Suporterii arădeni: „UTA este una singură!”

Marius ANGHEL 01 Aug. 2013, 12:57 Seria 2
Suporterii arădeni:**

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Adunarea Generală a Suporter Club UTA s-a întrunit în ședință pe data de 30 iulie 2013, în acel cadru fiind luate următoarele decizii:

1. Suporter Club UTA consideră pe mai departe că singura soluție certă de salvare a clubului UTA este reprezentată de preluarea societății UTA S.A. de către omul de afaceri Marius Țucudean. Din păcate de la mitingul „UTA suntem noi” situația clubului UTA nu s-a îmbunătățit deloc, nefiind achitate restanțe către foști jucători, angajați ai clubului sau stat. Din punctul nostru de vedere este evident că actualii acționari demonstrează în fiecare zi că nu mai pot susține activitatea clubului, acesta fiind în continuare în pericol de a nu începe campionatul din cauza restanțelor. De aceea le transmitem în mod public domnilor Adrian Marțian și Marius Țucudean să se așeze la masa tratativelor. Până acum cei doi nu au discutat în mod direct și de aceea considerăm că o astfel de discuție trebuie să aibă loc deoarece de aceasta depinde în mod clar viitorul „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Suporter Club UTA îi va invita zilele următoare pe Adrian Marțian și Marius Țucudean la o întâlnire publică astfel încât cei doi să stea pentru prima dată față în față și să discute cu cărțile pe față despre UTA.

2. În paralel cu ceea ce s-a specificat mai sus, având în vedere faptul că Suporter Club UTA deține dreptul exclusiv asupra siglei, numelui și culorilor UTA-ei înregistrate la OSIM, asociația va trimite două notificări, una către clubul UTA. S.A. și una către ONG-ul „UTA Bătrâna Doamnă”. Notificarea către UTA S.A. va cuprinde următoarele cerințe: achitarea restanțelor salariale către jucători, antrenori și staff, achitarea sau reeșealonarea datoriilor la stat, clarificarea situației juridice a acționariatului UTA S.A. Termen: 15 septembrie. Dacă până atunci actualii acționari ai clubului UTA nu vor reuși să salveze clubul de la faliment – în primul rând, dar și să-l aducă într-o stare care să permită achitarea datoriilor curente în termene rezonabile și implicit să-i îmbunătățească imaginea de club neserios, SCU va retrage de la UTA S.A. dreptul de folosință a numelui, siglei și culorilor.

3. Notificarea către ONG-ul „UTA Bătrâna Doamnă” va cuprinde cerința de clarificare a identității echipei „UTA Bătrâna Doamnă” înscrisă în Liga a IV a județeană de fotbal prin una din următoarele posibilități: acceptarea statutului de echipă secundă a clubului UTA, atât timp cât acesta există și funcționează normal fiind înscrisă în campionat, sau modificarea numelui (și eventual a siglei) clubului astfel încât acestea să nu fie confundate cu UTA. Termen: 15 septembrie. Motivație: suporterii nu pot accepta existența simultană a două echipe cu numele „UTA”, indiferent cine ar fi persoanele din conducerile celor două entități sportive. Cât timp are o existență neîntreruptă, UTA este una singură, echipa care în prezent se zbate să înceapă noul campionat în Liga secundă și care deține cu acceptul SCU dreptul de folosință a siglei, numelui și culorilor UTA-ei. În următoarea Adunare Generală, Suporter Club UTA va analiza îndeplinirea condițiilor cuprinse în ambele notificări amintite.

4. Consiliul Director al Suporter Club UTA a fost lărgit la 9 membri. A fost aleasă următoarea componență a organului de conducere al asociației: președinte – Dan Proca, Vicepreședinte – Colin Mesz, Secretar General – Laurențiu Albu, Secretar Executiv – Claudia Ocneanu, membri: Ioan Ardelean, Claudiu Negru, Dan Vați, Andrei Chiș, Lucian Cozma.

Marius ANGHEL 01 Aug. 2013, 12:57 Seria 2
Pe aceeași temă