staicu din urmă cu două săptămâni a fost îndeplintă astăzi. Tăblia „Fotbal Club” a fost dată jos de deasupra inscripției „Timișoara” de la vestiarele arenei. Mișcarea a fost atât de rapidă încât era să fie ratată complet de obiectivul aparatului foto.

Dacă această decizie e mai mult de estetică, vechii denumiri urmând să-i ia loc curând cea nouă, cu ACS Poli, trebuie amintit și efectivul mare de oameni aduși de la Penitenciarul „Popa Șapcă” pentru lucrările de la „Dan Păltinișanu”. Scările de acces au fost încă de ieri curățate și revopsite iar munca a continuat și pe căldura de azi, cu restul zonelor din jurul arenei.

Ov. Petre nu s-a mai antrenat și azi

În privința lotului de jucători care va confrunta luni „Bătrâna Doamnă”, antrenorul Valentin Velcea se confruntă cu ceva probleme. Astfel pe lângă suspendatul Goge, va lipsi sigur portarul Amarinei, care a efectuat doar alergări ușoare și juniorul Anițoiu, accidentat.

„Lotul mi l-am conturat la meciul cu Pâncota dar din păcate avem o serie de accidentați, de suspendați, de netransferați”, a spus Velcea. Străinii nu sunt nici ei toți rezolvați, unora nu le sosise cartea verde nici ieri. Peste toate Ovidiu Petre a lipsit astăzi de la antrenament după ce s-a pregătit zi de zi în ultimele săptămâni. Semn că nu a ajuns la un acord cu conducerea și nu va fi mai mult ca sigur o piesă din angrenajul pentru meciul cu UTA. „Nu s-a antrenat, are ceva probleme contractuale și sperăm să și le rezolve cum trebuie și bineînțeles oferta Politehnicii rămâne în picioare, la un moment dat drumurile se despart”, a conchis tehnicianul lui ACS Poli, care la rândul său nu și-a pus încă semnătura pe contract. „O formalitate”, a adăugat acesta.

La antrenamentul de azi, ultimul cu public înainte de marele meci, Vali Velcea și-a împărțit la un moment dat echipa în două, într-o parte a terenului fiind distribuiți ceea ce păreau posibilii titulari de luni. Echipa probabilă ar fi: Kirev – Iovan, Sakir, Petrovic, Marovic – Boldea, Dobricean, Poparadu, Bălace – Szekely, Boștină.

ACS Poli – UTA Arad se dispută luni de la ora 19 (transmis de Digi Sport), intrarea e gratuită în majoritatea sectoarelor, doar la tribuna I (e 7 lei) și în celelalte locuri cu „ștaif” se plătește.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

31 Aug. 2012, 15:43 Seria 2
Pe aceeași temă