„Sper că la Oradea mergem să ne batem, să fim agresivi”

Marius ANGHEL 08 Nov. 2012, 16:45 Seria 2

Mai mult antrenamente de pregatire fizica au facut cei de la FC Maramures Universitar Baia Mare in ultima perioada, conditiile de antrenament fiind motiv de nemultumire pentru antrenorul Ioan Tataran, care nu se insenineaza nici atunci cand abordeaza capitolul lot, dat fiind ca – dupa partida cu Vointa Sibiu – a ramas fara portar. In consecinta, meciul de sambata, de la Oradea, cu FC Bihor, este unul care ridica anumite provocari gruparii baimarene, care doreste, cu toate acestea, sa revina acasa cu trei puncte sau macar cu un punct.

Baimarenii nu au mai evoluat din etapa a 10-a, atunci cand sportivii antrenati de Ioan Tataran au invins cu 1-0 Vointa Sibiu pe stadionul „Viorel Mateianu”. Opt puncte a adunat FCMU, o „zestre” care plaseaza gruparea prezidata de Dan Hotico pe locul 12 in serie. Revin pe teren sambata, cu prilejul etapei a 12-a

Probleme multe dau batai de cap celor de la FC Maramures Universitar Baia Mare inaintea etapei de sambata. Pe primul plan ar fi conditiile de pregatire, departe de ceea ce si-ar dori antrenorul Ioan Tataran. „N-am avut unde sa ne desfasuram antrenamentele. Mai mult: am lucrat numai cate un antrenament pe zi. In primul rand forta si fizic, nu ne-au lasat nici timpul si nici terenul sa facem altceva. Am facut ieri un singur antrenament cu mingile pe terenul 2, dar acesta este un teren foarte rau. E foarte greu sa ne pregatim, dar sper ca la Oradea sa mergem sa ne batem, sa fim agresivi – asta imi doresc eu”, a spus Ioan Tataran.

„In perioada asta cam greu ne-am pregatit, am facut mai mult alergari, asa ca pregatiti fizic suntem. Mergem la Oradea sa nu pierdem”, a spus Petrica Negrea.

Pe langa aceasta problema a pregatirii, nici capitolul lot nu ii insenineaza tehnicianului privirea. „Nu avem portar. Niciun portar nu avem la antrenament. Olaru a plecat dupa meciul cu Vointa Sibiu, a plecat la Galati si a zis ca nu mai vine. L-am sunat pe celalalt portar, pe Danciu, acesta e accidentat de o luna si jumatate si nu a facut niciun antrenament. Asa ca suntem in imposibilitatea de a pune pe cineva in poarta echipei! Totusi, l-am sunat pe Olaru si l-am convins sa vina maine la Oradea ca sa avem portar…”, a declarat antrenorul FCMU.

Ramanand la capitolul lot, au revenit la antrenamentele echipei baimarene Durus si Toma. In pregatiri cu echipa baimareana se afla in aceste zile si un jucator camerunez care evolueaza pe postul de mijlocas central, un fotbalist cu suficienta agresivitate incat sa fie pe gustul lui Tatatran. „Un pitbull”, asa il caracterizeaza tehnicianul baimarean pe camerunezul in probe la FCMU. Ramane de vazut care va fi modalitatea de legitimare. De Rosa va mai sta doua etape, din cauza suspendarii de patru etape pe care a incasat-o dupa rosul de la Pitesti.

In a 12-a etapa a Ligii a doua de fotbal, FC Maramures Universitar Baia Mare va evolua sambata, 10 noiembrie, de la ora 11.00, la Oradea, in compania FC Bihor, echipa care este pe locul 7, cu 12 puncte. In etapa 11, oradenii au pierdut cu 0-1 la Sibiu, in compania echipei Vointa.

„Un meci greu, am ceva informatii si am inteles ca li s-a impus si celor de la FC Bihor Oradea sa castige toate meciurile ramase din tur. Intalnim o echipa buna, dar nu extraordinara. Putem sa mergem sa scoatem un egal sau chiar sa castigam”, a spus Ioan Tataran.

„E o echipa tanara, care, insa, joaca de mult timp impreuna. Am mai jucat cu ei, am batut acolo anul trecut. Speram ca anul acesta sa facem un meci mai bun. A venit si Tataran, care este mai sever. Speram sa nu pierdem, pentru ca avem numai opt puncte. Intotdeauna cand intram pe teren, intram cu gandul la victorie. Eu zic ca se poate si acum, avem un lot bun si speram sa aducem macar un punct daca nu trei”, a declarat Petrica Negrea.

Echipa pleaca spre Oradea maine, la ora 14.00.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 08 Nov. 2012, 16:45 Seria 2
Pe aceeași temă