Siminic a intrat cu pasă de gol: „Când echipa câștigă sunt fericit chiar și de pe bancă”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2012, 13:32 Seria 2
Siminic a intrat cu pasă de gol:** „Când echipa câștigă sunt fericit chiar și de pe bancă

Odată cu titularizarea juniorului Ene în defensiva de trei a UTA-ei, Gabriel Siminic a sărit din schemă. Fotbalistul transferat de la Poli Iași nu a evoluat niciun minut cu Luceafărul și CSM Râmnicu Vâlcea, iar la Pitești a intrat pe teren în ultimele 19 minute. A fost de ajuns pentru fundașul „textilist” să ofere pasa de la golul desprinderii arădene, marcat de Calvin.

În sistemul de joc 4-4-2, când cei doi fotbaliști evoluau pe benzile laterale ale apărării, un astfel de scenariu părea era imposibil. „Într-adevăr, nu m-am gândit niciodată că am să ajung să pasez pentru un gol al lui Calvin, dar trebuie văzut că niciu eu și nici el nu am jucat pe posturile inițiale. Eu am jucat la mijloc, în locul lui Neagu, iar el vârf de atac. Până la urmă, e bine că am marcat golul de 2-0, iar echipa nu a mai avut emoții pe final. Oricum, după cum s-a jucat în repriza secundă, nu cred că piteștenii s-ar mai fi apropiat periculos de poarta noastră. Am obținut o victorie meritată”, crede Siminic.

Fotbalistul nu este supărat că a trecut pe banca de rezervă de câteva partide și spune că pe oriunde a evoluat a învățat să pună pe primul plan interesul echipei. „Cine mă cunoaște știe că eu nu am astfel de ambiții deplsate. Fie că sunt titular sau rezervă, mă pregătesc întotdeauna la capacitate maximă. Mai departe, antrenorul este cel care decide dacă se bazează sau nu pe mine. Iar, când echipa câștigă sunt fericit chiar și de pe bancă. Acum, că am intrat și am dat și o psaă de gol e și mai bine pentru toată lumea”, a mai spus utistul, pentru care ultima realizare pe plan ofensiv datează tot de la un meci cu FC Argeș. Gabi Siminic marcase ultimul gol al „Bătrânei Doamne” în victoria cu 3-0 împotriva „alb-violeților”, în cadrul ultimei etape a sezonului trecut.

În fine, fundașul „alb-roșiilor” este convins că echipa sa va termina pe val turul de campionat. „Față de primele meciuri ale campionatului, au venit câțiva fotbaliști care au crescut valoarea echipei, dar și personalitatea ei. Rezultatele din ultimele etape ne-au sporit încrederea în noi și suntem convinși că vom face o figură frumoasă și cu Târgu Mureș. Vrem și putem să rămânem pe această linie ascendentă”, a concluzionat jucătorul UTA-ei.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 26 Oct. 2012, 13:32 Seria 2
Pe aceeași temă