Probleme la Snagov! Jucătorii, neplătiți cu lunile, au protestat la antrenament după ce au fost anunțați că vor disputa derby-ul cu „U” Cluj în „mocirlă”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2018, 16:58 Campionat
Probleme la Snagov!** Jucătorii, neplătiți cu lunile, au protestat la antrenament după ce au fost anunțați că vor disputa derby-ul cu

Multe dintre cluburile de fotbal din România, mai ales cele din ligile inferioare, traversează o situație neagră din punct de vedere financiar, iar cei de la Sportul Snagov, echipa de pe locul secund în Liga a 2-a, nu fac excepție.

Fotbaliștii echipei ilfovene, susțin sursele ProSport, sunt neplătiți de câteva luni, unii din ei având restanțe din august, iar alții „doar” de două luni. Elevii lui Laszlo Balint, cel care a recunoscut public, la finalul meciului de duminica trecută, cu ASU Politehnica Timișoara, că situația de la club nu e tocmai roz, au protestat la antrenamente.

Au participat la ședințele de pregătire din aceste zile, dar nu au dat randamentul maxim! Azi, conform acelorași surse, a existat intenția unui boicot, ideea fiind abandonată după asigurările date de către patronul Cătălin Rufă. Totuși, situația e încă tensionată, apropiați ai celor de la Snagov susținând că sunt probleme și la nivelul angajaților, unii refuzând să mai spele echipamentele de joc ale fotbaliștilor, în timp ce la bucătărie „mâncarea e tot mai sărăcăcioasă”.

Mai mult, trupa din Ilfov, una ce poate promova în prima ligă, are derby duminică, cu „U” Cluj, una dintre favoritele la promovare, dar jucătorii au aflat că meciul nu se va mai desfășura la Buftea, acolo unde au evoluat runda trecută pe teren propriu, cu Energeticianul, ci se vor întoarce „acasă”, pe stadionul de la Ghermănești, acolo unde terenul se prezintă în condiții extrem de proaste. Totul pleacă de la aceeași cauză: lipsa banilor!

Sportul Snagov e patronată de Cătălin Rufă, ce are afaceri în domeniul auto și are „vechime” în fotbal. El e un fost sponsor al FC Snagov, în perioada în care echipa era antrenată de Laurențiu Reghecampf, și care apoi a preluat-o pe CSM Râmnicu Vâlcea. A trecut apoi la Damila Măciuca, după un schimb de cluburi, pe care a mutat-o la Reșita și după un conflict cu fostul primar din localitate s-a hotărât să o ducă la Snagov, o perioadă, tot din cauza stării gazonului, mutând-o la Ștefăneștii de Jos. În fiecare pauză competițională și nu numai, Rufă e în discuții cu diverse autotăți locale pentru a muta echipa în alt oraș, în funcție de cine promite mai mulți bani. Brașov, Constanța, Reșița, Timișoara sunt doar câteva dintre orașele unde a purtat negocieiri, mai nou adăugându-se și Tulcea și Mangalia.

36 de puncte a acumulat Sportul Snagov în primele 16 etape ale Ligii 2, clasându-se pe locul 2, la două puncte în spatele liderul Chindia. Duminică, de la ora 11:00, urmează să joace acasă, în satul Ghermănești, cu Universitatea Cluj (locul 4, cu 33 de puncte)

Articol scris de Bogdan SAVIN

Marius ANGHEL 15 Nov. 2018, 16:58 Campionat
Pe aceeași temă