Aflată într-o situație financiară fără precedent în ultimul deceniu, Poli așteaptă colacul de salvare din partea autorităților locale, care s-au arătat dispuse să achiziționeze 51% din acțiunile clubului. Formarea noului acționariat, precum și modul în care va fi realizată această preluare depind de rezultatele auditului comandat de CJT, care va fi finalizat până cel târziu la mijlocul lunii ianuarie.
Viceprimarul Adrian Orza e încrezător în ceea ce privește șansele ca Poli să aibă din această iarnă o nouă formă a acționariatului. Deși clubul e în criză de timp, în ceea ce privește achitarea unor restanțe financiare mai vechi, edilul consideră că pentru a construi o entitate puternică, pașii nu trebuie făcuți sub presiune. „Sper ca lucrurile să se decanteze și să intre într-o stare de normalitate. Sper ca Poli să poată fi numită și oficial echipa orașului, pentru că există oarecum o confuzie între acțiunea sentimentală și acțiunea comercială a ceea ce înseamnă fotbal în general. Lucrurile normale și sănătoase nu vor funcționa niciodată sub presiunea timpului. Altfel ar fi doar niște explozii și nicidecum acele decantări de care vorbeam mai devreme”, a declarat Orza.
Consiliul Local, Consiliul Județean și Universitatea Politehnica așteaptă mai întâi finalizarea auditului, pentru a se putea ajunge la un consens în ceea ce privește modul în care forțele locale se vor implica la club. „Primii pași vor putea fi văzuți după încheierea auditului comandat de Consiliul Județean. Nu pot să dau un termen, dar probabil în 2-3 săptămâni va fi gata. Să vedem rezultatele auditului și apoi vom ști și dimensiunea găurii pe care o are clubul și care trebuie acoperită. Discuțiile acum sunt premature. Important e ca auditul să releve cât mai exact situația financiară a clubului”, a mai spus Orza.
Sursa: Banat Sport