Stângă: „E greu să facem spectacol după doar câteva săptămâni”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2013, 13:22 Seria 2
Stângă:** „E greu să facem spectacol după doar câteva săptămâni

Tehnicianul Craiovei spune că de la o zi la alta jucătorii săi sunt tot mai încrezători și acest lucru se resimte în modul cum se pregătesc

Antrenorul CS Universității Craiova, Ovidiu Stângă, a avut răgaz să analizeze și la rece meciul din week-end cu UTA Arad, fiind nemulțumit de modul cum echipa sa a abordat fazele fixe, permițând oaspeților să aibă ocazii, în special în repriza secundă. „Partida cu UTA a fost una dificilă. Știam că nu au apărarea bună, dar de la mijloc în sus au jucat foarte bine, și-au creat ocazii, mai ales din faze fixe. Am fost conștient că nu va fi un meci ușor. Noi ne creem ocazii din faze fixe, șuturi de la distanță, dar nu și din acțiuni construite. Avem nevoie de omogenizare, de relații de joc. Când l-am schimbat pe Scarlat, care nu mai putea, punându-l în locul lui pe Adi Ionescu, pentru că nu mai aveam fundaș central pe bancă, am căzut tactic. Sin și Ferfelea au jucat a doua oară împreună, e greu să ajungem în câteva săptămâni la faze spectacol pe care le fac echipele mari. Continuitatea grupului poate să aducă limpezime în joc. De la o zi la alta îi văd mai încrezători pe băieți, dar trebuie o creștere ușoară și sigură, să nu mai apară oscilații în joc” au fost concluziile lui Stângă, expuse la Oltenia 3 TV.

Antrenorul Universității consideră că inspirația sa va conta mai mult odată cu revenirea jucătorilor suspendați: „În opinia mea, am avut un rol pozitiv în grup, dar m-a ajutat și valoarea lotului, care a crescut odată cu venirea lui Curelea și Ferfelea. După ce vor reveni și Pleșan, Dragalina va fi mai multă presiune și pe mine, vom avea mai mulți jucători pe post, ține de inspirația mea pe cine aleg. Intrarea lui Izvoranu va însemna și ridicarea jocului defensiv”

Stângă a dezvăluit că mijlocașul Claudiu Dragu a fost legitimat la o echipă abia spre finalul junioratului, la 17 ani, de aici apărând și carențele tactice și de poziționare ale acestuia: „Încerc să-l ajut cât pot. Într-un fotbal puternic nu ar fi avut nicio șansă probabil, dar la noi, unde e un nivel scăzut la centrele de copii și juniori e alta povestea”.

Situația este complet diferită la Curelea, care este extrem de apreciat pentru profesionismul său: „Ceea ce face Curelea la antrenamente nu vezi la mulți fotbaliști, când va fi sută la sută apt sunt convins că va avea reușite și în meciurile oficiale”.

Astăzi, un nou amical pe „Petre Deselnicu”

Astăzi, de la ora 16, pe terenul „Petre Deselnicu”, Universitatea Craiova va disputa un meci amical. Stângă a explicat și de ce a decis să organizeze meciuri de verificare la mijlocul săptămânii: „Fac jocuri amicale pentru a da minute jucătorilor care nu evoluează foarte mult, pentru a-i ține conectați, dar și pentru a promova juniori. Îl observ acolo și pe Ousmane Gueye, care  marchează meci de meci la echipa a doua și trebuie să gestioneze foarte bine situația de acum. Am fost și eu jucător și înțeleg ce simte că nu este promovat repede la prima echipă, dar va sosi și vremea lui”.

Despre adversarul de sâmbătă, de la Motru, antrenorul Craiovei a spus: „Motru este o echipă agresivă, grea, care nu a cedat ușor puncte și teren. Singurul lucru de care mă tem este modul cum abordăm noi jocul, dacă o facem cum trebuie, e greu să ne bată cineva”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 16 Oct. 2013, 13:22 Seria 2
Pe aceeași temă