Siminic, integralistul Pâncotei: „Simt încrederea colegilor și antrenorului, ei îmi dau puterea să continui pe aceeași linie”

Marius ANGHEL 30 Nov. 2015, 09:29 Seria 2
Siminic, integralistul Pâncotei:**

Divizionarele secunde arădene au câte un fotbalist care a bifat toate minutele în prezenta ediție de campionat. La UTA îl găsim pe Norbert Polgar, în timp ce Șoimii Pâncota îl propune fundașul de pe cealaltă bandă, Gabriel Siminic (29 ani). 1530 de minute oficiale jucate în trei luni de zile, 810 dintre ele în decurs de 7-8 zile cu ocazia celor trei etape intermediare, nu e puțin lucru, iar cei doi fotbaliști sunt anunțați titulari și – probabil – vor fi integraliști și în ultima partidă a anului.

Interesant este că cei doi fotbaliști ar fi trebuit să fie colegi și în acest sezon, doar că Polgar a primit o ofertă de nerefuzat de la echipa fanion a județului, pentru ca apoi „șoimii” să se orienteze pentru juniori pe postul de fundaș dreapta. Dincolo, însă, Siminic este de neclintit.

„Nu am calități individuale prea bune, dar compensez prin muncă și disciplină tactică”

Iar timișoreanul, care a evoluat la rândul său două sezoane în „alb-roșu” și tot în eșalonul secund, își dezvăluie secretele. „Sunt conștient că nu am calități individuale prea bune, de aceea încerc să compensez prin muncă, seriozitate și disciplină tactică. Mă bazez mult pe rezistență fizică, forță, dar asta și pentru că încerc să am grijă de mine în afara gazonului. Simt încrederea tuturor, a colegilor și a lui Mister, care îmi dau multă putere să continui pe această direcție la Pâncota. Chiar mă simt foarte bine din toate punctele de vedere, rar am avut parte de astfel de momente în cariera mea”, spune fotbalistul, care a fost (re)cooptat în Podgorie după un amical estival disputat de „alb-negrii” împotriva celor de la Becicherecul Mic.

„Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare”

„Astă vară mă pregăteam cu Mama Mia, dar și cu Dumbrăvița, iar Pâncota mi-a oferit imediat un nou contract după acel amical. Mă bucur că am revenit și că am pus umărul la rezultatele destul de bune ale echipei. Avem 26 de puncte, suntem aproape de zona play-off, deși problemele noastre de ordin intern nu ne duc cu gândul prea departe. Obiectivul a rămas salvarea de la retrogradare, rămâne de văzut dacă îl putem atinge eventual mai repede cu o clasare în primele 6 echipe la finalul returului. Meciul cu Universitatea Cluj e destul de important în acest sens. Întâlnim una dintre echipele momentului, care și-a schimbat în bine fața de când a venit Mihai Teja, dar jucăm acasă, unde am demonstrat că cel puțin împotriva formațiilor bine cotate și de tradiție ne mobilizăm mai bine”, a adăugat Siminic.

Prag psihologic trecut la Caransebeș

Fundașul stânga al Pâncotei a vorbit și despre confruntarea de sâmbătă, de la Caransebeș, subliniind că: „Până acum, când primeam gol, nu mai puteam reveni în joc. Sâmbătă, am depășit acest prag psihologic. Am întors partida în ultimele 20 de minute, pe un fond de dominare totală din partea noastră. După cum a început meciul, știam că echipa gazdă ne poate pune probleme doar la faze fixe și așa au și marcat în debutul reprizei. De data asta, însă, am avut forța și știința să revenim”.

„Alin Mihai, atacantul de care avem nevoie”

Gabriel Siminic mai are o mențiune specială după succesul cu „gugulanii”. „Mă bucur în special pentru Alin Mihai, care are un caracter aparte și toată lumea ar trebui să aibă mai mult respect față de el. A reușit un gol important pentru el și echipă, sper ca la iarnă să recupereze din punct de vedere fizic, să depășească perioada de accidentări și atunci va redeveni atacantul pe care-l știm cu toții și care ne-a lipsit uneori în acest campionat”, a concluzionat fundașul, care a încasat doar două cartonașe galbene tot campionatul și acelea considerate nejustificate.

Interesant este că pâncotanul a evoluat aproape toate minutele și stagiunea trecută. A lipsit doar la Satu Mare și o repriză în confruntarea internă cu FC Caransebeș, câdn un duel cu actualul utist Manea l-a ținut pe margine după pauză.

 

Marius ANGHEL 30 Nov. 2015, 09:29 Seria 2
Pe aceeași temă