„Stegarii” vor să-i dea o lecție profesorului Pustai. FC Brașov nu-și permite niciun pas greșit la Mediaș

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 12:06 Seria 2

„Stegarii” nu au avut prea mult timp să sărbătorească victoria cu Chindia, pentru că în această seară, de la ora 18:00, vor juca la Mediaș, un meci extrem de important în lupta pentru promovare. Dacă brașovenii au avut rezultate contradictorii în primele două etape din play-off, eșec la Arad și victorie cu Chindia, Gazul a avut un parcurs excelent cu două victorii, astfel că formația lui Cristi Pustai s-a instalat confortabil în fotoliul de lider din play-off-ul din Seria a II-a, cu 27 de puncte, cu un avans de cinci puncte față de FC Brașov.

„Promovarea se joacă”

Antrenorul Adrian Szabo a fost extrem de ponderat în declarații înaintea derbiului de la Mediaș. „Meciul cu Gaz Metan Mediaș este important și cred că victoria ne menține în continuare în luptă. Avem nevoie de un rezultat pozitiv la Mediaș pentru a păstra șanse reale. Se poate spune că prin revenirea lui Cristi Pustai le merge bine celor de la Gaz Metan, care au avut un parcurs fără greșeală în play-off. Având în vedere că sunt pe primul loc în clasament și au și un avans de cinci puncte față de noi, cei de la Mediaș sunt favoriți, însă promovarea se joacă. Mai sunt multe meciuri de disputat și totul este posibil”, a spus Adrian Szabo.

„Nu ne temem de Mediaș”

Mult mai optimist este mijlocașul Cristi Andor, cel care etapa trecută a făcut un meci cu adevărat mare în victoria cu Chindia. „Știm cu toții că vom avea un meci extrem de dificil din toate punctele de vedere la Mediaș. Știm ce avem de făcut, trebuie să luptăm și să câștigăm. Nu ne temem de cei de la Mediaș, doar nu jucăm cu Real Madrid. Important este să ne facem noi jocul și să câștigăm cele trei puncte puse în joc”, a spus Cristi Andor.

Vlad Munteanu, ghinionistul de serviciu

Abia revenit pe teren după o accidentare destul de gravă, mijlocașul Vlad Munteanu va sta din nou pe tușă. Vlad Munteanu a fost rezervă în meciul cu Chindia, iar în minutul 66 l-a înlocuit pe Mugurel Buga. După doar câteva minute, după un duel cu un adversar, Munteanu și-a rupt un deget de la mână, însă a strâns din dinți și a jucat până la final. La spital, medicii i-au pus degetul în ghips, astfel că fotbalistul nu a făcut deplasarea la Mediaș. „Nu pot să cred cât ghinion pot avea! Abia revenisem pe teren după accidentarea de la Vâlcea, iar acum mi-am rupt degetul. Am fost la spital și mi-au pus degetul în ghips, iar medicii mi-au recomandat să stau cu degetul imobilizat trei săptămâni. Nu pot să stau atât de mult, astfel că voi consulta un medic chirurg pentru că vreau să dau jos ghipsul”, a spus Vlad Munteanu, cel care în luna noiembrie a anului trecut a fost diagnosticat cu o fractură de os zigomatic prin înfundare după ce a fost lovit cu genunchiul în pomete de Octavian Vasile în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Pustai: „Cu victorie vom scoate Brașovul din lupta pentru promovare”

De cealaltă parte, antrenorul celor de la Mediaș, Cristi Pustai, spune că meciul cu FC Brașov este unul important, însă nu decisiv în lupta pentru promovare. „Toate meciurile din play-off sunt foarte importante, pot spune adevărate finale. După primele două etape din play-off, noi am menținut distanța de un punct față de UTA și ne-am distanțat de Chindia și FC Brașov. Noi, cu o victorie, ne putem netezi drumul spre Liga 1 și am scoate din lupta directă Brașovul, pentru că este greu de crezut că ei ar mai putea recupera distanța din clasament. Brașovul vine la Mediaș cu un moral bun după victoria cu Chindia, dar noi trebuie să fim pregătiți să câștigăm. Va fi un meci important, însă nu cred că va fi decisiv în lupta pentru promovare”, a declarat Pustai.

În sezonul regulat, cele două echipe și-au împărțit victoriile, FC Brașov s-a impus pe teren propriu cu 2-0, iar Gazul a câștigat returul cu 2-1.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 12:06 Seria 2
Pe aceeași temă