Suporterii FC Bihor acuză că au fost bătuți de jandarmi!

Marius ANGHEL 04 Jun. 2013, 16:28 Seria 2
Suporterii FC Bihor** acuză că au fost bătuți de jandarmi!

La aproape o săptămână după meciul dintre FC Bihor și UTA Arad, Asociația Suporterilor FC Bihor acuză Jandarmeria Bihor de abuzuri, mai precis de amenințări și agresiuni fizice.

Bătuți, dar fără urme

Potrivit liderului Asociației, Daniel Bokor, după ce meciul se încheiase, un grup de „4-5 suporteri orădeni”, care se îndreptau spre case, au fost opriți la colțul stadionului, lângă Șirul Canonicilor, de un echipaj al Jandarmeriei. „Suporterii au fost băgați în dubă și agresați fizic, bătuți cu palmele și cu picioarele. Eu mă aflam în preajmă, m-am îndreptat spre ei, dar nici nu m-au lăsat să mă apropiu de dubă”, a explicat Bokor, marți, pentru Bihoreanul. Potrivit acestuia, printre cei bătuți de jandarmi se numără și doi minori.

Suporterii susțin că erau pașnici, nu scandau nicio lozincă și nici nu dădeau semne că ar fi puși pe scandal, astfel că nu își explică de ce au fost luați pe sus de oamenii legii. „A trecut pe lângă noi o mașină cu suporteri arădeni, dar nici n-au oprit, nici noi nu ne-am luat de ei”, susține Bokor.

După incident, microbiștii s-au dus la Medicina Legală, dar nu au obținut niciun document. Asta pentru că nu au pe corp nicio urmă vizibilă de bătaie. „Au știut unde să lovească, să nu se vadă”, explică liderul suporterilor.

Tinerii susțin că au cerut deja sfatul unui avocat și că urmează să depună o plângere la Parchetul Militar. „Nu încurajăm violența, însă în același timp nu acceptăm și nu vom tolera abuzuri de niciun fel din partea celor care ar trebui să ne protejeze”, susțin suporterii.

Cu vorba bună

În același timp, versiunea Jandarmeriei e diferită. Potrivit purtătorului de cuvânt, căpitanul Bogdan Ioan, după terminarea meciului, jandarmii au rămas în jurul stadionului, pentru a se asigura că suporterii celor două echipe vor pleca liniștiți acasă.

Atunci au văzut un grup de aproximativ 20 de suporteri orădeni care alergau în direcția Gării, astfel că au presupus că tinerii sunt puși pe scandal, dat fiind că în Gară erau fanii UTA. În plus, o parte dintre acești microbiști sunt cunoscuți jandarmilor, căci au mai fost sancționați și întrecut pentru comportament neadecvat pe stadion, iar unii dintre ei au inclusiv interdicție de a intra pe stadionul orădean.

Astfel, jandarmii au pornit în urma suporterilor cu duba, iar o parte din ei, văzând că au oamenii legii pe urme, au luat-o la goană care încotro. Ceilalți au fost opriți de jandarmi și li s-ar fi explicat că pot fi sancționați dacă au de gând să înceapă un scandal. Altfel spus, suporterii au fost opriți preventiv și, potrivit Jandarmeriei, niciunul n-a fost agresat fizic.

Meciul FC Bihor-UTA Arad a fost câștigat de echipa arădeană cu 3-2.

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 04 Jun. 2013, 16:28 Seria 2
Pe aceeași temă