Suporterii arădeni le-au transmis utiștilor ce-și doresc pentru Liga 2. „Nu vrem o forțare, să promovăm și apoi să cazi plin de datorii”

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 19:53 Seria 2
Suporterii arădeni le-au transmis utiștilor ce-și doresc pentru Liga 2.**

UTA Bătrâna Doamnă traversează o vară destul de liniștită după promovarea în liga secundă, stare parcă neobișnuită într-un Arad fotbalistic obișnuit cu tot felul de schimbări în ultimii ani. Fanii UTA-ei așteaptă noutățile cu sufletul la gură, dar, în același timp, își reamintesc cum se trăiește câte un moment de respiro.

Suporter Club UTA, care a fost în prima linie atunci când au început eforturile pentru salvarea simbolului orașului, are ocazia să tragă o mică linie de bilanț după doi ani – în primul au traversat județul în lung și în lat, în al doilea au fost lângă echipă prin localități cu arene cel puțin pitorești, cum a fost cea de la Filiași, de exemplu.

Dan Proca remarcat intensitatea cu care s-a trăit, fie și la un nivel fotbalistic mai mic. „Trebuia să bați pe toată lumea, de aici a apărut o presiune în plus. La început n-am simțit-o, dar, după ce treceau etapele și te apropiai de final, îți dădeai seama. Se vedea din ambițiile adversarilor care întâlneau UTA, din greșeli care costau puncte, greșeli fie din ograda ta, fie de arbitraj. Atunci ne-am gândit oare ce ar fi înseamnat încă un an petrecut la Liga a IV-a sau a III-a? Poate pentru echipe de nivel e ok, dar pentru UTA nu. A fost stresant, cu echipe la care se câștiga ușor sau foarte ușor, dar contra UTA-ei jucau ca la Champions League. Cu atât mai grele au fost amândouă promovările, e bine că am trecut și că am revenit la un nivel apropiat de profesionist. Deși, la cât de multe echipe s-au retras din competiție, arată că e o prăpastie între primele două ligi din România. Cum tot prăpastie e între Liga I și ce se joacă în Europa”, a comentat  președintele organizației suporterilor roș-albi,.

UTA a reușit cele două promovări fără să se abată de la principiile trasate atunci când s-a pornit pe noul drum. „În urmă cu doi ani, la nenumăratele întâlniri și mese rotunde, așa suna proiectul. Teoretic, se anticipa în trei ani revenirea în liga secundă, am revenit în doi. Următorul pas ar fi consolidarea la nivel de tineret și juniori, organizarea într-o Academie de Fotbal, din partea autorităților – finalizarea stadionului și ale bazelor de antrenament. Apoi, consolidarea echipei. Nu vrem o forțare, să promovăm pentru pe prima scenă pentru un an-doi, cum s-a tot întâmplat în ultimii 20 de ani, apoi să cazi plin de datorii”, a continuat Proca.

Zilele trecute, șefii Suporter Club UTA au discutat cu conducătorii clubului, transmițându-le același suport. „Ei știau că gândim așa. Asta ne dorim, vrem liniște, profesionalism, stabilitate. Sigur și că se mai fac greșeli, dar trebuie să învățăm din ele și să nu le mai repetăm”, a încheiat Dan Proca.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 19:53 Seria 2
Pe aceeași temă