Stoican vrea trei puncte de la Brașov: „Au avut evoluții oscilante până acum”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2013, 16:45 Seria 2
Stoican vrea trei puncte de la Brașov:**

Banca tehnică a Mioveniului a pregătit cu atenție meciul de sâmbătă, antrenorii echipei având la dispoziție trei săptămâni pentru a pune la punct toate detaliile legate de acest meci. Falvius Stoican și-a studiat cu atenție adversarul, iar înainte de joc le va prezenta elevilor săi tot ce trebuie să știe despre cei pe care îi vor avea în față.

„Ne așteaptă un meci dificil și sun­tem conștienți de asta. Ad­ver­sa­rilor nu le va fi însă ușor cu noi, chiar dacă sunt o echipă bună. Vom face tot ce ne va sta în pu­tin­ță pentru a pleca de la Brașov cu ce­le trei puncte, chiar dacă ei ocu­pă locul I în clasament. Bineîn­țe­les, în funcție și de aspectul jo­cu­lui, ne puteam mulțumi și cu un punct, dar noi sperăm să avem po­­si­bilitatea să le luăm pe toate trei. Vrem să ne întoarcem de la Bra­șov cu capul sus și, repet, vom face pentru asta tot ce ne va sta în pu­tință. Corona are o echipă cu ju­­­cători ce pot face diferența, și asta am văzut în meciul cu Poli. Nu le va fi ușor cu noi, pentru că vrem să facem o figură frumoasă. Ei au avut evoluții oscilante până acum, cu UTA, acasă înregistrând un rezultat, iar la Poli Timișoara, un alt rezultat. Au avut două evoluții care nu seamănă una cu cealaltă. Au în lot jucători ce pot face di­fe­rența, și mă refer la Coman, care este capabil de acest lucru. Ca și lot nu sunt însă peste noi. Jucând acasă și fiind lideri în campionat, pleacă cu prima șan­să, dar și noi avem un moral bun și un început bun de campionat”, au fot cuvintele lui Flavius Stoican.

În tur, înfrângere la primul meci

Pentru antrenorul Mioveniului, meciul cu Corona Brașov este și unul aparte. Tehnicianul argeșenilor nu a uitat, cu siguranță, partida din turul campionatului, atunci când a debutat pe banca galben-verzilor cu o înfrângere, brașovenii câștigând la Mioveni cu 2-1. Deși nu se gândește la răzbunare, Stoican își dorește să câștige acest meci, care este, de altfel, foarte important pentru echipa sa și pentru el.
 
Pătrașcu, o nouă achiziție

Deși a început campionatul, CS Mioveni a mai realizat un nou trans­fer, cel al lui Florin Pătrașcu, de la CS Tr. Severin. Acesta a fost prezentat, ieri, jurnaliștilor, ocazie cu care a vorbit și despre ur­mă­torul meci al echipei: „Am venit la Mioveni cu gândul să jucăm fot­bal și să câștigăm puncte pentru orașul Mioveni. Vreau să ne pre­zentăm cît mai bine. Am semnat până în vară și am găsit aici o echi­pă foarte bună, cu un joc bun, cu rezultate bune și cu un an­tre­nor tânăr, dornic de afirmare. Nu cred că se așteptau mulți la aces­te rezultate de până acum și noi sperăm să mergem pe aceeași linie. Urmează un meci foarte important la Corona și, ca și celelalte, se înscrie în nota jo­cu­ri­lor cu echipe care candidează la promovare. Sper să jucăm cu dăruire, să ne întoarcem cu un re­zultat pozitiv, adică cu cele trei puncte puse în joc”.

Luptă strânsă

Clasamentul seriei a doua a ligii secunde este destul de strâns la vârf, echipele care și-au anunțat intențiile de promovare fiind despărțite doar de cîteva puncte. „Lupta pentru promovare este strîn­să, am văzut acest lucru. Important este însă ca noi să ne facem datoria, chiar dacă nu avem ca obiectiv promovarea. Dacă vom fi pe primele două locuri, atunci vom vedea ce vom face. Ori­cum, noi avem un proiect de viitor aici, la Mioveni, și trebuie să facem pași mărunți și siguri și nu să ne hazardăm. Deocamdantă, nu am depus dosarul de licențiere, fiindcă nici nu era obli­ga­to­riu, întrucât nu am fost la finalul turului, între primele 5 echipe din clasament. Mai este însă o eta­pă în care pot fi depuse dosarele și vom vedea atunci dacă îl vom depune”, a declarat președintele clu­bului.

Dumitru Olteanu: „Sper ca antrenorii să fi gestionat bine pauza”

După o pauză de două etape, CS Mioveni revine la meciurile oficiale din campionat, în week-end, echipa antrenată de Flavius Stoican urmând să joace în deplasare, la Corona Brașov. Meciul este cu atât mai important cu cât adversara de mâine este lidera la zi a cla­sa­men­tului seriei a doua, iar Mioveniul poate schimba ordinea pe podium după acest meci.

Președintele Consiliului Direc­tor al CS Mioveni, Dumitru Oltea­nu, a vorbit ieri despre acest meci, ca­re vine după o pauză de trei săp­tămâni. „Jucăm un nou meci o­fi­­cial după o pauză forțată și sper ca rezultatul de la Brașov să fie unul bun. Ne așteaptă un meci di­ficil, cu o echipă care este pe pri­mul loc în acest moment. Pen­tru mine este surprinzătoare po­zi­ția lor, mai ales după victoria de la Ti­mișoara, unde nu mă așteptam să câștige. Dar locul pe care ei îl ocu­­pă ne motivează mai mult, întrucât ju­căm cu liderul. Am avut un început bun de campi­o­nat și îmi doresc să continuăm pe a­ceas­­tă linie. Sper ca antrenorii să fi gesti­onat bine această pauză de campionat, să fi motivat jucă­to­rii, iar aceștia să intre pe teren cu a­ceeași ambiție ca în celelalte par­­tide. Îmi doresc să facem și la Bra­șov o figură fru­moasă, dar nu tre­buie să ne sub­es­timăm ad­ver­sa­rul și sper să ieșim cu fruntea sus din această con­fruntare”, de­cla­ra Olteanu.

Planuri de viitor

Sergiu Arnăutu a semnat cu CS Mioveni un contract până în vară, cu drept de prelungire cel puțin un an. Despre noua achiziție, președintele Olteanu spunea: „A semnat până în vară deaocamdată, dar în această pe­rioadă vom discuta. Nu îl aduceam doar pentru două – trei luni.  A­vem un plan aici și sunt sigur că vom continua și de la vară, nu numai cu el, ci cu toți jucătorii care au venit în această iarnă la echipă”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 12 Apr. 2013, 16:45 Seria 2
Pe aceeași temă