Stângă: „Să fie un stadion plin. E un joc în premieră în Craiova, va rămâne în istorie”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2013, 14:11 Seria 2
Stângă:** „Să fie un stadion plin. E un joc în premieră în Craiova, va rămâne în istorie

Antrenorul CS Universității Craiova își dorește ca la derby-ul cu FCU să nu ai unde să arunci un ac pe „Oblemenco”, iar la final lumea să plece încântată de spectacolul oferit.

Ovidiu Stângă a prefațat la emisiunea „PremierSport” de la Oltenia3TV jocul de sâmbătă cu FCU. Stângă a spus: „Noi avem un final de an încărcat. Deocamdată mă interesează primul joc, în care sunt convins că vom arăta mult mai bine decât la Bistrița. E un joc în premieră în Craiova, va rămâne în istorie. Un meci greu, dar ca pe toate celelalte dorim să-l câștigăm. Îmi doresc să fie un joc deschis, plăcut, spectatorii să plece mulțumiți de la stadion. Dar depinde foarte mult și de tactica lui Napoli, un antrenor bun. Mă aștept la spectatori mulți, împărțiți, curioși. Sperăm ca prin atitudine și joc să atragem pe acești curioși să fie în continuare alături de echipă. Îmi doresc un stadion plin, pentru că fără suporteri nu avem identitate. De altfel, mi-aș dori să vină în număr cât mai mare și la antrenamente, să cunoască echipa”.

Stângă știe exact ce-i trebuie echipei pentru a câștiga meci de meci: „Dubluri pe anumite posturi, un număr 10, un junior care să ne ajute mai mult, iar pentru moment banca de rezerve nu se ridică la nivelul titularilor”

Despre jocul din etapa precedentă, de la Bistrița, antrenorul Universității consideră că neșansa a făcut ca echipa să nu obțină un rezultat pozitiv: „La Bistrița a fost un joc ca oricare altul, dar am fost lipsiți de șansă. Am luat gol copilărește, după mai multe greșeli în lanț de care adversarul a profitat. Bistrița va intra în play-off, este una dintre contra-candidatele la promovare. Orice punct pierdut cu o contra-candidată poate crea presiune”.

Privitor la meciul de astăzi al echipei naționale, Ovidiu Stângă a spus: „La ce arată fotbalul românesc este performanță că am ajuns la baraj. Creșterea valorică a Stelei a ajutat foarte mult echipa națională. Pentru a se impune în fața Greciei și a ajunge la Rio, România are nevoie de liniște interioară – greu de găsit acum, și de șansă pentru că diferența de valoare nu este mare. Lumea e dornică de performanță, de turnee finale, dar noi vrem să realizăm totul pe termen scurt. Ucraina e normal să aibă rezultate când are două echipe cu bugete de 60-70 de milioane de euro. La Academia celor de la Donețk, spre exemplu, lucrează 10 antrenori olandezi. Iar odată cu creșterea nivelului competiției prin aducerea jucătorilor străini valoroși, cresc și jucătorii autohtoni”.

Stângă despre situația lui…

Ferfelea: îl așteptăm de mâine să înceapă antrenamentele ușoare. Dar trebuie făcuți pași mici și siguri în refacerea lui. Din punctul meu de vedere este exclus să-l vedem în teren la următoarea partidă.

Sin: poate să apară cu FCU, dar nu-mi doresc să-l forțez. Azi a avut un program mai lejer de pregătire.

Pleșan: Recuperarea lui decurge mai bine decât cea a lui Sin, dar nu este sută la sută.

Dragalina: la meciul de la Bistrița a fost folosit pe o poziție pe care nu joacă de obicei, i s-au cerut lucruri noi. Mai mult, în săptămâna premergătoare jocului nu făcuse două antrenamente, acuzând dureri la picior. Chiar a făcut un RMN la Târgu Mureș, pentru ca noi să fim siguri că putem să-l folosim.

Cîju: vine după o accidentare la mână, săptămâna trecută când am făcut jocuri de posesie, mai agresive, el a stat de-o parte

Voinea: a acuzat probleme cu spatele. Nu s-a antrenat în ultimele 10 zile deloc. Acum a revenit la pregătire, dar nu-i garantează nimeni locul de titular pentru că e junior. Trebuie să lupte pentru postul său.

Ionuț Stancu: a intrat în programul de alergare, dar aici avem dublură pe post. Velcovici s-a achitat bine de sarcini, așa că postul este acoperit.

Izvoranu închizător: dacă îl iau pe Izvo de pe acest post de fundaș central, unde a jucat excelent, și-l pun închizător risc să stric ambele posturi. Dacă nu dă același randament? Nu-mi permit să fac experimente acum.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 19 Nov. 2013, 14:11 Seria 2
Pe aceeași temă