Rufă caută soluții unde să mute Sportul Snagov în cazul în care promovează în Liga 1. Cu primarul cărui oraș s-a întâlnit: „A fost aici. Am stat de vorbă”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2018, 13:33 Campionat
Rufă caută soluții unde să mute Sportul Snagov în cazul în care promovează în Liga 1.** Cu primarul cărui oraș s-a întâlnit:

Sportul Snagov e una dintre surprizele acestui sezon al Ligii 2, în jumătate dintre cele 12 etape desfășurate până acum fiind liderul clasamentului. Sâmbătă a pierdut primul joc în această ediție de campionat, 0-2 cu Pandurii, la Târgu Jiu, a fost egalată la puncte de Academica Clinceni și depășită la golaveraj.

Prestația de până acum a echipei antrenate de Laszlo Balint i-a făcut însă pe mulți conducători din eșalonul secund să ia în considerare Sportul și să o claseze printre principalele favorite la promovare. Inclusiv principalul acționar al clubului, Cătălin Rufă, a început să caute variante pentru a muta echipa în cazul în care aceasta va reuși să ajungă în Liga 1 la finalul sezonului. La Snagov, autoritățile locale promit de ani buni un stadion modern, însă nici până acum nu s-au ținut de promisiune, astfel că șansele să joace acolo în prima ligă sunt de ordinul miracolului.

Iar prima opțiune pentru Rufă a fost Reșița, orașul de unde a plecat cu scandal în 2016, după ce primarul n-a mai vrut să dea bani la fotbal. Metalul Reșița s-a mutat apoi la Snagov, unde a evoluat pentru o perioadă sub aceeași denumire, și-a schimbat ulterior numele în Sportul Snagov, în speranța ca autoritățile locale ale comunei din Ilfov să cotizeze în vistierie, a făcut o perioadă naveta și la Ștefăneștii de Jos, însă Rufă visează la mai mult.

„Sunt discuții, tatonări, îmi doresc să mă întorc la Reșița, cu condiția să fie un proiect serios, să se dorească performanță. Condiția mea e clară: să se promoveze anul acesta sau cel târziu sezonul viitor! Doar în condițiile astea sunt interesat, altfel nu are sens. Când toate lucrurile vor fi în ordine, dacă toate lucrurile vor fi clare și avem condițiile pentru performanță, imediat sunt gata să revin. Știu că domnul primar Popa își dorește același lucru. Echipa asta nu a fost echipa mea, a fost echipa orașului, a jucat cu numele Reșiței pe piept și a plecat de la Reșița în momentul în care autoritățile de la acea vreme ne-au alungat”, a spus Cătălin Rufă pentru Express de Banat.

În acest moment, la Sportul Snagov, acționari sunt Cătălin Rufă, Marcel Buncilă și, surpriză, Consiliul Local Reșița, astfel că revenirea echipei în orașul din Valea Domanului va fi ușor de îndeplinit în cazul în care primarul Ioan Popa și Rufă vor bate palma. „La Snagov este un primar inimos, dar sunt o serie de consilieri care au pus bețe în roate acestui proiect. Noi ne dorim să mergem acolo unde se vrea performanță, iar Reșița este cea mai bună variantă. Consiliul Local Reșița este în continuare acționar la Sportul Snagov. Mi-am dat seama că dacă Reșița ar reuși să promoveze, ar deveni principalul pol fotbalistic al Banatului”, a comentat Rufă la radio Sport Total FM. Actualul Sportul Snagov s-a mai numit în trecut Damila Măciuca și a fost mutată de Rufă din județul Vâlcea în Caraș-Severin, unde i-a schimbat denumirea în Metalul Reșița.

În vară, acționarii Sportului Snagov au avut discuții avansate pentru mutarea clubului la Brașov, unde s-ar fi asociat cu ACS SR Brașov, însă afacerea a picat.

Primarul Reșiței: „Rufă a fost aici să stăm de vorbă. Ar vrea să vină cu echipa înapoi”

De cealaltă parte, primarul Reșiței, Ioan Popa, s-a săturat să bage mulți bani în CSM Școlar Reșița, iar rezultatele să fie proaste, mai ales în acest sezon, și promovarea în Liga 2 să nu se realizeze din nou. Tocmai de aceea, acum bate în retragere și e dispus la o reasociere cu Cătălin Rufă. Condiții sunt legate de performanță.

„Cătălin Rufă a fost aici, duminică, am stat de vorbă. Snagovul nu are stadion pentru Liga 1 și în condițiile astea ar vrea să vină cu echipa înapoi pentru că există, teoretic, această posibilitate. Vom discuta mai multe. Există această opțiune dacă mergem pe condițiile pe care noi le dorim”, a precizat primarul Reșiței pentru sursa citată mai sus.

23 de puncte în 12 etape a acumulat Sportul Snagov în acest sezon al Ligii 2, fiind clasată pe locul 2, la egalitate cu liderul Academica Clinceni

Marius ANGHEL 16 Oct. 2018, 13:33 Campionat
Pe aceeași temă