Stanciu: „Ținând cont de investițiile realizate la Târgu Mureș suntem departe ca rezultate”

Marius ANGHEL 22 Jan. 2014, 15:58 Seria 2
Stanciu:**

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi la stadionul Trans-Sil, directorul general al clubului, Daniel Stanciu a prezentat mai multe noutăți din cadrul echipei, de la momentul întreruperii campionatului până după reunirea lotului.

Printre subiectele abordate a fost acela al jucătorilor plecați de la ASA Târgu Mureș: „De la echipă au plecat 10 jucători: Caparco, Anițoiu, Buhuși, Cioinac, Homei, Patriche, Crețu, A. Roman, Salem și A. Stoica. Decizia a fost luată de comun acord, fie datorită randamentului scăzut arătat în partidele de până acum, fie datorită intenției jucătorilor de a se întoarce la cluburile mamă. La sfârșitul anului am avut o întâlnire cu toți jucătorii și le-am transmis că vor rămâne la ASA doar cei care vor și care vor lupta pentru îndeplinirea obiectivului. Majoritatea celor care au plecat nu s-au impus în echipă. Decizia îmi aparține, să nu o transformăm în ideea că Sabău a făcut o curățenie a lotului.”

În ceea ce privește capitolul sosiri: „Certitudinea de până acum este fundașul dreapta Tomozei, venit de la Reșița. Am purtat negocieri cu patru jucători de la CFR Cluj. Este vorba de Sepsi, Voiculeț și Hora, numele celui de-al patrulea nu pot încă să vi-l spun. Ne-am înțeles cu clubul, ne-am întâlnit cu jucătorii, le-am prezentat oferta, iar acum așteptăm până vineri răspunsul lor. Mai suntem în discuții cu alți doi jucători, dar le voi preciza numele doar după ce vom avea un răspuns din partea lor, pentru a nu da idei altor echipe. Alți șase jucători se află la ora actuală în probe, iar împreună cu staff-ul tehnic vom decide situația lor și în funcție de răspunsurile pe care le vom primi de la jucătorii menționați. Verdeș a sosit marți la Târgu-Mureș, a efectuat vizita medicală, ne-am înțeles cu el, dar încă nu a semnat contractul. Eu sper să ne ajute foarte mult, să înscrie măcar atâtea goluri ca în prima parte a campionatului, fiind golgheterul Ligii a II-a.”

Nu a fost omis nici subiectul Claudiu Bumba: „Recunosc, cu Bumba au fost discuții cu cluburi importante din România. Printre acestea se numără Astra Giurgiu. Ne-am înțeles seara cu ei, dar a doua zi au transferat un alt jucător, așa că am înțeles că nu mai sunt interesați. Nu s-a discutat direct cu Dinamo. Pot să vă spun că Bumba nu va pleca de la Târgu-Mureș pentru 200.000 de euro. Este cel mai important jucător de vârsta sa din România, nu este un junior. Cred că ne va ajuta foarte mult, iar în cazul unei promovări va face obiectul unui transfer important.”

Lotul echipei se află în aceste zile în cantonament la Academia de Sport, locul de desfășurare pentru cea de-a doua perioadă centralizată urmând să fie stabilit în zilele următoare: „Condițiile de la Academie sunt foarte bune. Avem contracte semnate pentru un cantonament de 13-14 zile în Antalya. Mă interesează să plec cu un lot valoros și să beneficiem de jocuri cu adversari importanți. Dacă nu se realizează acest program, nu are rost să plecăm în Turcia. În funcție de condițiile meteo putem să ne pregătim fie la Târgu-Mureș, fie în țară sau chiar în Ungaria.”

Daniel Stanciu a făcut referire și la ceea ce se va întâmpla în partea a doua a campionatului: „În retur va fi o presiune foarte mare asupra echipei. Nu doar a publicului, ci și a mea. Până acum putem spune că rezultatele sunt relativ bune. Echipa este pe locurile 4-5, la egalitate cu FC U Craiova, iar în clasamentul pentru play-off, cel care va conta până la urmă, suntem pe locul întâi. Totuși, ținând cont de investițiile realizate la Târgu-Mureș suntem departe ca rezultate.”

ASA Târgu Mureș va susține un al doilea joc amical, vineri de la ora 15, cu Sănătatea Cluj. Datorită condițiilor meteo, partida se va disputa, mai mult ca sigur, pe terenul sintetic, de la stadionul Trans-Sil.

Sursa: ASA Târgu Mureș

Marius ANGHEL 22 Jan. 2014, 15:58 Seria 2
Pe aceeași temă