Stângă: „Campionatul se câștigă cu echipele mici”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2014, 14:17 Seria 2
Stângă:**

Tehnicianul alb-albaștrilor este convins că revenirile lui Varga, Vandelannoite, Ionescu și Pleșan vor aduce un plus important echipei.

Antrenorul CS Universității a vorbit la televiziunea Oltenia 3TV despre partida cu ASA Târgu Mureș, scor 1-2: „Este o înfrângere dureroasă pentru public, care a venit cu inima deschisă. A picat prost și pentru noi, ca bancă tehnică, ca grup, ca și club. În fotbal se pot întâmpla și astfel de lucruri, dacă nu ești implicat sută la sută și vezi fotbalul ca pe o joacă, adversarul profită. Am intrat deconcentrați în repriza a doua, am cedat ușor terenul, iar adversarii au prins aripi”.

În continuare, Stângă a explicat care sunt, din perspectiva sa, cauzele rezultatului mai puțin mulțumitor: „Din punctul meu de vedere nu se pune problema căderii fizice. Obosești în minutul 60-70, nu din minutul 46. Noi am avut teste fizice bine organizate, cu aparatură performantă, care au evidențiat că în niciun caz nu aceasta a fost cauza înfrângerii. E adevărat, neavând mingea, jucătorii au alergat mai mult, au pierdut din prospețime, poate fi o scuză, dar nu motivul principal. Cât privește relațiile de joc, în prima repriză au funcționat bine. Nesincronizări au existat în apărare. Au fost mai multe, dacă vreți vi le enumăr. Dar trebuie ținut cont că Tomic, fundașul central, a venit de două săptămâni. Este foarte greu ca în timp scurt să creezi relații perfecte. Punctele pierdute contrează enorm în economia luptei din play-off. ASA are acum un avans important”.

Antrenorul Universității a evidențiat problemele medicale cu care s-a confruntat înaintea derby-ului cu ASA: „Toată lumea spune că am un lot consistent, dar la câți accidentați am avut, problema mea nu a mai fost una tehnico-tactică, ci să văd cine e apt de antrenament. Plus de-asta, având extracomunitari, străinii nu pot fi schimbați decât tot cu străini, și, mai mult, trebuie ținut cont și de regula juniorilor. Din păcate ne cad jucătorii, iar eu nu pot controla când jucătorii fac gripă, cum s-a întâmplat cu Varga, cu Vandelannoite. Jucătorul belgian era important, neavând dublură pe acest post, a trebuit să improvizăm”.

Stângă a făcut o scurtă caracterizare a adversarului de sâmbătă: „Olimpia Satu Mare este o echipă incomodă, cu o medie de vârstă foarte ridicată, în jur de 29 de ani. Fiind jucători din Satu Mare, cu una două excepții, au jucat împreună de la juniori și se sincronizează bine. În plus, cunosc foarte bine terenul. Așa că ne așteaptă o deplasare dificilă. Înaintea jocului avem perspective bune, Varga, Jason, Pleșan și Ionescu sunt aproape sută la sută”.

Despre bătălia pentru accederea în prima ligă, antrenorul principal al Universității a spus: „Din punctul meu de vedere campionatul se câștigă cu echipele mici. Derby-urile au menirea de a-i da culoare. Cât timp punctele câștigate cu echipele mici nu te ajută în play-off nu este bine pentru fotbal. Pentru a promova trebuie să câștigi foarte multe puncte. Gândiți-vă că în play-off sunt zece jocuri, deci 30 de puncte puse la bătaie. Așa că, la finalul sezonului regulat, o diferență între locul 1 și 6 de 9 puncte este recuperabilă. Mai ales dacă prinzi o linie bună, așa cum ni s-a întâmplat nouă în tur, când am legat șapte victorii”.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 04 Mar. 2014, 14:17 Seria 2
Pe aceeași temă