Stepanescu vrea în continuare echipă de Liga 2 la Reșița, însă pune condiții: „E nevoie de un alt tip de implicare”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 13:31 Seria 2
Stepanescu vrea în continuare echipă de Liga 2 la Reșița, însă pune condiții:**

Contractul de asociere a primăriei Reșița cu clubul Metalul Reșița se apropie de final. Echipa rosso-neră are șanse mici să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon, însă, în ciuda tuturor problemelor interne de care s-a lovit în ultimul timp, reprezintă orașul demn, având în vedere că ocupă locul al doilea în play-off-ul Seriei a II-a a Ligii 2. Relația dintre edilul Mihai Stepanescu și patronul Metalului, Cătălin Rufă, este tot mai încordată, dar, cu toate acestea, în ultima ședință a Consiliului Local, ce a avut loc marți, reprezentanții administrației publice Reșița au decis să înființeze o Comisie de Analiză. Aceasta va avea rolul de a studia contractul deja existent pentru a vedea cum poate fi continuată colaborarea pe viitor.

Conform Express de Banat, consilierii locali au primit în mape câte o informare pe tema continuării colaborării cu Metalul Reșița, iar în una dintre ședințele următoare să supună la vot un proiect de hotărâre prin care să finanțeze grupele de copii. În ce privește echipa ce activează în Liga 2, primarul invită la pace și explică faptul că intenția administrației locale nu este de a o desființa, ci de a căuta și alte variante de finanțare.

„O comisie din Consiliul Local va lua act de contractul existent între Consiliul Local Reșița, respectiv acționarul majoritar Cătălin Rufă, existând mai multe posibilități. Domnul Rufă să ia mai multe acțiuni, dacă dorește să plătească și partea Primăriei, Primăria asigurând baza materială, plata copiilor. Nu mai e mult până se termină acest campionat însă, iar acel contract e nevoie să fie revizuit, reanalizat. Reșița poate să aibă echipă în Divizia B la anul, chiar și în A, dar e nevoie de bani. Am sperat, la fel ca toată lumea, ca și alții să vină alături de Primăria Reșița. Sunt fotbaliști de renume, care au făcut declarații că vor susține financiar echipa. Au venit?! Instituții publice județene! Au venit?! Este destul de greu să faci performanță pe termen lung, fără orizont. Noi am asigurat baza, am susținut cele cinci grupe de copii, plătiți sută la sută făcute de noi. Ce să mai plătim!? Nu putem să susținem la un nivel superior și oricum o echipă de Divizia B. Reșița și județul merită o echipă de Divizia B cu sediul la noi, dar la finele campionatului vom vedea cu ce partener avem de a face pentru că nu putem doar noi. Voi discuta din nou și cu Consiliul Județean, și cu Dorinel Munteanu, care mereu a spus că ne va susține, dar e nevoie de un alt tip de implicare. Îmi doresc ca în viitor să existe echipă de B la Reșița cu susținerea Primăriei, dar nu doar cu susținerea Primăriei”, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 13:31 Seria 2
Pe aceeași temă