Stanciu: „Ne vom despărți de Tameș și Sava”

17 Jan. 2012, 16:11 Seria 2
Stanciu:** „Ne vom despărți de Tameș și Sava

Daniel Stanciu, team managerul timișorenilor, a vorbit în această dimineață, într-o conferință de presă, în a doua zi de la revenirea echipei la pregătiri, despre programul și evenimentele la care vor participa jucătorii lui Poli în următoarea perioadă. Oficialul bănățenilor a explicat alegerea turneului din Spania în locul cantonamentului de la Debrecen.

„Vom intra în cantonament aici, la Timișoara, pentru o săptămână, apoi vom participa în Spania, la Marbella Coppa del Sol, în perioada 1-17 februarie, alături de alte șapte echipe. Zilele viitoare va fi tragerea la sorți. Participă la competiție formații puternice: Lech Poznan, Rubin Kazan, TSKA Moscova, Krylia Sovietov, Dinamo Kiev, georgienii de la Zestafoni și campioana Chinei, Guangzhou. E un turneu cu premii totale de 12.000 de euro. Vor fi trei meciuri în cadrul turneului, dar vom mai avea încă un amical, suntem în discuții pentru aceasta cu Spartak Moscova.
Am renunțat la Debrecen pentru că am preferat să mergem la turneul din Spania, era mult mai important să stăm mai multe zile acolo. Nu e vorba că nu am avut bani, per total am ieșit un pic mai scump prelungindu-ne șederea în Spania”
, a spus Stanciu.

Managerul Politehnici a declarat că pe lângă transferurile lui Rover Cârstea și George Petcuț se mai poartă discuții cu o serie de jucători. La capitolul plecări, se negociază cu Tameș și Sava (fundaș stânga de 21 de ani), primul pentru rezilierea contractului pe care amiabilă, iar în cazul celui de-al doilea punându-se problema și unui eventual transfer.

„Mai suntem în discuții pentru câțiva jucători. Deocamdată, nu avem nimic concret. Cu Tameș se discută, în principiu am ajuns la un acord și cred că în aceste zile vom avea și rezultatul final, adică rezilierea pe cale amiabilă. Nici noi nu am vrut să îi micșorăm contractul și cred că în acest retur avem nevoie mare de jucători Under 21 pe teren și o variantă ar fi pe postul lui. E păcat ca la vârsta lui să stea pe bancă și e păcat pentru noi că el câștigă foarte mult.
În afara lui Tameș, s-ar putea să mai plece Sava. Dacă nu găsim o variantă de transfer definitiv, vom încerca să reziliem contractul cu el. Avem foarte mulți jucători pe banda stângă. Dintre toți, probabil că Sava nu se ridică la nivelul celorlalți. Așa am tras noi concluzia. Cred că avem un lot destul de echilibrat”
, a mai spus Stanciu, care, întrebat de o eventuală despărțire a sa de Poli Timișoara, a confirmat că până în vară nu se pune problema: „Sunt aici și am contract până în vară. Întrebați-mă la vară dacă plec”.

„Ce am luat pe Curtean, am dat pe Rover”

Despre problemele financiare din cadrul echipei, Daniel Stanciu a declarat că se va încerca să se achite salariile, însă, în cazul în care autoritățile locale nu se vor implica, problemele se vor înmulți. Totodată, team managerul a spus că datoria către Slovan Liberec, pentru Brezinsky, va fi rezolvată.

„Din câte știu, zilele acestea se va rezolva și problema cu Brezinsky (n.r., datoria de 1,2 milioane de euro către Slovan Liberec), tot în perioada următoare vom încerca să achităm salariile jucătorilor și alte datorii. Cred că domnul Iancu a făcut un efort, pentru că, vânzându-l pe Curtean, l-a cumpărat pe Rover. Cam ce a luat pe Curtean, se duce pe Rover, dovadă că se gândește în continuare la viitorul clubului. Totuși, cred că, dacă nu vom fi sprijiniți cât mai repede de autoritățile locale, vom avea probleme. Dar alte amănunte nu pot eu să vă dau”, a încheiat Stanciu.

Articol scris de Radu FAUR

17 Jan. 2012, 16:11 Seria 2
Pe aceeași temă